Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Pezseg az élet Szentesen…

Pezseg az élet Szentesen…

172

Több felkészítés is zajlik egyszerre az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred tiszai gyakorlóterén, amelyen a Magyar Honvédség több műszaki alegysége is képviselteti magát.
A héten Szentesen kezdődött meg a TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj Magyar Modul Századának összekovácsolása és gépkezelőinek osztályba soroló vizsgáztatása, melynek célja, hogy az alegység felkészüljön a „Blonde Avalanche 2018” nemzetközi gyakorlatra, amely idén Ukrajnában lesz. Ezen a felkészítésen az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Harctámogató Műszaki Század katonái vesznek részt, akik feladataikat az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred búvárainak biztosítása mellett végzik. A Század PMP folyami hídkompok építését, KD-84-es könnyű deszant készlet használatát, emellett PTSZ-M közepes lánctalpas úszógépkocsi vezetését, valamint a víztisztítási feladatot is gyakorolja a MINI-ROWPU tábori víztisztító berendezéssel.
Ezzel egyidőben az MH Altiszti Akadémia szervezésében PTSZ-M közepes lánctalpas úszógépkocsi műszaki gépkezelő tanfolyam résztvevői ugyanezen a gyakorlótéren a vízi vezetést gyakorolják. A felkészítésen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred kiképzőinek vezetésével a saját állomány mellett részt vesznek az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, az MH 64 Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, az MH Bakony Harckiképző Központ és az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred gépkezelői.
A számtalan műszaki alegységtől érkezett katonák jól megférnek a szentesi gyakorlótéren és könnyen megtalálták a közös hangot is, hiszen mindannyian a „műszaki nyelvet” beszélik.








Forrás