Kezdőlap Szentesi VK Utánpótlás: leány csapataink négyes csoportban szerepelnek…

Utánpótlás: leány csapataink négyes csoportban szerepelnek…

A koronavírus-járványhelyzet miatt a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) négy csoportra osztotta az utánpótlás leány csapatokat. A Yordo Szentes a Szegeddel és a BVSC-vel került egy trióba.

Az első fordulóban a szegedieket láttuk vendégül, míg a második körben a BVSC vendégei voltunk. Ifjúsági csapatunk a fővárosban az utolsó másodpercben kapott kapufás góllal szenvedett vereséget.

Leány ifjúsági, 2. forduló:
BVSC 🆚 Yordo Szentes 11–10 (3–3, 2–4, 2–1, 4–2)
Yordo Szentes: Héda – Mácsai K. 2, Dömsödi 1, Bocskay, Kolarova 2, Csiszár 1, Bonca 2. Csere: Tóth F. 2, Héri A. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 7/3.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.
Kipontozódott: Dobos, ill. Bocskay.
Matajsz Márk: – Ezen a mérkőzésen három és fél negyedig uraltuk a játékot, jól működött a védekezésünk és támadásunk is. Végig vezettünk. Sajnos az utolsó 4 percben kihagytunk 2 emberelőnyt, amiből a BVSC feltudott zárkózni,elkezdtünk kapkodni. Sajnos a hibák megbosszulták magukat, és a vége előtt 1 másodperccel kaptunk egy gólt. Összességében elégedett voltam a lányokal, a tanulság, hogy meg kell tanulni koncentrálni végig, és egy ilyen mérkőzést háromgólos vezetésről megnyerni.

Leány serdülő, 2. forduló:
BVSC 🆚 Yordo Szentes 14–4 (4–1, 3–0, 5–2, 2–1)
Yordo Szentes: Héri N. – Mácsai K., Dobos, Tóth F. 1, Kovács P. 1, Bonca, Asztalos. Csere: Varga N. (kapus), Bíró 1, Nagy A., Boldizsár, Versegi, Tedás 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 8/1.
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/0.
Matajsz Márk: – A BVSC-re jellemző szoros emberfogás ellen sajnos nem tudtunk mit kezdeni. Rengeteg labdát veszítettünk mezőnyben, amiből az ellenfél könnyű és gyors gólokat szerzett. Az utolsó negyedben többnyire a fiatalabbak voltak vízben, próbáltam pihentetni a játékosokat az ifjúsági mérkőzésre. A BVSC megérdemelten nyerte meg a találkozót, a csapatomtól bátrabb, keményebb játék kell.

Leány serdülő, 1. forduló:
Yordo Szentes 🆚 Szeged 19–13 (3–2, 6–4, 5–3, 5–4)
Yordo Szentes: Héri N. – Mácsai K., Dobos, Tóth F., Bonca, Horváth Zs. Csere: Varga N. (kapus), Bíró, Horváth L., Albert, Kovács P., Boldizsár. Vezetőedző: Matajsz Márk.
🗣️💬 Matajsz Márk: – A három pont megszerzése volt a legfontosabb, az hál’ istennek sikerült. Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékkal viszont nem, mert a 13 kapott gól sok. Ezen dolgoznunk kell, hogy ne kapjunk ennyit.

Leány gyermek, 1. forduló:
Yordo Szentes 🆚 Szeged 17–14 (8–4, 3–3, 4–3, 2–4)
Yordo Szentes: Varga N. – Héri K. 1, Albert 1, Horváth Zs. 5, Horváth L. 1, Boldizsár 5, Tedás 2. Csere: Bölcskei-Molnár (kapus), Jónás, Dallos-Szilágyi, Arató 2, Versegi, Nagy A. Vezetőedző: Oltyán Gyula.
🗣️💬 Oltyán Gyula: – Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzés alakulását, főként a tanult játékelemek gyakorlására helyeztük a hangsúly. Nagyot fejlődtünk a csapatban gondolkodás területén. Letisztulni látszanak a posztok szerepei.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc




Forrás

Exit mobile version