Kezdőlap Sport Vízisportok A Hungerit-Szentes a Duna-liga győztese…

A Hungerit-Szentes a Duna-liga győztese…

Két nagyszerű sikerrel a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata megnyerte a Duna-liga négyes döntőjét a romániai Gyulafehérváron. Az elődöntőben a szerb Palilulát 18-6-ra, a fináléban az Egert 21-9-re múlta felül a Kurca-parti együttes.

A döntőben:
Hungerit-Szentesi VK – Eger 21–9 (5–0, 5–2, 6–4, 5–3)
Gólszerzők: Perez 7, Kövér-Kis 5, Kudella 2, Hlavata 2, Mandics 1, Dömsödi 1, Dávid 1, Czirbus 1, Kádár 1, ill. Tóth Cs. 3, Rocska 2, Ráski 1, Miklós 1, Pulyblank 1, Mchunu 1.

Az elődöntőben: Hungerit-Szentesi VK – Palilula 18–6 (4–2, 3–1, 5–1, 6–2)
A szentesi gólszerzők: Perez 4, Kövér-Kis 3, Dömsödi 2, Kádár 2, Kudella 2, Mandics 2, Fodor 1, Szabó K. 1, Hlavata 1.

Egy jó kezdés biztos alapja a sikernek. A Hungerit-Szentesi VK a Duna-liga elődöntőjét 4–0-val, a döntőt 5–0-val indította. Komlósi Péter vezetőedző tanítványai kötelező sikert aratva jutottak be az először megrendezett Duna Regionális Liga négyes döntőjébe, ahol a vártnál sokkal simábban vették az akadályt, 21–9-re legyőzték az Egert. A Kurca-partiak legjobbja a spanyol Noelia Perez volt, aki 11-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját a két összecsapáson. A Heves megyeiek nélkülözték legjobbjukat. Szilágyi Dorottya a magyar válogatottal Torinóban szerepel a hétvégén az Európa Kupa hatos döntőjében.
Komlósi Péter, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője: – Az egész hétvégén kiváló hozzáállása volt a csapatomnak. Már tegnap látszott, hogy nagyon motiváltak a lányok. A döntőben szerencsénk is volt, bejöttek a lövések, jók voltak a blokkok, egyszóval elégedett vagyok a védekezésünkkel. A legjobban az tetszett, hogy többgólos vezetésnél koncentráltak maradtunk. Jókor jött ez a nagyszerű siker számunkra, amely önbizalmat adhat formálódó együttesünknek. Az egriek válogatott játékosukat nélkülözték, nem reális eredmény született. Ha minden jól megy, akkor az OB I-ben az 5-6. helyért még találkozunk az Egerrel, akkor már egy teljesen más meccsre számítok majd.

Becsei Dávid

www.szentesimozaik.hu
Vízisportok|23






Forrás

Exit mobile version