Kezdőlap Hírek Nincs internet elérhetősége?…

Nincs internet elérhetősége?…

Nincs is rá mód, hogy a világhálóra csatlakozzon?
Külterületen lakik?
Egy e-mail megoldhatja a problémáját!
Szupergyors Internet Program Szentesen és annak környékén!

Picit hosszú az írás, de olvassa el!!!

A Szupergyors Internet Programban célul tűzte ki a kormány, hogy minden háztartás számára ─ amely azt igényli ─ biztosítja a legalább 30 Mbps sebességű internetkapcsolathoz való hozzáférés lehetőségét a még ellátatlan területeken. Az eddigi legnagyobb volumenű hálózatfejlesztés eredményes végrehajtása érdekében frissítésre kerül az országos szintű adatbázis az újgenerációs szélessávú lefedettségről.

A következő évek beruházásait megalapozó adatok pontosításához a kormány a lakosság közreműködését kéri.
A legutóbbi szélessáv lefedettségről készült felmérés 2018 végén történt. A rendelkezésre álló nyilvántartás a Magyarországon hírközlő-hálózattal rendelkező, azt üzemeltető cégek adatszolgáltatása alapján született meg.

A lakosság segítségét kérik az elkészült adatbázis megbízhatóságának, érvényességének teszteléséhez. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium online konzultációt indít, amelynek keretében az állampolgárok 2019. november 15-ig a szipkonzultacio@kifu.hu email címen keresztül jelezhetik, ha a https://kifu.gov.hu/szip térképen szereplő, szélessávú internettel nem lefedett címek eltérnek az általuk tapasztalttól.

A tételes címlista a kapcsolódó anyagoknál található Excel lefedettségi táblázatban tekinthető meg, melyben bárki megkeresheti a lakóhelyét, és megtekintheti, hogy adott címen az adatbázis szerint hol vannak szélessávú internetszolgáltatással nem ellátott (nem lefedett) háztartások. A résztvevők a lefedettségi táblázat kitöltésével véleményezhetik az adott szolgáltatás minőségét.

Nincs más tennivalója, mint hogy a fenti e-mail címre el kell küldeni (jelezni), hogy hol nincs lehetőség a szélessávú netre rácsatlakozni!

EZT CSAK A LAKOSOK JELEZHETIK, RAJTUK MÚLIK!
Szóval, a külterületen élők, Magyartés, Lapistó, Kajánújfalu, de ha van olyan terület Szentesen pl. Nagyhegy, ahol nem lehet az internetre csatlakozni, jelezzék!

Eláruljuk, hogy a lista ellenőrzése megkezdődött Szentesen, de van még idő a jelzésre, és hogy mennyire komoly az ügy, már két kivitelező is bejelentkezett, hogy megkezdje a munkát!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30




Forrás

Exit mobile version