Kezdőlap Egyéb VAGYONVÉDELMI INFORMÁCIÓS PONT SZENTESEN…

VAGYONVÉDELMI INFORMÁCIÓS PONT SZENTESEN…

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/3/vvi.htm

A Szentesi Rendőrkapitányság ismét működteti a vagyonvédelmi információs pontokat a város és a kistérség településein.

Az általános prevenciós tanácsokon túl a telefonos csalásokra hívták fel az állampolgárok figyelmét a bűnmegelőzési szakemberek a Szentesen és környékén felállított információs standoknál. A telefonos csalók általában egy telefonszolgáltató vagy szerencsejátékot szervező cég munkatársaként jelentkeznek be, akik hivatalosnak tűnő magyarázattal adategyeztetést kérnek. Az elkövetők arra kérhetik a sértettet, hogy egy általa megadott telefonszámra küldjön SMS-ben egy meghatározott számsort. Többször előfordul, hogy a legközelebbi bankautomatánál különböző műveletek végrehajtására kérik a hívott felet egy ígért nyeremény reményében.

A rendőrség a következő vagyonvédelmi óvintézkedésekre hívja fel az állampolgárok figyelmét az áldozattá válás megelőzése érdekében:

Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez ilyen nyereményjátékokat, akcióik a szolgáltatásaikkal összefüggő kedvezményekkel kapcsolatosak!

A hivatalos szerencsejáték-szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat!

Ne adják meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adataikat!

Ne utaljanak, ne töltsenek fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra!

Amennyiben ilyen hívást kapnak, kérjék meg a hívót, hogy később hívja vissza Önöket, addig a mobilszolgáltatók ingyenes ügyfélszolgálati számán ellenőrizzék le, hogy esetleg van-e ilyen akció az adott szolgáltatónál!

Mindenképpen jegyezzék fel a csaló által használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat, mellyel segítik a rendőrség felderítő munkáját!




Forrás

Exit mobile version