Aki a friss hazai alapanyagokat választja, az tudatában lehet annak is, hogy milyen munkafolyamatok előzik meg mindazt, ami az asztalunkra kerül. Talán az élelmiszer előállítók, termelők megbecsülése ezen keresztül is prioritást élvezhet, de legalábbis értő fülekre találhat annak jelentősége is, hogy hosszú távon milyen előnyökkel szolgál egy új, korszerű és energiatakarékos üvegház megépítése, ahol étkezési TV paprika terem, mintegy 2,5 hektár területen. A ma még kuriózumnak számító szegvári üvegház, amely az Árpád-Agrár Zrt. beruházásában
valósult meg, teret ad a növények fejlődésének, ha úgy tetszik hátteret biztosít ahhoz, hogy az itt megtermelt étkezési TV paprika decembertől részese lehessen a kulináris élvezeteknek. Vígh Tibor üvegházvezető technológussal beszélgettünk, akit a két évtizedes munkája után is boldogsággal tölti el, hogy mindez megvalósulhatott és fejlődni láthatja az
egészséges paprika palántákat. Az interjút lapunk 12. oldalán olvashatják.
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
42.szám
Agrárium|37