Kezdőlap Hírek Magyar – Kínai csúcstalálkozó a Városházán…

Magyar – Kínai csúcstalálkozó a Városházán…

253

Előkelő vendégek érkeztek Szentesre. A Kínában vezető és egyben a világ 2. legnagyobb bankjának számító China Construction Bank vezető munkatársai látogattak városunkba. Qu Lei úr a Szentes Kereskedőház vezetőjének közbenjárására vendégünk volt Wang Yanyun asszony, mint a China Construction Bank Magyarországi fióktelepének vezérigazgatója. Vele tartott Zuo Feng a Vállalati és Intézményi divízió vezetője, valamint Kexin Zhang ügyfélkapcsolati menedzser. A kiemelkedő pénzügyi szakembereket Szabó Zoltán polgármester és Kiss Csaba alpolgármester urak fogadták.
A találkozó során elhangzott, hogy a 350 ezer alkalmazottal rendelkező banknak Kínában 15 ezer fiókja van, illetve világszerte 31 országban és régióban körülbelül 200 fiókot működtet. Ezek sorába lép júniusban is a budapesti fiók, amelyet már 2020-ban szerettek volna megnyitni, de a járvány elhalasztotta a működés megkezdését. Ez utóbbival kapcsolatban elmondták, hogy a China Construction Bank volt az első külföldi tulajdonú bank, amely segítette Magyarországon a vírus elleni védekezést. A bank fő célja a két ország vállalkozásai közötti kereskedelmi és beruházási együttműködés segítése. Ezért is örültek Qu Lei és Szabó Zoltán urak meghívásának, hiszen a látogatás során lehetőségük nyílt megismerni Szentes gazdasági helyzetét, az itt működő vállalkozások export törekvéseit, illetve ellátogattak a Szentes Ipari Parkba is, ahol felkerestek több szentesi vállalkozást is. A megbeszélés folyamán Szabó Zoltán polgármester úr tájékoztatta a vendégeket Szentes város befektetési lehetőségeiről és azokról a kedvezményekről (adó – és más kedvezmények), amelyek várják a beruházókat Szentesen. Külön kiemelte kedvező és mély benyomását, amely a kínai Xiamen városában érte az ENSZ által támogatott Élhető Közösségek Nemzetközi Világversenyének döntőjén (“The International Awards for Liveable Communities”) ahol Szentes az előkelő 2. helyet szerezte meg.

Wang vezérigazgató asszony elmondta, hogy akár szentesi vállalkozásoknak is nyújtanak szolgáltatási segítséget, amennyiben beruháznának Kínában. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy a kínai export lehetőségek feltérképezésében és előkészítésében a Szentes Kereskedőház már több magyar vállalkozás piacra jutását segítette Ázsiában és fogja a jövőben is Szentes Város képviseletében. A látogatás végén a vezérigazgató asszony felajánlotta a China Construction Bank több százezres „CCB Match Plus” adatbázisának online elérhetőségét, amely a szentesi vállalkozások ágazati összekötését segítheti kínai vállalkozásokkal. Az Önkormányzat és a bank, a vállalkozások közötti együttműködés gyakorlati megvalósulását, a Szentes Kereskedőház közreműködésével biztosítja, amely a nyelvi nehézségek leküzdését segítő üzleti szakfordítást is vállalja az érdeklődők felé. További kapcsolat: Polgármesteri hivatal 215. számú irodájában kezdeményezhető.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30



Forrás