Kezdőlap Hírek Erről biztos nem ír senki – 220 fát ültettek el…

Erről biztos nem ír senki – 220 fát ültettek el…

Ha városunkban egy fát kivágnak, akkor a lakosság olyan intenzív aktivitást mutat, hogy szinte megborulnak a közösségi oldalak, de ha fát ültetnek, azt nem veszi észre senki.

A Hősök Erdejében folyó munkálatokat és fejlesztéseket is sokan kommentelték, de most vajon sikerül-e negatív hozzáállás nélkül kibírni, hogy 220 facsemetét ültettek a területre, hogy pótolják a fahiányokat? Tovább megyünk, akik igazán védik a fákat, azok most tehetnek is értük, mert akár örökbe is fogadhatnak egy-egy facsemetét, melyről további részleteket megtudhat a cikkhez mellékelt plakátról!

Szentes város egyik legnagyobb, a Kertváros városrész vonatkozásában legfontosabb zöldfelülete ez a mintegy 7,5 hektáros területű erdő, a Hősök Erdeje. Zömében kocsányos tölgyekkel ültették be 1933-ban az I. világháború szentesi hősi halottjainak emlékére. Funkcióját tekintve a zöldfelület központi részén játszótér található, kiülési, pihenési lehetőséggel.

Egy TOP-os pályázatnak köszönhetően megújult a teljes erdő. A gyalogos és kerékpáros forgalom új burkolatú sétányt kapott, amely beton térkőből, süllyesztett beton szegéllyel készült el. Kiss Zsigmond utcai kerékpárút is megvalósult az erdő szélében. Ezen az utcán biztonságosabbá téve a kerékpárosok számára a közlekedést.

Elkészült egy aktív szabadidő eltöltésére szolgáló öntött gumi burkolatú futópálya (1,20 m széles). A Honvéd utcánál és a Kiss Zsigmond utcai csatlakozásnál kerékpártárolók létesültek. Az utak mentén padok és hulladékgyűjtők kerültek kihelyezésre. A játszótér közelében a már kiépített aknára kötve új ivókút készült, valamint az elpusztult fák pótlása is megvalósult. A közlekedő felületek mellett közvilágítás kiépítésére is sor került.

Az átadásra ünnepélyes keretek között 2019. március 8-án 13 órakor kerül sor, melyre mindenkit várnak sok szeretettel.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version