Első a biztonság!…

A Balatonakarattyán található Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központot nem csak a 30 hektáros gyönyörű őspark teszi felejthetetlenné, hanem a több, mint egy kilométeres partszakasza is, melyet az édesvízi tó a folyamatos ostromával csúszóssá és veszélyessé tesz. E probléma megoldására indult útnak alacsonyvízi hídépítő századunk kis csapata, hiszen alakulatunk fő feladatai – mint például a válságkezelésben való részvétel; az ország fegyveres védelmében résztvevő összfegyvernemi, valamint szövetséges védelmi erők harctevékenységének műszaki támogatása, és a Magyar Honvédség szintű búvárkiképzés szervezése és végrehajtása – mellett katonáinknak számos egyéb kérést és megbízást kell teljesíteniük. Így történt ez októberben is.
A feltérképezést a tervek elkészítése és a szükséges anyagok beszerzése követte, majd a három hetes intenzív munkának köszönhetően az üdülő területén a partvédmű fával történő beburkolásának I. üteme sikeresen megtörtént. A Rekreációs Központhoz tartozó parti sétány nagy részét most már hiába nyaldossa a Balaton, mert az szélesebb, biztonságosabb és csúszásmentes lett. Amellett, hogy szép is, szakembereink számoltak az újabb kemény téllel, valamint az ezzel járó jéggel, így ennek megfelelően alakították ki a faburkolat szerkezetét.
A tavasz beköszöntével újabb munkálatok kezdődnek majd, hogy a vendégek nyugodt szívvel és maximális kényelemben tölthessék itt nyári szünidejüket.








Forrás

Exit mobile version