Kezdőlap Hírek Új zenemű készült a múzeum élménykiállításához…

Új zenemű készült a múzeum élménykiállításához…

A Koszta József Múzeum élménykiállítással várja idén nyáron (és ősszel) a múzeumlátogatókat „Szojuz-36: Első magyar az űrben” címmel, amely Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, űrkutató, vadászpilóta, ny. dandártábornok űrutazásának történetét dolgozza fel.

A szentesi múzeumban a vendégek 950 négyzetméter beépített felületen, különleges látvánnyal és élményekkel találkozhatnak, illetve élhetik át újra a 39 évvel ezelőtt történteket – magával Farkas Bertalannal, hiszen eljön a megnyitóra.

Érdekesség, hogy a kiállítás megnyitóját a Múzeumok Éjszakáján, június 22-én (szombat) este 7 órakor tartják Szentes főterén, a vármegyeháza épülete előtti részen.
További, talán még nagyobb érdekesség, hogy erre az alkalomra Kertész Ákos ütőhangszeres zenész, zeneszerző egy témába illő zeneművet alkotott, amelynek a megnyitón lesz az ősbemutatója.

Az ez ügyben (június 14-én) tartott sajtótájékoztatón Kertész Ákos annyit árult el művéről, hogy komplex zenéről van szó, reményei szerint meghallgatásakor a világegyetem, a globális környezetvédelem, a zöld bolygó fog a hallgatónak is eszébe jutni. Hozzátette: az alkalomra és a városnak írta a zenét, bízik abban, hogy sokak tetszését elnyeri.

A tájékoztatón jelen volt testvére, Kertész Péter is, aki mint vendéglátóipari vállalkozó segíti a jelzett program megvalósítását: bécsi kapucinerrel, Fridrich süteményekkel, kuglóffal és kakaóval kínálják majd a vendégeket a Fridrich Fényirdában és annak környékén.

Farkas László Róbert , a Koszta József Múzeum igazgatója a tájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a Múzeumok éjszakáján un. túrajegyet lehet váltani (1000.- Ft.), amellyel a Koszta József Múzeum által szervezett valamennyi program látogatható, az ott kapott „szolgáltatásokért” már nem kell fizetni.

www.szentesimozaik.hu
Múzeum|33
Hírek|29






Forrás

Exit mobile version