Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Az alapkiképzés első számonkérése…

Az alapkiképzés első számonkérése…

140

Már az ötödik heténél, az első ciklus végén tart az alapkiképzés az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.
Az első megpróbáltatások, az egészségügyi és fizikai alkalmassági vizsgálat után októberben kezdődőt a századnyi újonc katona alapfelkészítése Szentesen.
A katonák a tizenegy hetes kiképzés alatt megismerik a katonai szolgálat és életrend normáit, az általános katonai ismereteket, valamint a fegyveres harc alap feladatait. Mindemellett fejlesztik fizikai állóképességüket, mellyel felkészítik őket a szakalapozó és szakkiképzések végrehajtására.
A kiképzés első ciklusában- mely az első öt hét- fegyelemre és a katonai szabályok megismerésére, megértésére irányuló, alapozó elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtó és a testi-, valamint a fizikai képességeket személyre szabottan fejlesztő képzés folyik.
A ciklus végi számonkérésen a katonák először írásbeli vizsgát tettek szabályzatismeretből állampolgári és honvédelmi ismeretekből, jogi ismeretekből általános harcászati és lőelméletből, valamint műszaki, vegyivédelmi, egészségügyi, térképészeti és nem háborús műveletből.
A vizsga második felében az alaki fogások végrehajtását mutatták be raj kötelékben, melynek részét képezte a fordulatok álló helyben, kilépés az alakzatból, a sapka le- illetve felvétele, tiszteletadás egyénileg menet közben fegyverrel és fegyver nélkül.
Az alapkiképzés első ciklusának sikeres végrehajtásáról a katonák igazolást kaptak, mely az első öt hét elvégzéséről tanúskodik.








Forrás