Kezdőlap Kultúra és szórakozás Kiállítás Amikor a művészet kikapcsol…

Amikor a művészet kikapcsol…

903

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/4/muveszetki.htm

Vida Gabriella „Szabadkézzel“ c. kiállítása (grafikák & papírékszerek) olyan világba navigál, ahol minden lehetséges, minden megtörténhet és meg is történik. Vidám, fiatalos lendületű, főként grafikai technikával készített képei igen sokrétűek tematikai szempontból.

Lazán, ötletesen és humorosan – néha iróniával fűszerezve – mutatja be a portrékon, tájképeken, életképeken keresztül önmagát, személyes látásmódját. „Sok elemből összeállított képei ugyan többnyire egy konkrét téma köré szerveződnek, mégis mindegyik egységes gondolati egész. Ahogyan rendkívül ösztönös személyiség, úgy munkái láttán is az az érzése támad a szemlélőnek, hogy képei élnek, vibrálnak.

Alkotásai bizonyos szempontból a pop art hatásait viseli, erőteljesen merítenek a képregények formai és hangulati elemeiből is, de meglehetősen egyedi, sajátos formában ötvöződnek karikat]risztikus és geometriai elemekkel, illetve mangák világával is.

Bizonyos esetekben abszurd és szürreális témák jelennek meg, illetve keverednek amikor a rajzi pontosság nem számít, sőt lényegi alkotóelemévé válik a pontatlanság a képnek. Ahogyan magáról vallja: „Az én bolygómon az asztal attól még asztal marad, hogy nem állna meg rajta egy pohár víz. Talán ezen a vonalon nem is ez a legfontosabb.“

Alkotási folyamata elindulásához elég egy kis megfigyelt részlet, mozzanat, és máris történetszerűen kezdenek megfogalmazódni vizuális formába öntött gondolatai. Képei szinte magukat alakítják, mesélik tovább történeteiket, ennél fogva kifejezetten szuggesztívek, számos jelentésréteget hordoznak.

A 2015-ben megjelent Tóth Attila és Ujszászi Róbert Képzőművészet Csongrádon című albumában ezekkel a sorokkal mutatták be a csongrádi születésű alkotót. A kiállítás 2015. március 28-án, 15 órakor nyílt meg a Városi Könyvtárban!








Forrás