CodeWeek a Pollákban 2017.

 

2017. október 20-án egy délelőtti programmal csatlakozott a HSZC Pollák Antal Szakképző Iskolája az EU tagállamokban immár negyedik alkalommal megrendezett CodeWeek rendezvénysorozathoz. A rendezvénysorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez: így a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz is, és megmutassa, mindenki tud programozni, a programozás mindenki számára lehet élmény. A program egyik kiemelt célja, hogy a diákok megértsék, az informatikai életpálya számukra is elérhető, sokkal szélesebb és sokrétűbb lehetőség, mint azt általában gondolják.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Pollák nyílt nap

 

2017. október 18-án tartotta nyílt napját, a HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Először a több mint 100 érdeklődő Kovács Attila igazgató tájékoztatóját hallgatta meg a tornateremben. Itt elhangzott, hogy az új ágazati képzésnek köszönhetően a jövő Pollákosai a szakmai tantárgyból érettségiznek, így már az érettségi után munkát vállalhatnak e szakmai képesítéssel.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Őszi Garaboly Gasztro Piac

 

Mi is lehetne jobb a kellemes októberi napsütésben, egy gasztrokulturális élménynél, egy kis piacozás a Művészetek Házában. A termelők asztalai rogyadoznak az ősz ajándékaitól. Itt lesznek a Gasztroangyalban bemutatkozott termelőink. A műsorban bemutatott finomságokat a Piacra is elhozzák. Az októberi szüreti időszak hangulatát mustkészítéssel idézzük meg. Akik hazait akarnak venni és jót szeretnének enni, azok számára a "közös bográcsból" kakaspörkölt lesz a menü. Street arte állandó programunk keretében Tóth Bogyó István szegedi alkotó elektrografikáit tesszük közszemlére. Természetesen nem maradhat el kicsiknek és nagyoknak szóló alkotóprogramunk: most tűzzománc készítésre lesz lehetőség.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Jó szívvel ajánljuk a Borost!

Szakmák interaktív bemutatkozása

 

HSZC Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskola 2017. október 12-én egészségügyi, közgazdaság és logisztika ágazati bemutatóra várták az általános iskola végzős diákjait, hogy megismerkedjenek az iskolában folyó képzéssel.

A szakmacsoportos bemutatókon az iskola növendékei interaktív játékokkal készültek a leendő diákoknak. Ezen kívül más érdekes bemutatókat is láthattunk melyek közül kiemelhetjük azt amikor egy állati szíven mutatták meg annak részeit.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 12.


 

Városépítő polgármesternek állítottak emléktáblát

115 éve választották dr. Mátéffy Ferencet polgármesternek

 

Mostanában divatos nevet adni az óvodáknak, de a dr. Mátéffy Ferenc utcai óvodások büszkék arra, hogy az egykori polgármesterről elnevezett utca adja az óvoda nevét. Nagyon jól tudják, hogy mit tett városunkért az 1900-as évek elején dr. Mátéffy Ferenc. Ez egy kis műsorba foglalva ismertették is az emléktábla avató ünnepségen. Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy a gyerekek "elvették a kenyerét", mert annyira jó összefoglalták elődjének munkásságát, hogy nincs mit hozzátennie, így már csak le kellett leplezni az emléktáblát.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 12.


 

Újélet fák a város újszülötteinek

68 új életfa 68 újszülöttnek

 

Évente kétszer (tavasszal és ősszel) facsemetével ajándékozza meg az újszülötteket Szentes városa. Az első esemény óta huszonegy év telt el, és erdő lett az azóta elültetett sok kis fából. 2017. október 12-én Szirbik Imre polgármester és Dr. Demeter Attila alpolgármester a Városháza udvarán adta át az Újéletfákat a megjelent családoknak.

A kicsik szüleik, nagyszüleik és testvéreik kíséretében érkeztek, hogy átvegyék a város vezetőjétől a facsemetét egy emléklappal és a táblával, amelyen a belevésett szöveg tudatja: ki a gazdája a fának.

Amikor az Újéletfa program elindult, több cél is vezérelt bennünket – mondta Szirbik Imre polgármester a megjelent babákat, szülőket, nagyszülőket köszöntve.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 12.


 

Szent Mihály Napon Szentes a DUNA TV-n

Badár Sándor kalauzolta a stábot (videóval)

 

 

Szent Mihály Nap alkalmából egész napos élő kapcsolásos műsor volt a Duna TV csatornáján, ahol Szentes is szerepelt Badár Sándor Jóvoltából. Elsőként az Antal-tavi horgászparadicsomból jelentkezett be, majd a Kossuth térről és végül a Vasúttörténeti Emlékhelyről. A nap levezetéseként stúdióbeszélgetésben tudhattunk meg még több részletet Szentesről, a gimnáziumi évekről, a téli olimpiáról.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 01.


 

 

 

.