Kihívás teljesítve…

A közelmúltban rendezett 54-es téli kihívást az induló 58 csapatból csupán tizenöt tudta teljesíteni, amely a szervezők szerint nem meglepő, mivel a terepviszonyok és a teljesítendő feladatok is igen nehezek voltak.
A tájékozódó képesség, az állóképesség és a téli túlélőképesség fejlesztésére is alkalmas, kétnapos próbán a meredek, havas, vizes terepszakaszok (például patakmedrek), valamint a komoly kihívást jelentő éjszakai tájékozódási feladatok miatt sokan nem tudták befejezni a versenyt a megadott időre.
Hiába a papíron ötvennégy kilométer – a csapatok többsége körülbelül 70-80 kilométert is gyalogolt, mire beért a veszprémi célba. Közben pedig többek között tábort kellett verni éjszaka a mínusz hét Celsius-fokos hidegben, helyenként derékig érő vízfolyásban(!) haladni a veszprémi Rab Mária forrásnál, zsákot szállítani mocsaras-lápos területen, illetve elhagyott földalatti objektumokon kellett áthaladni.

A műszaki ezred női csapata (Annus Gyöngyi szkv., Jékli Mercédesz szkv., Tóthné Lengyel Erzsébet Anikó szkv., Gyergyádes Mária szkv.) kategória elsőként ért célba, az alakulat férficsapata (Sálek Máté fhdgy., Király Róbert hdgy., Tóth Attila zls., Hati Ádám ftőrm., Csató Gergő őrv.) pedig kilencedik helyezett lett.

Szívből gratulálunk a kiváló teljesítményhez!

Forrás: honvedelem.hu
Képek: Sálek Máté fhdgy.








Forrás

Exit mobile version