Kezdőlap Hírek Új alegységgel bővül az ezred…

Új alegységgel bővül az ezred…

2020. július 01-én sajtótájékoztató keretében ismertette Antal László ezredes a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka, hogy július elsejével megalakul az ezred új alegysége a Műszaki Támogató Zászlóalj.

A Magyar Honvédség által nyújtott munkalehetőségek bővülése Szentes és Kaposvár körzetét érinti. A két helyőrségre várják azok jelentkezését, akiknek a Magyar Honvédség infrastrukturális (alapvetően építési, bontási és felújítási munkák) igényeinek biztosítása lesz a feladatuk.

• Az egyik helyőrség Szentes, ahol a műszaki építő század állománya és technikái alkotják az egyik alegységet, az 1. Infrastrukturális századot. Szentes helyőrségben fog még állomásozni a zászlóaljtörzs (a zászlóalj feladatainak tervezése, szervezése, a végrehajtandó feladatok koordinálása érdekében), valamint a Műszaki Mentő szakasz (alapvető feladata az esetleges természeti katasztrófák következményeinek elhárítása, az objektumok személyi állományának és technikai eszközeinek mentési feladatai), és az alapvető ellátást kiszolgáló Logisztikai szakasz.

• A másik helyőrség Kaposvár, ahol a 2. Infrastrukturális század alakul meg a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred objektumában.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29







Forrás

Exit mobile version