Kezdőlap Hírek Hírek Őze Áron színpadra állt az épülő színházban…

Őze Áron színpadra állt az épülő színházban…

Városunkat mutatja be a Kossuth Rádió A Hely című riportműsorának következő adása. A háromtagú stáb június 4-én érkezett Szentesre, és a Koszta József Múzeum igazgatóját, Farkas László Róbertet kérték fel arra, hogy kalauzolja őket. Ebben segítségére volt Őze Áron Jászai Mari-díjas színész és felesége Auksz Éva színésznő. Ellátogattak az Árpád utca 56. szám alá, a régi Őze-házhoz, a Csallány Gábor Kiállítóhelyre, majd megnézték az épülő Tóth József Színházat és Vigadót, amelyről mindketten elismerően nyilatkoztak, Őze Áron még színpadra is állt.

Őze Áron elmondta, hogy állandó kiállítás nyílik a múzeumban édesapjáról, Őze Lajosról, és ebben minden segítséget megad a család. Nem is emlékezett a régi színházra, csak most tudta meg, hogy megújul és 400 férőhelyes lesz. Lapunknak elárulta, hogy Farkas László Róbert felkérte színművészeti tanácsadónak.

– Igazgatóként első számú felelősségem a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, de ha az intézmények egymást támogatva össze tudnak kapcsolódni, akkor az nagyon jó.

Szentes hatalmasat fog előre lépni és gyarapodni ezzel az épülettel és színházzal, amire méltán lesz büszke. Nagy kulturális lendület előtt áll a város, és ez egy fantasztikus dolog – fogalmazott a színész-rendező. Farkas László Róbert a színházzal kapcsolatban elmondta, hogy a városnak bőséges értéktára és nagyon gazdag múltja van Őze Lajossal, a Horváth Mihály Gimnáziummal, és elindulhat egy egyedi úton. Itt színházi és irodalmi előadások, múzeumi felnőtt képzés, beszélgetések, talk show-k, közönségtalálkozók valósulhatnak meg és Őze Áron segíthet az együtt gondolkodásban.

Auksz Éva is elismerően nyilatkozott az épületről. – Csak ámulok, itt minden gyönyörű, maga a csoda! Elég kevesen mondhatjuk el magunkról, hogy látunk egy félkész színházat belülről. Nagyon várom, hogy egy év múlva hogy fog kinézni. (Miközben beszélgetünk, férje már színpadra is áll, a színésznő elneveti magát.) – Amikor egy ilyen energiájú színházi területre lép egy színész, akkor megmérettetési kényszere van, hogy fel szeretne lépni. Szerintem most Áronban is benne van, hogy ide biztosan el fog jönni, hacsak nézőként is, de jelen lesz ebben a színházban.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Színház|26







Forrás

Exit mobile version