Kezdőlap Kultúra és szórakozás Szentesi Művelődési Központ Kiállítás a Művelődési és Ifjúsági Házban…

Kiállítás a Művelődési és Ifjúsági Házban…

99

A kiállító bemutatkozása:

Kertész-Kovács Adrienn

Születési idő: 1992.07.15.
Foglalkozás: Műtős asszisztens de most ,hogy megismerjenek az emberek, elsősorban Magyarországon később külföldön ,ezért elhagytam az egészségügyi pályát.
Születési hely: Szentes, Magyarország
Rólam: Gyerekkoromban nem szerettem rajzolni. Nagyon egysíkúak voltak az alkotásaim. Emlékszem,hogy mindig csak házat rajzoltam, és édesanyám adott ötleteket, hogy ezen kívül miket lehet még alkotni. A húgom motivált a rajzolásra, ekkor 6 éves voltam. Minden nap egy csomag írólapot kellett tele rajzolnom. Elhitette velem, hogy van a közelben rajzos néni és neki adja oda a rajzaimat. Amikor kételkedtem mindig megmutatta a szekrény fiókot, hogy üres. Később bevallotta, hogy a szomszédok postaládájába tette a nevem és a lakhelyem feltűnésével.
Később mikor kisiskolás lettem beiratkoztam művészeti iskolába és elkezdtem járni rajzszakkörre. Ott nagyon sokat tanultam és hálás vagyok a tanáraimnak, akik biztattak és támogattak engem. Mikor felső tagozatos lettem országos később nemzetközi rajzpályázatokra is be adtam a munkáimat és helyezéseket értem el.
Középiskolás éveim alatt is folytattam a tanulmányaimat a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskolában és ott is rajzpályázatokra adtam be a munkáimat és további sikereket értem el. Ezen kívül részt vettem Szerbiában (Kishegyesen) egy projektben, ami a családon belüli erőszakról szólt. Ez idő alatt új barátokkal ismerkedtem meg.
A munkáimban a realista és az impresszionista stílus keveredik és akrillal dolgozom. Később szeretnék olajfestményeket is készíteni.
Díjaim:
Szentes 2009: Szivárvány képzőművészeti pályázaton DICSÉRETBEN részesültem.
Szeged 2010: „Erdők világa” című rajzpályázatán DICSÉRETBEN részesültem.
Szeghalom 2011: „Szívem csücske” rajzversenyen EZÜST minősítést értem el.
Szentes 2013: „A Kárpát- medence természeti kincsei” országos képzőművészeti pályázatán KÜLÖNDÍJBAN részesültem.

A középiskolás éveim után egészségügyi pályára léptem, és elvégeztem a gyógyszertári -,valamint a műtősasszisztens képzést is. Elsődlegesen Szentesen, később Budapesten kaptam lehetőséget kórházban gyakorlatban is képezni magam az addig tanultak alapján. Szabadidőmben festettem akrillal. Ez a tevékenység úgy éreztem mindig kikapcsol, és elfelejtettem a munkahelyi feszültséget, és megszűnt számomra a külvilág. A festményeim úgy születtek, hogy a kórházban mindig jött valami gondolat vagy egy ihlet, s ekkor izgalommal vártam, hogy hazaérjek, s lefesthessem. Fontos számomra, hogy a képeimen keresztül tudjak szólni más emberekhez, ezért is adtam az „Élet képeim ” címet a kiállítasnak. Szeretnék adni ezekkel a festményekkel valami maradandót, és szeretném a nálam fiatalabb generációt motiválni, hogy mindig lehet fejlődni, és bármilyen mélységből ki lehet törni.
Kedvenc képeim: „Bagoly portré a Covid osztály ablakából” című kép és a „Kora reggel”.

Mindenkit szeretettel várunk! 🙂




Forrás