KezdƑlap HĂ­rek KultĂșra Ă©s szĂłrakozĂĄs FEBRUÁR – FARSANG – ÁLARCOK


FEBRUÁR – FARSANG – ÁLARCOK



đŸ„łđŸŽ‰đŸ„łđŸŽŠ

Kedves OlvasĂłink!

Folytatjuk a februĂĄr hĂłnaphoz kapcsolĂłdĂł Ă­rĂĄsainkat.
Az idei Ă©vben a farsangi idƑszak is rendhagyĂł lesz. MĂ©gis beszĂ©ljĂŒnk kicsit arrĂłl, miĂ©rt viselĂŒnk ĂĄlarcot a farsang alkalmĂĄval, mi ennek az idƑszaknak a jelentƑsĂ©ge.
A farsang az ĂĄtalakulĂĄs, metamorfĂłzis, hiszen mĂĄsok lehetĂŒnk a viselĂ©sĂŒkkor, Ă©s nemcsak a karnevĂĄli hangulatot idĂ©zik.
A maszkviselĂ©s lĂ©nyege, hogy olyat keresĂŒnk, amik „mi” vagyunk vagy lennĂ©nk, szeretnĂ©nk lenni. Eredeti cĂ©lja korĂĄbban a mĂłkĂĄs jelenetek eljĂĄtszĂĄsa, a közönsĂ©g szĂłrakoztatĂĄsa volt. A 17.szĂĄzadi VelencĂ©ben jellemzƑ volt a tĂĄrsadalmi hovatartozĂĄs elrejtĂ©se csodĂĄs maszkok mögĂ©. Gondoljunk csak RĂłmeĂł Ă©s JĂșlia törtĂ©netĂ©re, mĂĄskĂ©pp nem ismerhettĂ©k volna meg egymĂĄst a szĂ­ndarab szerint.

đŸ€ đŸ‘șđŸ€ĄA teljes arcot fedƑ maszk mĂĄsik cĂ©lja, a magyar hagyomĂĄnyok szerint: a tĂ©l elƱzĂ©se. A bĂșsĂłjĂĄrĂĄs lĂ©nyege minĂ©l ijesztƑbb ĂĄlarcok viselĂ©se, Ă©s a kiabĂĄlĂĄsok, kerepelĂ©sek rĂ©vĂ©n elijeszteni a hideget.

Tartsanak velĂŒnk Ă©s ƱzzĂŒk el egyĂŒtt a telet! A következƑkben ĂĄlarc mintĂĄkat vĂĄlaszthatnak kĂŒlönbözƑ anyagokbĂłl. KĂ©szĂ­tsĂ©k el velĂŒnk az Önöknek Ă©s gyermekeiknek legjobban tetszƑ vĂĄltozatokat Ă©s a fotĂłkat szeretettel kĂ©rjĂŒk, hogy töltsĂ©k fel a poszt alĂĄ. đŸ„ł
PapĂ­rbĂłl:

45 maszk sablon


https://blog.regiojatek.hu/blog/igy-keszithetsz-egyszeruen-farsangi-maszkot
Szövetanyagból:
https://www.praktika.hu/csalad/gyerekeknek/1284_maszk_otletek_farsangra.html






ForrĂĄs

Exit mobile version