Akadályok elhárítva…

Robbantás foglalkozást tartottak az akadályelhárító rajok felkészítése keretében az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred hékédi gyakorlóterén.
A műszaki alegységek felkészítésének nélkülözhetetlen része, az átjáró nyitás, mellyel a harcoló alegységek mozgását támogatják. Ennek a legegyszerűbb módszerét, a robbantást gyakorolták az alakulat katonái, akiknek bár nem kellett részletesen elmagyarázni az időzített gyújtózsinór vágásának technikáját, azonban a foglalkozáson ugyanúgy végig kellett venniük a robbantás minden egyes elemét, mint az újonc katonáknak.
A feladatsort a megfelelő hosszúságú időzített gyújtózsinór vágásával kezdték, majd szerelt gyutacsot készítettek, mint mindig, hiszen ez az alfája és omegája minden egyes robbantás felkészítésnek. A szerelt töltetes robbantáshoz először 75 grammos TNT préstestet használtak, majd 400 grammos préstestekkel párhuzamos hálózatot készítettek. Végül NONEL, nem elektromos hálózatot is összeállítottak, mellyel minden előírt feladatot sikeresen végrehajtva zárták a napot.








Forrás

Exit mobile version