Kezdőlap Szentesi VK Női OB I: az újonc otthonába utazunk…

Női OB I: az újonc otthonába utazunk…

Szerdán 19 órakor a női vízilabda-bajnokság újoncának, a III. Kerületnek a vendégei leszünk.

Pozitív élmények után játszunk az OB I-ben eddig kilenc pontot gyűjtött III. Kerülettel, ugyanis az elmúlt hétvégén megszereztük első sikerünket hazai környezetben a Szeged elleni megyei rangadón. Izgalmas végjátékot követően 12–11-re nyertünk.

A 2018–2019-es idény végén az OB I/B második helyén végzett az UVSE II. mögött holnapi ellenfelünk, így feljutott az első osztályba. Amióta ez megtörtént, kétszer játszottunk velük. A martfűi felkészülési tornán szeptember végén 15–7-re nyertünk, bár azon a találkozón tartalékos összeállításban álltak fel. Ellenben a Magyar Kupa-csoportmérkőzésen, amelyet saját uszodájukban játszottunk ellenük, már ott volt a vízben három világbajnokuk, Kisteleki Dóra, Pellei Anikó és Drávucz Rita.. Hatalmas csatát hozott meccsünk velük, amelyen már 13–10-re is vezettek, de végül nyertünk 16–14-re, majd másik két győzelmünknek köszönhetően bejutottunk a decemberi négyes döntőbe.

A III. Kerület a bajnokságban hat mérkőzéséből hármat nyert meg. A nyitányon hazai medencében a Dunaújvárost alaposan megszorongatták (11–12), majd a BVSC-től otthon, a Ferencvárostól idegenben szenvedtek kalkulálható vereséget. Az elmúlt három összecsapásukat viszont megnyerték, a Szegedet 12–8-ra múlták felül Budapesten, míg Tatabányán 15–9-re, a Honvéd otthonában pedig 23–13-ra győztek.

✍️ Becsei Dávid
📸 Vidovics Ferenc

#hungeritszentes #budapest #szentes #vízilabda #tippmix #hajráSzentes




Forrás

Exit mobile version