Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred „…azt a hadrakelt nagy családot…”…

„…azt a hadrakelt nagy családot…”…

120

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a Szentes Városi Könyvtár több éves sikeres együttműködésének köszönhetően egy újabb kiállítás megnyitóján vehettek ma részt az érdeklődők.
A Gondosan összeválogatott „Momentumok a Műszaki Csapatok életéből” című kiállítás fontos részleteket ragad ki a történelemből.
Bakos Tamás alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának kiemelt főtisztje – aki pályafutását az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár Felderítő századánál kezdte, mint szakaszparancsnok – beszédében felelevenítette az 1849. április 25-ei eseményeket, és emlékeztette a jelenlévőket, hogy a nagy múltú műszaki szakcsapatok történelmet írtak és örök példát állítottak utódaik elé bátorságból és önfeláldozásból a komáromi csata során.
A rendezvényen közreműködött a Szentesi Művelődési Központ Pengető Citerazenekara, akik az Arany Páva Nagydíj és Csongrád Megye Alkotói Díja mellett számos elismerést vehettek át a 23 éves fennállásuk alatt. Mai előadásukban Dél-alföldi, búcsúzó katonadalokat szólaltattak meg.
A kiállítás június 14-ig megtekinthető, a belépés díjtalan.








Forrás