Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred A jó búvár az elméletet is tudja…

A jó búvár az elméletet is tudja…

Véget ért a négyhetes búvár alapfelkészítés Szentesen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél, melynek zárásaként vizsgát tettek az újonnan kiképzett búvárok.
A tanfolyamon a több honvédségi szervezettől Szentesre érkezett katonák a Magyar Honvédség egyetlen búvárkiképző bázisán bebizonyíthatták felkészültségüket a búvárkodásra, amely nemcsak gyakorlati, hanem szerteágazó elméleti tudást is igényel.
Sokan nem is gondolnák, de ehhez a szakmához még fizikai alapismeretek is szükségesek, mint Dalton-törvénye és Henry-törvénye. Emellett általános búvár egészségügyi és búvártörténeti tudásukról is számot adtak egészen az ókortól napjainkig. Ezekre az ismeretekre azért van szükség, hogy tisztában legyenek a búvár szakma múltjával, illetve ismerjék azt a technikai fejlődést, amelyet minden e szakmát űző és gyakorló szakembernek illik tudni.
A mai napon kilenc újonnan kiképzett, egy másodosztályú és egy első osztályú búvár tett elméleti vizsgát. Gyakorlati felkészültségükről pedig már a tanfolyam második napjától folyamatos kiértékelés alapján bizonyíthattak.








Forrás

Exit mobile version