Kezdőlap Egyéb Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny a kalandparkban…

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny a kalandparkban…

137

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/4/katved.htm

2015. április 9-én reggel kilenc órakor az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az idei katasztrófavédelmi ifjúsági verseny. Tizenhárom csapat vett részt a megyei döntőn, melynek ezúttal a szentesi Kurca-part kalandpark adott otthont. A mai nap nyertes csapatai képviselik majd Csongrád megyét a felmenő rendszerű verseny országos fordulóján.

Az ifjúsági versenyt Tátrai János tű. alezredes, polgári védelmi főfelügyelő nyitotta meg. Az alezredes köszöntötte az általános iskolás és a középiskolás csapatokat, majd a versenyszabályzat fontosabb pontjainak ismertetése után elstartolt az idei megyei forduló.

Hat középiskolás és hét általános iskolás csapat állt rajthoz. A nap folyamán összesen tizenhárom állomáson kellett a kijelölt feladatokat teljesíteniük a diákoknak.

Az állomásokon elméleti és gyakorlati feladatokkal várták a szervezők a versenyzőket. A diákok tudását felmérő tesztlapok mellett az ügyességi feladatokban is jeleskedniük kellett a tanulóknak. Falmászás és célba lövés is várta a fiatalokat, de volt ahol a homokzsákokból nyúlgát építése adta fel a leckét a csapatoknak.

A versenyen részt vett a Vöröskereszt megyei szervezete is. Ők egy elsősegélynyújtó állomáson mérték fel a diákok tudását életszerű környezetben.

A megyei forduló kora délután ért véget. Az összesítést követően mind az általános, mind pedig a középiskolás kategóriában a csongrádi csapat érte el az első helyezést, így szabályzat értelmében az országos fordulón a csongrádi tanulók képviselik majd Csongrád megyét.








Forrás