Kezdőlap Hírek Pályaorientációs nap a Pollákban…

Pályaorientációs nap a Pollákban…

A 2019. október 16-ai pályaorientációs napon igazán változatos programokon vettek részt a Pollákos diákok és osztályfőnökeik. Idén először rendezték meg a prezentációkészítő versenyt a 9-10. évfolyamos diákok számára, akik csoportokban dolgozva készítettek érdekes és minőségi bemutatókat a XXI. század új szakmáiról. A legjobb prezentációkat a készítők be is mutatták az évfolyam többi tanulójának.

Az iskola egyik támogatója, a MetalCom Zrt. is képviseltette magát a rendezvényen. Dömsödi János bemutatta a cég működését és tájékoztatta a diákokat a munkalehetőségekről. Porempovics József, az ELCOep cég részéről korszerű épületautomatizálási rendszert mutatott be a tanulóknak. A Honvédség toborzói irodájáról Hári László alezredes élménydús beszámolót tartott a honvédségnél rendszeresített modern elektronikai és informatikai eszközökről, karrierlehetőséget kínálva a végzős diákoknak. Az iskola erősáramú szakember képzési hagyományait követve meghívták a Paks II. projekt képviselőjét is. Vida Tünde bemutatta az atomerőmű bővítésének szerepét a magyar villamosenergia koncepcióban és vázolta a munkaerőpiaci lehetőségeket.

CAD-CAM informatikus szakon végzett Molnár Ádám a Neumann János Egyetem hallgatójaként beszámolót tartott az egyetemen eddig elért sikereiről és az egyetemi életről. 40 diák vett részt üzemlátogatáson az iskola másik támogatójánál, a Legrand Zrt.-nél. Erősáramú elektrotechnikus szakon végzett diákjuk, Havrán Árpád interaktív gyakorlati foglalkozást tartott a 9. évfolyamos elektronika szakos diákoknak, akik az áramkörépítési feladatokat a panelgyártástól kiindulva egészen a beüzemelésig elvégezték.

www.szentesimozaik.hu
Oktatás, tanulmányi hírek|36








Forrás

Exit mobile version