Kezdőlap Hírek 10 évvel ezelőtt adták át a szentesi Légimentő Bázist…

10 évvel ezelőtt adták át a szentesi Légimentő Bázist…

2019. január 5-én nagyszabású programmal készültek a szentesi légimentő bázison, hogy megünnepeljék 10 éves fennállásukat. Hosszú volt, mire megszületett a döntés, hogy Szentesre kerüljön a bázis. Elég sokat lobbiztak érte a vezetők, de már csak a szépre emlékezünk.

Az idő bebizonyította, hogy jó döntés volt és a térségnek hatalmas biztonságot jelent a bázis ittléte.

Ezen a napon kinyílt a nagyközönség előtt a bázis, megtekinthettük mindazt, amit csak az útról láthattunk eddig. A havazás a teljes programot átrendezte, mer tervbe volt véve, hogy a felszállást is láthatják a jelenlévők, de a fűtött hangárba húzódva hallhattuk a visszaemlékezéseket.

A mai nap fő eseménye, az a kiállítás megnyitó volt, amely a TESCO-ban lett megrendezve.
Az várakozó tömeget az áruház elé invitálták, mert a helikopter is tiszteletét tette a várakozók előtt. Ennek és a délelőtti pillanatoknak az összefoglalóját láthatják a videón.

A bázison Dr. Gorove László, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szirbik Imre, Szentes város polgármestere, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Elmer János bázisvezető köszöntötte az egybegyűlteket, valamint Józsa József, aki 2018. december 31-ig vezette a bázist, emlékezett vissza az elmúlt tíz évre.

Egy vándorkiállítás készült bemutatva a légimentők mindennapjait, valamint
Nagy Boglárka, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítója adta át az alapítványi támogatásból megvásárolt ultrahang készüléket Elmer Jánosnak.

Hírek|29








Forrás

Exit mobile version