Kezdőlap Szentesi VK Női OB I.: legyőztük a megyei rangadón a Szegedet…

Női OB I.: legyőztük a megyei rangadón a Szegedet…


Női OB I.: 🤽‍♀️ legyőztük a megyei rangadón a Szegedet 👏💪🥳

Kilencgólos sikerrel zártuk az év első mérkőzését, amelyet a megyei rivális Szeged SZTE ellen játszottunk hazai medencében.

Valdor Szentes 🆚 Szeged SZTE 15–6 (5–2, 2–2, 3–1, 5–1)
Női vízilabda OB I., 8. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Csizmadia, Ádám F.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 1, Hevesi 2, Kolarova 1, Mihály-Kádár 2, Kövér-Kis 2, Tóth F. 1. Csere: Mácsai K. 1, Dankina 3, Boldizsár, Horváth L. 1, de Vries 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Jenei, Tátrai 3, Tormai, Pap 1, Bicskei 1, Ármai 1. Csere: Mészáros (kapus), Varga N., Pintér. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 5/1.
Ötméteresből: 2/2, ill. 3/2.

Nyilatkozatok:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Örülök, hogy létrejött ez a mérkőzés. Tudtuk, hogy milyen problémákkal küzd a Szeged, sajnos hasonlóban az előző szezonban nekünk is volt részünk. Bízom benne, hogy ez idén nem fordul elő majd velünk, de ez bárkinél megtörténhet. Imádkozunk, hogy ne. Nagyon jó mérkőzés volt, minden dicséretet megérdemelnek a szegedi és a szentesi lányok is. Azt kértem a mieinktől, hogy minden nehézség ellenére úgy álljunk bele a meccsbe, mintha komplett kerettel jönne a Szeged és tiszteljük meg őket azzal, hogy komolyan vesszük ellenfelünket. Sokáig tartották magukat a vendégek, amíg bírta szuflával. Idényeleji formát mutattunk a meccsmentes hetek után. Örülök a fiatalok játékának, meghálálták a bizalmat. Fontos három pontot szereztünk.

🗣️💬 Varga Tamás: – Olyan játékosok játszották végig ezt a mérkőzést, akik néhány napja kezdtek el edzeni három és fél hét kihagyás után. Sajnos napról napra nem tudjuk, hogy újabban éppen ki lesz beteg, az utánpótlásunk teljesen odalett, de a felnőttek közül is öten megfertőződtek a koronavírussal. Őszintén örülök, hogy ki tudtunk állni, gratulálok a lányoknak a sportszerű magatartásukhoz és hozzáállásukhoz. Három negyeden keresztül még ilyen összeállításban is tűrhető játékot mutattunk.

Összefoglaló:
✍️ Hat perc játékot követően tudtunk először egynél többgólos különbséggel vezetni a tartalékos Szeged ellen. Ekkor 4–2 állt a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda eredményjelzőjén.

A második negyedben hat és fél percet kellett várni az első gólra, Dankina találatát követően már 6–2-re vezettünk. Gólváltásokat követően a nagyszünetre 7–4-gyel mehettünk.

A második félidőben egyre inkább felülkerekedtünk a fáradó vendégeken. 10–4-ről még 10–6-ra felzárkóztak Varga Tamás tanítványai, majd egy 5–0 sorozattal zártuk le végérvényesen a három pont sorsát.

🗓️ A következő héten két fontos mérkőzés is vár ránk. Szerdán 19 órától a kupagyőztes Eger vendégei leszünk, majd szombaton 18.30-kor a III. kerületi TVE otthonában zárunk.

📸 Vidovics Ferenc
#valdor #szentes #szeged #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes




Forrás

Exit mobile version