Kezdőlap Hírek Az összes paradicsommag gazdára talált…

Az összes paradicsommag gazdára talált…

Megnyílt a II. Szentesi Virágkiállítás és Vásár

Nagy siker volt a paradicsommag osztás a II. Virágkiállítás és Vásár megnyitóján. Összesen 4000 paradicsommag érkezett Bulgáriából, melyet Karailijev Iván, az Országos Bolgár Önkormányzat elnökhelyettese és Tutunkov Jordan, az Országos Bolgár Önkormányzat mellett működő Bolgár Kutatóintézet főmunkatársa és Szentes város polgármestere Szabó Zoltán Ferenc osztott ki.

Két féle magból választhattak a résztvevők. A közel azonos terméshozammal rendelkező két fajta a Домати Розово сърце (Rózsaszín Szív) és a Домати Алено сърце (Vörös Szív) volt.

A termések minimum 300 grammot érik el, de nem ritka a 700 grammos termés is. A Rózsaszín Szív paradicsomot Daniela Ganeva egyetemi docens fejlesztette ki, aki a helyi fajták legjobb tulajdonságait ötvözi ebben a paradicsomban, mely 7 éves munka eredménye.

A Vörös Szív paradicsomok nagyobb terméssel rendelkeznek, melyek nem fognak szépségversenyen indulni, de ízviláguk viszont elnyeri mindenki elismerését.

A virágmagokkal kapcsolatban játékra hívják a várost ill. a magosztáson résztvevőket, mert Szentes Város Önkormányzata versenyt hirdet a szétosztásra kerülő magokból „Kinek a kertjében lesz idén a legszebb óriás paradicsom?” címmel.

A verseny menete: a terméshozó tövekről, termésekről képeket várnak 2020. augusztus 20-ig a berezvai.csilla@szentes.hu e-mail címre.

A képek felkerülnek Szentes Város Facebook oldalára, ahol a három legtöbb like-ot elért képek gazdái értékes nyereményeket vehetnek át a szeptemberi Lecsó Fesztiválon.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30








Forrás

Exit mobile version