Záróvizsgát tettek…

Önkéntes Védelmi Tartalékosok tettek ma általános katonai alapkiképzés záróvizsgát Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred bázisán.
Az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 3. kiképző század vezetésével ez volt az első ilyen három hetes felkészítés, melyen 25- en vettek részt. HM EI Zrt. munkavállalóinak is teljesíteniük kell az előírt katonai alapkiképzést, amely nélkülözhetetlen a szolgálat ellátásához.
A mai napon elméleti és alaki fogásokból vizsgáztak, mely alkalomból Dr. Kállai Ernő őrnagy, a Hídépítő Zászlóalj megbízott parancsnoka, mint a vizsgabizottság elnöke köszöntötte őket: „Az elmúlt 15 napban kis időre visszaülhettek az iskolapadba. Ezen a vizsgán most számot adhatnak a felkészítésen tanultakból, melyhez mindenkinek sok sikert kívánok!”
A kiképzés első hetében részt vettek általános, tájékoztató jellegű fizikai felmérésen, majd elsajátították a szükséges elméleti ismereteket. A kiképzési feladatok közül természetesen nem maradhatott ki a katonai testnevelés foglalkozás sem. Szolgálati szabályzat ismeretek tárgykörben pedig az általánosnál nagyobb hangsúlyt fektettek az őrszolgálati ismeretekből való felkészítésükre.
Gyakorlati foglalkozásokon az alaki fogások mellet, harcászati ismereteket, továbbá a műszaki erődítés és álcázás alapjait sajátították el szakképzett kiképzőik segítségével. A dóci lőtéren végrehajtották a pisztoly szakalap és gépkarabély alap lőgyakorlatokat.
Fekete István százados, az MH HFKP 3. kiképző század századparancsnoka szerint a katonai ismereteket könnyen sajátították el, jól tudtak alkalmazkodni a katonás környezethez és összekovácsolt, jó csapatként dolgoztak együtt az elmúlt három hétben, amely főleg a harcászati foglalkozásokon mutatkozott meg. Az alapkiképzés záróvizsgáján mind a 25-en eredményesen megfeleltek.








Forrás

Exit mobile version