Sport az életük…

Az elmúlt évben két kiváló sportólóval is bővült az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állománya, Lantos Lehel hadnagy és Őri József őrmester a közelmúltban megrendezett VII. Kinizsi Közelharc Kupán is remekül szerepeltek.
Mindketten tavaly jelentkeztek katonának és gyerekkori vágyuk vált valóra, hiszen a Magyar Honvédségnél megtalálták a sport és a hivatás összhangját, a hierarchikus katonai rendszer pedig a sportolók szabálykövető életmódja miatt nem volt idegen számukra. Lantos Lehel hadnagy a Műszaki Építő Századnál szakaszparancsnok, Őri József őrmester pedig az Egészségügyi Központban, asszisztens altisztként dolgozik.
A küzdősportokban sikerük nem meglepő, hiszen kiskoruk óta, sportolnak, ez az életforma a mindennapjaik részévé vált. Bár még csak a húszas éveikben járnak, több országos- és nemzetközi bajnoki címmel is büszkélkedhetnek. Lantos Lehel hadnagy három danos mester kyokushin karatéban, Őri József őrmester két danos mester judoban.
Lantos Lehel a harcművészetekkel nagyon fiatalon 1997-ben, 5 évesen kezdett ismerkedni, keresztapja, a 7. danos Kyokushin Karate mester, Brezovai Sándor hatására. 2008-ban Kyokushin Karate Japán bajnokságon 3. helyezést ért el, majd még ebben az évben a súlycsoport nélküli felnőtt magyar bajnokságon 2. helyezett lett. 2009-ben All Kyokushin Karate World Tournament legfiatalabb versenyzőjeként a legjobb 16 közé jutásnál esett ki. 2010-ben először Kyokushin Karate Junior Európa Bajnok, majd Kyokushin Karate Junior világbajnok lett, mely eredményeiért Szentes Város az év sportólója díjjal tüntette ki. 2017-ben teljesítette az 50 pihent ellenfeles küzdelmet 5 harcművészeti stílusban (grappling, birkózás, ökölvívás, kickbox és kyokushin karate).

Az utóbbi években számos magyar és nemzetközi versenyen győzött, vagy ért el helyezést.
Kipróbálta magát más küzdősportokban is, ahol szintén szép eredményeket ért el (Kesztyűs küzdelmek, MMA, birkózás, grappling).

Őri József őrmester 1999-ben, 6 évesen kezdett judozni. Osztrák és holland bajnokságot is nyert már. A magyar bajnokságokon is többször volt helyezett, háromszoros strandbirkózó magyar bajnok és grappling magyar bajnok 1. és 2. helyezett. Ő is kipróbált már más küzdősportokat is, ahol szintén remek eredményeket ért el (Kesztyűs küzdelmek, MMA, birkózás, grappling).

Jelenleg mindketten főleg az utánpótlás neveléssel foglalkoznak, ugyanazon sportklubban körülbelül ötven vegyes korosztályú tanítványuk van. Akik közül páran szintén különböző szabályrendszerekben remek eredményeket érnek el. Emellett évente 1-2 versenyen továbbra is szerepelnek, valamint már saját edzőtáborokat és versenyeket is szerveznek.

Terveikben szerepel, hogy részt vegyenek az idei Strandsportágak Világjátékán Los Angelesben, és kvalifikálni szeretnék magukat a strandbirkózás versenyszámban is, azonban addig még számos megmérettetés és kemény edzések várnak rájuk.
A jövő nemzedékének üzenik: „Ha hisztek magatokban, minden a kitartáson, a sport szeretetén és egymás tiszteletén múlik.”
További sok sikert kívánunk nektek!








Forrás

Exit mobile version