Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Műszaki katonák látogatása a múzeumban…

Műszaki katonák látogatása a múzeumban…



(Képgalériával)

A Magyar Honvédség (szentesi székhelyű) 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái – közművelődési délután keretében – február 19-én ellátogattak a Koszta József Múzeumba, ahol megtekintették az intézmény állandó tárlatait, valamint a „Temesvár ’89 – A magyar segítség” című időszaki kiállítást.

A múzeum folyamatosan látható tárlatai a város társadalmi, gazdasági, kulturális és néprajzi történetét mutatják be, míg a december 14-én megnyílt és május végéig megtekinthető „Temesvár ’89” kiállítás a romániai forradalom harminc éves évfordulójáról emlékezik meg.

Jován Zoltán és Lantos Imre a múzeum munkatársai tartottak tárlatvezetést – minden érdekességet megmutatva, megismertetve.

Zsuzsanna nap lévén (február 19.) megszólaltatták a múlt század elejéről való Susanna nevű, ipartörténeti ’zenegépet’, melynek zenéje korabeli zongora, cintányér és dob segítségével szólal meg. (A cikk alatti videón meghallgathatják az idei „slágerét”.)

A szentesi műszaki alakulat negyedévente tart egy-egy közművelődési délutánt a katonák és honvédelmi alkalmazottak részére. Ezeknek az egy – másfél órás alkalmaknak a célja, hogy ne csak ún. „katonás”, vagyis szakmai ismereteket szerezzenek, hanem ismerjék meg múltunkat és jelenünket, a nemzeti és egyetemes örökségeinket – adott tájékoztatást Antal László ezredes, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka.

Hozzátette: a közművelődési délutánok témája általában egy-egy jeles naphoz kötődik, és ezek megtartására az alakulat külsős előadót kér fel. Ezúttal a Koszta József Múzeum számunkra is nagyon értékes és fontos kiállításait néztük meg, annál is inkább, mivel a műszaki ezred évek óta jó kapcsolatot ápol a múzeummal, annak munkatársaival.

A végére hagyta a parancsnok a leglényegesebbet: „számunkra nagyon fontos a műszaki alakulat és a város lakossága közötti kapcsolat elmélyítése, és ehhez az is hozzásegít bennünket, hogy az ezredünk székhelyének történetét minél alaposabban megismerjük”.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3558767260861072




Forrás
Exit mobile version