Kezdőlap Hírek Hírek Látogatás a Skill laborban…

Látogatás a Skill laborban…

173

Június 30-án a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikum 10. és 11. évfolyamos Egészségügy ágazatban tanuló diákok látogatáson vettek részt a Szegedi Tudományegyetem Skill laboratóriumában.

A laboratórium az alapvető orvosi–szakdolgozói készségek elsajátítását segíti, ahol az emberi szervezetet modellező, élethű reakciókat bemutató babákon gyakorolhatnak a tanulók. A számítógép vezérlésű gyermek–, illetve felnőtt bábukon végzett beavatkozások nyomon követhetők mind a hallgató, mind pedig a gyakorlatvezető számára.

Először a Pulz utcai labort tekintettük meg, ahol elsősorban szülésznők, fogászati asszisztensek, aneszteziológiai asszisztensek gyakorlati oktatását végzik. Itt a szülés, újszülött és koraszülött ellátást, valamint a felnőtt beteg vitális paramétereinek (vérnyomás, pulzus, légzés, testhőmérséklet) megfigyelése és a kóros értékek észlelése utáni teendőket gyakorolhatják a hallgatók.

A Dóm-téren lévő Skill laborban orvosok, ápolók, mentőápolók gyakorlati képzése zajlik. Szimulátor segítségével sajátíthatják el a betegmegfigyelés és a kóros állapotokra adandó beavatkozások helyes kivitelezését, pl.: gyógyszerelés, vérvétel, szabad légút biztosítása. Egy másik helyiségben traumatológiai esetek ellátását gyakorolhatják az érintettek.

A labor egy teljesen felszerelt rohamkocsival is rendelkezik, ahol a beteg vagy sérült szállítás közbeni ellátását tanulják a hallgatók.

Tanulóinknak nagyon tetszett a lehetőség, hogy kipróbálhatták ezeket a modern eszközöket, melyek hozzájárulnak a gyakorlati oktatáshoz, valamint a készségek elsajátításához, mielőtt valódi betegekkel találkoznának.

A diákjaink utazását és a program szervezését a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád-Csanád Megyei Szervezete biztosította, amely szervezetnek ezúton is köszönjük a támogatást.

Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikum

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Oktatás, tanulmányi hírek|36






Forrás