Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Fényt visznek az éjszakába…

Fényt visznek az éjszakába…

TÁVISZ-03 tábori világító szerelvény műszaki gépkezelői tanfolyam zajlik az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél, melyen az MH 5 Bocskai István Lövészdandár katonái is részt vesznek.
A szerelvény világítást és szükség szerint alacsony szintű energiaellátást, valamint elosztást biztosít tábori körülmények között az ott használt különböző létesítmények számára. A konténer, amely a felszerelés kompakt csomagolását szolgálja, egy RÁBA H-18-as terepjáró tehergépkocsin szállítható, melyben a szükséges eszközök, az aggregátor, lámpatestek, elosztók és vezetékek vannak elhelyezve.
A négyhetes tanfolyam résztvevői a sikeres elméleti vizsga után kezdhették meg a gyakorlati feladatokat, amely a szakirányú munkavédelmi és elsősegély-nyújtási ismeretekkel indult, majd a gépek szerkezettana és a szerelvény üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók következtek, és végül a technológiai ismeretek és a karbantartási műveletek elsajátítása zárta a sort. A felkészítésen a tanfolyam résztvevőinek egy sátortábor külső és belső világítását kellett megoldaniuk, amellyel nem csak a szakmai feladatokat, hanem az irányítást és az összehangolt csapatmunkát is gyakorolták.








Forrás

Exit mobile version