Kezdőlap Szentesi Élet Hétfőn nyitnak az óvodák és a bölcsőde…

Hétfőn nyitnak az óvodák és a bölcsőde…

Jövő hétfőtől, azaz május 25-től visszatérnek a veszélyhelyzet előtti működési rendhez az óvodák és a bölcsődék. Ezt dr. Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár jelentette be május 20-án. A kormányzati döntéshez kapcsolódóan Szabó Zoltán Ferenc polgármester május 21-én tartott sajtótájékoztatót a városházán.

A városvezető az új intézkedés részleteit osztotta meg a sajtó képviselőivel, mely szerint a bölcsődék és iskolák 2020. augusztus 31-ig mindösszesen 2 hétre zárhatnak be. A polgármester elárulta, Szentes Város Bölcsődéjének vezetői azt a döntést hozták, hogy a nyáron nem zárják be az intézményt.
Az óvodai körzetekre térve Szabó Zoltán Ferenc elmondta, e hét elején mind a felsőpárti, mind a központi óvodai körzet vezetőivel egyeztetett, és azt is megtudtuk, hogy a márciusban megkezdett karbantartási munkálatok, valamint járványügyi óvintézkedések minden intézményben lezajlottak. A város első embere rámutatott, úgy véli, igazán nagy várakozások előzték meg ezt a döntést, mely most hatalmas terhet vesz le a családok válláról.

Míg a bölcsőde zavartalanul működik a nyár folyamán, addig az óvodák megtartják a kéthetes szünetet. Az egyes intézmények pontos zárva tartási idejét az alábbiakban olvashatják.

Felsőpárti óvodai körzet:

Rákóczi Utcai Óvoda: július 20-31-ig
Százszorszép Tagóvoda: július 20-31-ig
Dr. Mátéffy Ferenc Utcai Tagóvoda: augusztus 3-14-ig
Damjanich János Utcai Tagóvoda: augusztus 3-14-ig

Központi óvodai körzet:
Nyolcszínvirág Óvoda: június 29-július 10-ig
Apponyi Téri Tagóvoda: július 13-24-ig
Árpád és Farkas Antal Utcai Tagóvoda: július 27- augusztus 7-ig
Szent Anna Utcai Tagóvoda: augusztus 3-14-ig

Május 25-től közel 1000 óvodás és mintegy 130 bölcsődés kisgyermek mindennapjai térnek vissza a jól megszokott kerékvágásba.

S.T.




Forrás

Exit mobile version