Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Készülnek a versenyre…

Készülnek a versenyre…

158

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái már egy hete készülnek a világ legjobb műrepülő pilótáinak idei versenyére.
A Parlament előtti Duna- szakaszon a hétvégén rendezik meg a Red Bull Air Race verseny magyarországi futamát, melynek műszaki biztosítására idén is a szentesi műszaki ezredet kérték fel a szervezők. A katonák feladata hét darab PMP hídkomp összeállítása, melyekre a verseny airgater csapata helyezi el a pilonokat, a légi akadálypálya elemeit.
A hídkompok vízre tétele és a légi kapuk felszerelése az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Hadikikötőjében történik, innen szerdán úsztatják őket a Margit- híd és a Lánchíd közötti szakaszra. Amikor a gyakorlás van, a folyónak ezen a részén folyamzárat rendelnek el és GPS koordináta szerint meghatározott pontokra helyezik a pontonelemeket. Ezután a hídkompokat a mederfenéken horgonnyal rögzítik, mellyel megakadályozzák, hogy a pontosan megjelölt helyükről elmozduljanak.
A műrepülő világbajnokság budapesti viadalának kvalifikációs napja szombaton 10.50- től, versenynapja vasárnap 11.00-től lesz, melyre a műszaki katonák felkészültek.
Képeket készítette: Nagy Ferenc szakaszvezető








Forrás