Kezdőlap Hírek Kultúra és szórakozás Új mozgásformák! :D…

Új mozgásformák! :D…

Szeretettel várunk minden kedves mozgásra vágyót a Szecessziós Házba! 🙂 Az órákat Mányai Gabi Aerobik instruktor tartja. 🙂

FitDance- Női Tánc

A FitDance leginkább latin-amerikai, pop, hip-hop táncokon és aerob mozgásokon alapszik. Fókuszban a legnőiesebb csípő-,comb-, és fenékmozdulatok állnak, amikkel képesek vagyunk női szerveinket energetizálni, lelki nőiségünket pedig erősíteni. A tánc egy ősi, ösztönszerű lüktetés. Általa teljesen eggyé válhatunk a zenével. Érzéki és érzelmi önkifejezés, aminek az eredője az emberi lélek. Képes olyan belső útra vinni, amivel jobban megismerheted női mivoltodat és önmagadat. A FitDance – Női tánc tartalma nem a külsőség, nem a tánctudás átadása, nem a koreográfiák betanulása és nem a legtökéletesebb alak elérése. Lényege az önfeledtség, a tánc ősi lényegének megélése, a zene energiájából való töltekezés, a női kisugárzásunk növelése, az önbizalom növelése, a női erők tudatosítása és a belső szépség felszínre hozása. A dinamikus aerob mozgásnak és a vérpezsdítő zenéknek köszönhetően a táncok nagyon izzasztóak, a méregtelenítés tehát garantált. Ezért kapta a mozgásforma a „Fit”Dance nevet.

ChillOut Fitness:

Ebben a mozgásformában hatalmas szerepet játszik a zene, ugyanis ez az alakformáló torna egy bizonyos stílusról kapta a nevét. A „Chill Out” egy nyugalmat árasztó zenei kategória, ami a hallgatójában kikapcsolódást, ellazulást eredményez. Különböző kultúrák ősi zenéi lettek összegyűjtve, mint például az afrikai, indián és viking népek tradicionális, folklór zenéi, amikben fő szerepet játszik a furulyaszó, a harci dobok és férfi, női háttérvokál. A zene relaxáló hatása inkább az elméhez és lélekhez szól, nem a testre és izommunkára vonatkozik, ugyanis a lazító zenék ellenére kemény és erős alakformálás történik az órákon. A lassú zenék mellett szintén lassabb, statikus gyakorlatokkal formáljuk a kritikus részeket. Ugrálás és kardió gyakorlatok ebben a mozgásformában nincsenek, viszont jelenleg MiniBand gumiszalagok, hamarosan pedig csukló-és bokasúlyok is segíteni fognak bennünket az edzésben és határaink feszegetésében. A ChillOut Fitnesst tehát ez a kettősség alkotja. 60 percre teljesen ki tudja kapcsolni az elmét a sok gyönyörű, ősi zene, és mellette hatalmas erőket hozunk ki a szervezetből, határokat vagyunk képesek átlépni. Ez a torna azoknak való leginkább, akik képesek az ilyen típusú zenékkel azonosulni, és akik szeretik a keményebb, akár izomlázzal is járó edzésformákat. Fontos elv itt is, hogy a lelki fejlődésed miatt válaszd elsősorban a mozgás örömét, és ne a tökéletes alak eléréséért. A testedből úgy próbáld kihozni a legtöbbet, ami még boldoggá tesz lelkileg is.




Forrás

Exit mobile version