Kezdőlap Egyéb Illegális fakivágás Szentes központjában…

Illegális fakivágás Szentes központjában…

135

Senki nem látott és hallott semmit
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/2/ill.htm

Egy városunkban ritka fát (vörös fenyőt) vágtak ki az egyik hétvégén motoros láncfűrésszel úgy, hogy több mint 100 ablakból lehetett látni az akciót és senkinek sem tűnt fel. A Klauzál és Bocskai utca között található egy kisjátszótér. A tér Kossuth utcai oldalán található két ötemeletes közötti átjárónál állt egy szép vörösfenyő. Kértek rá kivágási engedélyt, mert egy bűne van ennek a fenyőnek, hogy ez az egyetlen tűlevelű amely nem örökzöld, így hullajtja ősszel a tűlevelét.

A főkertész asszony ezt az indoklást nem fogadta el, így nem adott rá engedélyt, hogy kivágják. Az elmúlt hétvégén mégis természetkárosító módon vágták ki ezt a fát úgy, hogy pillanatok alatt eltűntették, és a föld szintjében elvágott csonkot mohás földdel próbálták eltakarni.

Furcsa, hogy senkinek nem tűnt fel az ott lévő lakótelepen, hogy a hétvége csendjét láncfűrész hangja töri meg.

A főkertész asszonytól megtudtuk, hogy keresi a lehetőségét, hogy miként lehetne honorálni ezt a tevékenységet akár a rendőrség bevonásával.

Ha valaki pontos információval rendelkezik az általunk leírt esetről akkor azt szívesen fogadják a Városháza Műszaki Irodáján Balog Csilla főkertész asszonynál.








Forrás