Kezdőlap Egyéb Zsófi a könyvtárban…

Zsófi a könyvtárban…

116

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/4/zsofi.htm

2015. április 10-én különleges foglalkozást szerveztek a gyermekkönyvtárban, ahová nem csak kétlábú vendégeket hívtak.

Csák Petra kutyaterapeuta Zsófival érkezett a foglalkozásra. A gyerekek rögtön rácsodálkoztak a szokatlan vendégre. Mindenki Zsófit nézte, aki kicsit zavarban volt, mert nem tudta, a sokféle inger közül melyikre figyeljen, majd a gyerkőcök felkiáltottak és simogatni kezdték, ő meg a fürdött a boldogságban.

A gyerekek arca felderül, amikor a kutyus közelükbe ért, és ha pacsit kértek akár adott is nekik. Zsófi elsősorban terápiás kutya. Ahhoz, hogy erre a feladatra képes legyen, nagyon sok mindent meg kellett tanulnia. Nemcsak hangjelekre, hanem kézjelekre is engedelmeskedik.

A legizgágább gyermek is kezes báránnyá válik, amikor jutalomfalatot kell eldugni társukon, melyet a kutyának kell megtalálni! Figyel, koncentrál, szurkol, hogy hátha nem találja meg, de a kutya minden körülmény között kiszagolja az elrejtett csemegét.

Sikere volt a köles golyó célba fújásnak, melyet szintén Zsófinak kellett bekapnia. Azok a gyermekek, akik figyelemzavarral küzdenek mindvégig tudtak koncentrálni a közel egy órás bemutatón. Jó volt megtapasztalni, hogy milyen nagy szeretettel fogadták a kis játszópajtásokat a gyerkőcök ezen a délutánon.








Forrás