Kezdőlap Hírek Miniszteri elismerést vehetett át Móra József…

Miniszteri elismerést vehetett át Móra József…

171

A Honvédelemért kitüntető cím 2. fokozata elismerést vehetett át Móra József június 25-én Budapesten. A Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetsége fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepi gyűlésen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki ünnepi beszédében az 1994-es megalakulás főbb célkitűzéseire, a honvédelem ügyének támogatására, a polgári lakosság és a katonák kapcsolatának erősítésére, illetve a fiatalok hazafias nevelésére mutatott rá. A tárcavezető kiemelte: a kitűzött célok eléréséhez a társadalmi támogatottság elengedhetetlen feltétel, hiszen csak annak segítségével tud a Magyar Honvédség valóban megújulni, s válhat a térség meghatározó, erős, ütőképes haderejévé. „A legfontosabb, hogy a társadalom magáénak érezze a honvédelem ügyét és céljait, segítve azok megvalósulását” – mondta a miniszter.

Szelekovszky Ernő, a HTBK OSZ elnöke az elmúlt huszonöt év kapcsán kiemelte: a rendszerváltás utáni évtizedben megalakult szervezetek közül mára csak azok működnek, akik valóban bizonyították alkalmasságukat. Az 1994-es alapítást követően sorra alakultak a baráti köri egyesületek, amelyek az évezred fordulójára országos szervezetbe tömörültek. Tevékenységük hamarosan kibővült a hadiemlékek ápolásával, a hadisírok feltárásával és annak rendbehozatalával. Az eseményen Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok, valamint a társszervezetek vezetői köszöntötték a jubiláló Szövetséget.

Móra József, a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetsége szentesi elnökeke a honvédelem érdekében végzett tevékenységéért, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség kiemelten fontos feladatainak megvalósításának támogatásáért vehette át a kitüntetést a minisztertől.

Fotó: Tóth László

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29




Forrás