Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Alkalmazkodunk a jövő kiképzési követelményeihez…

Alkalmazkodunk a jövő kiképzési követelményeihez…

95

Elkezdődött, és a tervek szerint idén be is fejeződik a szabadtéri kondicionáló park építése a laktanyában.
A kiképzési követelményeknek való megfelelés ösztönözte az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred vezetését, hogy új, a legfrissebb trendeknek megfelelő edzési lehetőségre alkalmas szabadtéri konditermet építsenek a Damjanich laktanyában.
Az új kiképzési komplexum eszközei legalább százötven kilogramm terhelhetőségre tervezettek, tartalmaz három különböző magasságú elemből álló fekvőtámasz állványt, öt különböző magasságú egyenes húzódzkodót, amelyből két darab kombinált húzódzkodó, valamint gyakorló és párhuzamos korlátokat, különböző magasságú lépegetőket és komplex has és hátizomerősítőket.
A közel ötszáz négyzetméteren elhelyezkedő létesítmény a régi típusú tornakert helyén épül. Úgy lett megtervezve, hogy az alakulóteret körbe ölelő aszfaltozott útról száraz lábbal megközelíthető legyen és a teljes felületén gumi burkolattal lesz ellátva.
Az elemek kialakításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy a tornagyakorlatokat csoportosan lehessen végrehajtani (például a fekvőtámasz állvánnyal egyszerre legalább öt katona tud sportolni), ezzel elősegítve a csoportos fizikai felkészítés végrehajtását.
Az éves fizikai állapotfelmérés elemeinek teljes spektrumát lehet majd gyakorolni az új kiképzési létesítményen, a síkfutás kivételével. A bemelegítés és nyújtás végrehajtására egy 150 négyzetméteres terület áll majd rendelkezésre, mely szintén részét képezi az új kondicionáló parknak.








Forrás