Kezdőlap Hírek Megtartotta alakuló ülését pénteken délelőtt a szentesi képviselő-testület…

Megtartotta alakuló ülését pénteken délelőtt a szentesi képviselő-testület…

Ma (2019. október 25.) megalakult Szentes Város Képviselő-testülete a 2019-2024-es önkormányzati ciklusra.

Az ünnepélyes alakuló ülés kezdetén a Helyi Választási Bizottság elnöke, Dr. Oláh Katalin ismertette a választási eredményeket.

Elmondta, a Választási Bizottság határozatai érvényesek és egy kivételével jogerősek. Szentes Város polgármestere a Jövőnk Szentes Egyesület jelöltje, Szabó Zoltán Ferenc. Rajta kívül, a tíz egyéni választókerület legtöbb szavazatot megkapó képviselői és a négy, kompenzációs listáról bejutott képviselő vehette át a megbízólevelét.

A képviselő testület tagjainak eskütétele után, Szabó Zoltán Ferenc polgármester is letette az esküt.

Szabó Zoltán Ferenc munkáját tíz JÖSZ-ös egyéni mandátumot szerzett képviselő (Agócs Lászlóné, Füsti-Molnár István, Hornyik László Károly, Kiss Csaba István, Krausz Jánosné, Móra József, Pásztor Antal, Szűcs György, Szűcs Ildikó, Vidovics Zoltán) és négy listás képviselő (Antal Balázs Tibor – SZPSE, Kovács János, Dr. Rébeli-Szabó Tamás, Bujdosó Tamás Károly – Fidesz) segíti.

Titkos szavazáson megválasztották Szentes alpolgármesterének Kiss Csaba Istvánt.

A választási bizottság a tegnapi napon kapta meg, hogy a kompenzációs listáról bejutott Gémes László és Bozó Zoltán lemondott a szentesi testületi munkában való részvételéről, így a helyükre Dr. Rébeli-Szabó Tamás és Bujdosó Tamás Károly került. Mivel 72 óra elteltével emelkedik jogerőre a határozat, így ők a következő testületi ülésen tehetik le esküjüket és vehetik át a megbízólevelet.

Velük együtt teszi le esküjét Agócs Lászlóné is, mert külföldi útja miatt nem tudott megjelenni az alakulóülésen.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30
Politika|38








Forrás

Exit mobile version