Sebők Tamás beszámolója:…

“Kápráztatott a Gerendás duó

Apa-fia művészpáros koncertjével indult a 2020-as év a Hangversenyközpontban, január 10-én Gerendás Péter és fia, Gerendás Dániel adott koncertet városunkban. Ahogy a Zene-Világ-Zene sorozat legutóbbi előadásain, ez alkalommal is telt házas közönség fogadta a fellépőket.
Gerendás Péter legismertebb szerzeményei alapozták meg az este hangulatát, az Átölel a múlt, a Copacabana és a zenész ifjú korának emléket állító Vidéki álom indította a koncerten elhangzott dalok listáját. A színpad valósággal roskadozott a hangszerektől, nehéz volt elhinni, hogy csupán ketten szólaltatják meg őket. Később aztán határtalan zenei élménnyel gazdagodott a közönség, Gerendás Dánielnek az ütőhangszerek mellett a gitár és a basszusgitár megszólaltatása sem okozott problémát. Lebilincselő élmény volt a páros egyik különleges improvizatív darabja, ahol a fémből készült ütőhangszert, a „hang”-ot szólaltatták meg, igen pszichedelikus zenei élményt nyújtva ezzel.
A setlistet feldolgozás darabok is ékesítették, a Beatles Day Tripper című ikonikus dala mellett a csodálatosan feldolgozott Bob Dylan sláger, a Knocking On Heaven’s Door is felcsendült, a közönség interakciójával. Bob Dylan rajongóként számomra ez volt a koncert csúcspontja. Úgy vélem kevesen tudják visszaadni magyarul azt a költőiséget, amit az amerikai folk zenész a dalai hordoznak, de Gerendás Péternek sikerült úgy lefordítani ezt a „himnuszt”, hogy megmaradjon benne minden eredeti hatás.
A „vendégdalok” sora ezzel nem zárult le valósággal megtetőzte az előadást a Gerendás Péter és Bródy János szerzőpáros által jegyzett Koncz Zsuzsa dal, a Csend is. A ráadással sem fukarkodtak az előadók, további 4 szerzemény csendült fel a végső vastaps előtt.”
#GerendásPéter #GerendásDániel #koncert #ZeneVilágZene #Hangversenyközpont #Szentes #kultúra #közművelődés



Forrás

Exit mobile version