Kezdőlap Hírek Hírek Magyarország madarai, pályázat általános iskolásoknak !…

Magyarország madarai, pályázat általános iskolásoknak !…

A Madárkórház Alapítvány szentesi Madármentő Állomása pályázatot hirdet minden magyar tannyelvű általános iskolának vagy ilyen korú gyermekek számára fenntartott szervezetnek (szakkör, ifjúsági klub, stb.). A téma a Magyarország madarai külleme, életmódja, védelme.
A pályázatra jelentkezőknek 2019- 03-21- 2019- 05 végéig három programot kell megvalósítaniuk. A programok teljesítéséről dokumentációt kell benyújtaniuk a pályázat kiírója számára. A garantált jutalmat csak a három programot teljesítő intézmények kapnak.

1. program: Rajzverseny az iskola tanulói számára.
Választható témák: Magyarország madarai; A madarak életmódja; védelme,küülleme.
Választható technikák: kötetlen.
Kategóriák: alsó és felső tagozat külön.
Zsűrizés: az alkotások minősége alapján iskolánként!
Időpont: március és május között.

2. program: Kiállítás a rajzverseny legjobb munkáiból
Az első program kiválasztott legjobb munkáit, el kell küldeni a kiírónak! Ezt követően a Madárkórház Alapítvány szentesi Madármentő Állomás pontján
( külön terem, stb.) tematikus előadás(ok) (lásd a 3. programot) kíséretében nyíljon egy időszakos kiállítás a munkákból. A kiállítás iskolák, szülők, vendégek, településen élők számára is nyitott !
Időpont: május 25

3. program: Kiselőadás a madarakról!
Elsősorban felső tagozatosak, illetve a biológia iránt érdeklődők (pl. szakkörösök) számára szól a harmadik program: egy saját kutatást igénylő munka. A cél egy képekkel illusztrált (pl. PowerPoint, fotóvetítés, stb.), 5-10 perces kiselőadás összeállítása, amit a diák az iskola tanulói előtt mond el a rajzkiállítás megnyitóján.
Lehet egy előadás vagy több, de fel is osztható a téma több tanuló között, erre megkötés nincsen. Az előadás elkészítése csapatmunka (2-3 fő) is lehet; mindez jó gyakorlás lehet a saját kutatást igénylő biológia versenyekre. Az előadás összeállítása a diákok saját munkája legyen, sem az anyaggyűjtésben, sem az előadásban nem vehet részt szaktanár, csak a kész előadás szakmai ellenőrzésében!

Időpont: a kiállítással egyszerre,május 25.

Jutalom:
Azok között, akik mind a három programban dokumentáltan részt vettek, 2019 május végén ajándékcsomagot sorsolunk ki.

Jelentkezési határidő: 2019.március 21.

A kézzel készült eredeti alkotásokat kérjük postán megküldeni (az alkotást nem tudjuk visszapostázni!). Végleges mérete A4-es legyen (kerettel együtt is!), a rajz hátoldalán legyenek feltüntetve a pályázó adatai
a pályamű beküldésével úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez, kiállításon, illetve interneten való megjelenítéshez!
Az iskolák a rajzokat együttesen is elküldhetik részünkre
feltüntetni a következőket szükséges minden pályamunka esetén: pályázó neve, életkora, nevezési kategória, szülő neve, telefonszáma, lakcíme, e-mail címe.

Hova kell küldeni a pályázatot?

Madárkórház Alapítvány szentesi Madármentő Állomása.
6600 Szentes Bocskai.u.9.
A borítékra kérjük ráírni: „Magyarország madarai”

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29




Forrás

Exit mobile version