Kezdőlap Hírek Szegeden mutatták be először a szentesi mentőhelikoptert…

Szegeden mutatták be először a szentesi mentőhelikoptert…

Tíz évvel ezelőtt kezdte meg munkáját a szentesi légimentőbázis, mely szolgálatát Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében látja el.

Az évforduló alkalmából vándorkiállítást állított össze a Magyarországi Légimentésért Alapítvány, mely januárban Szentesen lett megnyitva elsőként, és 2019. április 15-én Szegedre, a kormányhivatal épületében érkezett. A tárlaton a légimentés mindennapjait bemutató fotókat láthatunk.

– Tíz évvel ezelőtt hiánypótló szolgáltatás létesült a légimentőbázis felállításával. Két dolgot ünneplünk ma, egyrészt a légimentést, másrészt azt az összefogást, amellyel ez a bázis annak idején létrejött – hangsúlyozta Juhász Tünde kormánymegbízott a kiállítás megnyitóján.
Települési önkormányzatok és magánszemélyek adományaiból jött létre a szentesi légibázis, a gyűjtőakciót akkor a Csongrád Megyei Önkormányzat hirdette meg. Elnöke, Kakas Béla a légimentőket méltatta, akik az elmúlt évtized alatt több száz ember életét mentették meg.

A kiállítást a Magyarországi Légimentésért Alapítvány tisztségviselői, Arnóczki Tímea és Nagy Boglárka kezdeményezték, Szeged után Pécsett mutatják be a légimentők életét, a tárlat minden alkalommal bővül, az adott megye légibázisának képeivel.

A szentesi bázis március végén vehetett át egy új mentőhelikoptert, amely – miután átadott egy beteget a klinikán – a Rákóczi téren landolt.

Pilótája, Tálas Csaba több mint harmincéves rutinnal, profi módon tette le a gépet a vezetékek és zászlótartó rudak között.

Ezt követően az érdeklődők megnézhették a mentőhelikoptert.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version