Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Összműszaki Műszakiak Napja…

Összműszaki Műszakiak Napja…

Az idei Műszakiak Napja a 170 éves a Magyar Honvédség programsorozat részeként sok látogatót vonzott Szentesre, a Damjanich Laktanyába. A rendezvényre érkezők változatos és látványos programokkal tölthették ezt a délelőttöt, és szerencsére az időjárás is kegyes volt ma hozzánk.
A műszaki csapatok huszonötödik összejövetele most is sorakozóval kezdődött, amelyen a műszaki ezred katonái mellett felvonulnak a Magyar Honvédség valamennyi műszaki alegységétől a mai napra Szentesre érkezett műszaki katonák is. Emellett a sorakozó különlegessége volt az is, hogy a magyar történelmi zászlók is helyet kaptak az alakzatban.
A sorakozón elismerésben részesültek a műszaki ezred állományából:
Bartók Gábor alezredes, Sálek Máté hadnagy, Kucsera László főtörzsőrmester Halász Arnold törzsőrmester és Hegyközi Csaba szakaszvezető. Kollár László törzszászlóst, az alakulat vezénylőzászlósát előléptették főtörzszászlóssá.
Az ezred 2018-ban is megválasztotta az „Év embere” cím várományosait, mely alapján az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka AZ „ÉV TISZTJE” címet adományozta Márton Viktor századosnak, az „ÉV ALTISZTJE” címet adományozta Varga István törzsőrmesternek, az „ÉV LEGÉNYSÉGI ÁLLOMÁNYÚ KATONÁJA” címet adományozta Bérczesi András tizedesnek és az „ÉV KÖZALKALMAZOTTJA” címet adományozta Oprea Magdolna közalkalmazottnak. Szentes Város Polgármestere a „Honvédségért és Városért” ELISMERŐ OKLEVELET adományozott Czakó Ágnes közalkalmazottnak.
A programok közt szerepelt az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészeinek bemutatója, volt lovas huszár bemutató, favágó bemutató illetve minden bizonnyal a leghangosabb és mindenki számára a leglátványosabb a kecskeméti Gripenek átrepülése valamint a szolnoki MH 2. Különleges Rendeltetésű Dandár és a Helikopterbázis közös „Fast Rope”, azaz gyors köteles bemutatója volt, mely azt jelentette, hogy a katonák a helikopterből kilógatott kötélen repültek át a laktanya és a nézőközönség felett. Természetesen idén sem maradhatott el a Vörös Bika Műszaki Erőpróba, ahol a katonát, tűzoltók és a rendőrök mérhették össze erejüket. Első lett a Víztisztító század csapata, második a szentesi tűzoltók és harmadik a rendőrök csapata.
Köszönjük a hozzánk ellátogató valamennyi nyugállományú és aktív katonának, hogy elfogadták meghívásunkat, és együtt ünnepelhettük meg a MŰSZAKIAK NAPJÁT!
Gratulálunk az elismerésben részesülteknek!








Forrás

Exit mobile version