Kezdőlap Hírek Határtalanul! 2018…

Határtalanul! 2018…

A Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola 7. évfolyamos tanulói pályázat keretében 2019. április 24-28. között kiránduláson vettek részt, úti célunk Erdély volt.

Törekedtünk arra a programok összeállításánál, hogy a történelmi emlékek felkeresése mellett interaktív programokon is részt vegyünk, valamint fontos volt számunkra az is, hogy a tanulók megismerhessék, kipróbálhassák a helyi hagyományos kézművesipart is.
Ennek megfelelően felkerestük Aradot, Dévát, Vajdahunyadot, sétát tettünk Segesvár történelmi óvárosában, látogatást tettünk Szovátán, kilátogattunk az „ezeréves határhoz”.

Sóvágó műhelyben ismerkedtünk meg a parajdi só felhasználási lehetőségeivel, valamint egy méhészetben azt is megtudtuk, hogy mitől nagyon finom a havasi méz. A szállásunk Korondon volt, csillagtúra keretében látogattuk meg a távolabbi helyeket.

Jó lehetőség volt a helyi iskolásokkal közös program arra, hogy megismerkedjünk az elszakadt országrész életével, még barátságok is szövődtek, melyek erősítik a külhoni és hazai magyarság kapcsolatrendszerét.

Mindannyian jól éreztük magunkat, sok szép emlékkel gazdagodva tértünk haza.

Molnárné Szalai Edit
osztályfőnök

www.szentesimozaik.hu
Oktatás, tanulmányi hírek|36








Forrás

Exit mobile version