Kezdőlap Szentesi VK Női OB I.: jó meccset játszottunk a listavezető FTC otthonában…

Női OB I.: jó meccset játszottunk a listavezető FTC otthonában…

Amíg bírtuk erővel, nagy ellenállást mutattunk a Ferencváros ellen idegenben. A második negyed derekán még 7–6 állt az eredményjelzőn, végül hatgólos vereséget szenvedtünk.

Ferencváros 🆚 Valdor Szentes 16–10 (5–4, 6–3, 2–1, 3–2)
Női vízilabda OB I., 13. forduló. Budapest, Népliget. Vezette: Binder, Pintér.
Ferencváros: Csehó-Kovácsné Kasó – Pőcze 1, Kövesdi 1, Illés A. 3, Kuna, Tóth Csabai 3, Dömsödi 1. Csere: Petik 2, Máté 1, Valentin 2, Koopman, Vályi V. 2, Felkai. Vezetőedző: Gerendás György.
Valdor Szentes: Aranyi – Dankina 1, Kolarova 1, Mihály-Kádár, Csiszár 1, Kövér-Kis 2, de Vries 2. Csere: Varga V., Horváth Zs. 1, Mácsai K. 1, Kátai-Benedek H. 1, Tyukász, Tóth F. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 6/4.
Ötméteresből: 2/1, ill. 2/2.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Álmosan kezdtünk, három támadásból három gólt kaptunk. Emiatt szorosabb védekezést kértem a lányoktól. Ezután feljavult a játékunk elöl és hátul egyaránt, aminek köszönhetően egy kiváló mérkőzést játszottunk a listavezető otthonában. Kiválóan helytálltak a fiatalok is. Győrben esélyesebb csapatként nem tudtunk magabiztos sikert aratni, most pedig már sokáig nagy ellenállást mutattunk egy bővebb kerettel készülő Fradi ellen fiatalokkal is a vízben. Kátai-Benedek Hanna pedig az első gólját szerezte meg a felnőttek között, gratulálunk neki hozzá.

Összefoglaló:
✍️ Rosszul kezdtük a mérkőzést. Hazai labdaelhozással indult a találkozó, majd a zöld-fehérek sorozatban lőtték a gólokat. Az első három támadásukat egyaránt góllal fejezték be, majd az első szentesi találatot Kövér-Kis Réka jegyezte. Sokáig ez sem maradt válasz nélkül, de az első nyolc perc végére a háromgólos hátrányunkból kettőt ledolgoztunk, 5–4 állt az eredményjelzőn.

A második negyed elején egy akciógóllal és egy büntetővel 7–4-re ellépett a Ferencváros, de innen a játékrész derekára visszakapaszkodtunk nagy küzdelem árán 7–6-ra. Jól védekeztünk, ami erősen fogyasztotta a lányok energiáit. Ennek is volt köszönhető, hogy a nagyszünetre az addigi legnagyobb különbség került fel a táblára, 11–7.

A második félidőnket is a masszív védekezés jellemezte. Csökkenteni nem sikerült akét csapat között a különbséget, de a listavezető sem tudott igazán jobban ellépni. A magyar válogatott játékosokra épülő hazaiak a harmadik és negyedik negyedet is egy-egy találattal nyerték meg.

😍 Számunkra a javuló, szép játék mellett Kátai-Benedek Hanna gólja is nagy örömet okozott, hiszen Hanna mindössze harmadik mérkőzésén szerepelt a felnőttek között és a Népligetben megszerezte az OB I.-ben az első gólját.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#valdor #szentes #ferencváros #budapest #szentes #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes




Forrás

Exit mobile version