Erélybe vándorolt a szeretet

 

Idén Karácsony előtt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred néhány katonája nagyot álmodott és az ünnep közeledtével gyűjtésbe kezdtek, hogy megajándékozzanak olyan gyerekeket, akiknek erre nagy szükségük van.

 

Erdély szívében, Felsősófalván található a Böjte Csaba által működtetett Remény Napköziotthon, melynek 16 kicsiny lakója egy levélben írta meg vágyait az „Angyalkának”. Ez a levél jutott a katonák kezébe, akik azonnal gyűjtésbe kezdtek. Rövid időn belül nagy mennyiségű adomány gyűlt össze, melyhez hozzájárultak Szentes város Rendőrkapitányságának dolgozói is. A gyerekek kívánságai mellett még számtalan egyéb hasznos felajánlás is érkezett: tartós élelmiszer, ruha, cipő, kerékpárok.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 14.


 

Nincs Mikulás ajándék nélkül!

 

Az ünnepek során egyre nagyobb figyelem fordul a gyermekek felé, így az ajándékozás öröme azoknál sem maradhat ki, akiknek valamilyen oknál fogva éppen a kórházban kell tölteni az ünnepeket.

Szirbik Imre polgármester már évek óta meglátogatja ilyenkor a gyermekosztályt, hogy az önkormányzat nevében ajándékot vigyen az osztálynak és a bent fekvő kis betegeknek.

Két csecsemő mérleggel érkezett az osztályra, ahol Dr. Tóth Edit főorvosnak adta át a készülékeket és a kabinet iroda által gyűjtött ajándékokat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 10.


 

2019-ben is várja Önt a 10 éves Hangversenyközpont

 

Még nyolc előadás van hátra a Zene Világ Zene programsorozatból, mely a Hangversenyközpont koncertjeit foglalja egységbe.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 10.


 

Jótékonysági filmvetítés a moziban

 

A Szentesi Őze Lajos Filmszínháza KULTIK mozihálózat tagja, idén is (2018. december 5-én) megrendezte jótékonysági filmvetítését, amikor is rászoruló családok gyermekeinek ad lehetőséget egy önfeledt filmnézésre.

Volt olyan gyermek, aki még nem volt a moziban, így tényleg el volt varázsolva, hogy átélhette az üdítős, popcorn-os filmélményt.

Szabó Krisztián a Kultik Magyar Mozihálózat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nagyon örül, hogy már két teremben tudják fogadni gyermekeket, akiket Szirbik Imre polgármester és Antal Balázs Tibor a városfejlesztési bizottság vezetője is köszöntött.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 10.


 

DEÁK SCHOOL CLUB első foglalkozása

 

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola ebben a tanévben is lehetővé teszi az angol nyelv tanulását nagycsoportos óvodások számára. Az iskola egy 4 alkalomból álló programsorozatot szervez DEÁK SCHOOL CLUB néven.

 

A következő DEÁK SCHOOL CLUB időpontja: 2019. január 15. kedd 16 óra.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 10.


 

Adventi koncert a Honvéd Férfikarral!

 

A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében újra Szentesen ad adventi koncertet a MH Hódmezővásárhely Helyőrség Katonazenekarának közreműködésével a HM Honvéd Együttes Férfikara.

Ideje: 2018. december 11-én 14.00 óra

Helye: Szentesi Református Nagytemplom

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 09.


 

Az Omega kiállítás első számadatai

 

Farkas László Róbert a Koszta József Múzeum igazgatója elmondta, hogy az az erőfeszítés amit az elmúlt hónapokban mutattak a kollégái vannak már részeredményei. Mindenféle összehasonlítás nélkül de azért nem tudunk máshogy szummát vonni és nem véleményt mondva az előző időszakról, de annyit el lehet árulni, hogy 2017. novemberében 30 napos látogatottsági adatot tudok mondani az 534 fő. Vasárnap esti adat szerint, ami annyit jelent hogy 19 óra alatt (péntek estet és egész szombaton és vasárnap) 2226 fő látogatta meg az Omega kiállítást és ezáltal a Koszta József Múzeumot.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 09.


 

Átutazó

 

Seres Antal élő koncertjét hallhatjuk 2018. december 19-én a Petőfi Cefé-ban!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 09.


 

Meggyulladt a második gyertya is!

 

Advent második vasárnapján 2018. december 9-én 16 órakor Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész ünnepi gondolatait ismerhettük meg a Kossuth téren felállított adventi koszorú mellett, melyet a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanári kórusa színesített.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 09.


 

ADVENTI GASZTRO PIAC

 

GASZTRO PIAC a minőségi, magyar termelői élelmiszerek és kézműves szépségek lelőhelye az adventi időszakban is. A Művészetek Házának hagyománya szerint decemberben négy napon várják törzsvevőket, a hazalátogató elszármazott szentesieket, a városba látogatókat és mindenkit, aki értékeli a jót és a minőséget.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 07.


 

Felkapcsolták a város díszkivilágítását

Ünnepi fénybe öltözött a város

 

2018. december 3-án délután 16 órakor kezdődött az a rendezvény Szentesen a Kossuth téren, melynek keretein belül ünnepélyesen felkapcsolták a város díszkivilágítását.

Szirbik Imre polgármester és Károlyi László a Legrand Zrt. vezetője a gyerekekkel közösen kapcsolta fel a város ünnepi fényeit.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 03.


 

Advent első vasárnapja Szentesen

 

2018. december 2-án 16 órakor, advent 1. vasárnapján megnyílt a városi karácsonyi vásár a Kossuth téren, majd az adventi koszorúnál Simon Mátyás a Református Nagytemplomi Egyházközség segédlelkésze mondott ünnepi beszédet, melyet az egyházközség műsora színesített.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 03.


 

Porcelánbaba - Bohóc kiállítás nyílt Szentesen

 

Szentesen a Dózsa Gy. utca 35/a szám alatt Porcelánbaba - Bohóc kiállítás nyílt 2018. december 1-jén. Pallagi Lászlóné magángyűjteményét tekinthetjük meg a kiállításon. Érdeklődésünkre elmondta, hogy négy évvel ezelőtt vásárolt egy porcelán babát melyet újabbak követtek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 01.


 

Közlekedési versenyt szervezett a Gondozási Központ

 

Az elmúlt esztendőben is nagy sikernek örvendett a Gondozási Központ által szervezett közlekedésbiztonsági vetélkedő, melyet idén is megrendeztek. A partner intézmények és a saját gondozottaik által szerveződött csapatok mérték össze tudásukat ezen a versenyen.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 30.


 

Tudományos ülés a Kórházban

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Tudományos Bizottsága tisztelettel meghívja Önt a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház ebédlőjében 2018. november 29. (csütörtök) 18:00 órakor kezdődő tudományos ülésére.

 

A programban Dr. Papp Zoltán Ph.D. a Tudományos Bizottság Elnöke megnyitója után Dr. Földesi Irén, Prof. Dr. Lengyel Csaba és Dr. Nagy László előadásai hangzanak el.

 

A tudományos ülés állófogadással fejeződik be, melyre várják az érdeklődő vendégeket.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 11. 27.


 

„Ki a főnök a családban?”

   

Pribránszki Marianna interaktív előadása Szentesen a Szecessziós Házban.

2018. november 30., 18 óra.

A belépés díjtalan!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 27.


 

A Mikulás előszobája Szentesen

   

2018. december 3-án 16.00-tól 18.00 óráig rendezi meg Szentes Város Önkormányzata a Mikulás váró ünnepségét, a Kossuth téren.

 

16:00 Ünnepi hangulatkeltés a Dr. Mátéffy Ferenc utcai tagóvodával

Közben: -forró kakaó, kívánságteljesítések

 

16:10 Szentes város ünnepi fényeinek felkapcsolása

Közreműködik: Szirbik Imre polgármester és Károlyi László a Legrand Zrt. vezérigazgatója

 

16:30 Mesekocsi Színház: A didergő király c. előadása a Petőfi Caféban

Közben: -ünnepi bejgli kóstolás

 

Kívánj idén is Mikulástól...
és teljesülhet kívánságod...

 

December 3-án 16.00 órakor a város ünnepi fényei felgyulladnak, majd fény derül arra is, ki az a három szerencsés kisgyermek, akinek teljesül a kívánsága. Várjuk a leveleket a Városháza portáján elhelyezett ládába 2018.november 30-ig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 27.


 

GRÁNIT OROSZLÁN díjat kapott Benedek Tibor

   

Most érkezett a hír, hogy a férfi pedagógus példakép kategóriában a 2018. évi GRÁNIT OROSZLÁN díjra BENEDEK TIBOR tanár urat TARTOTTÁK MÉLTÓNAK!!! Gratulálunk!

 

A zsűri indoklásában elhangzott, hogy a sok kiváló pedagógus életútját és munkáját értékelve a Tanár urat az első helyre az ismert tényeken túlmenően, különösen az a RENGETEG és CSODÁLATOS hozzászólás repítette, amit a facebook-on írtak és ezzel megköszönve és elismerve Benedek Tibor sok évtizedes emberségét és kiemelkedő tanári munkáját!

 

 

A Férfi pedagógus kategória rendkívüli jelentőséggel bír. Az iskolában eltöltött idő mennyiségét tekintve a kutatások is alátámasztották a férfi pedagógushiány negatív hatásait. Ennek tematizálására, presztízsük visszaállítására, felelősségük fontosságának értékelésére és elismerésére törekedtek a pedagógus példaképek bemutatásával.

A döntőbe Benedek Tibor Zoltán, Bódi László és Roma Ádám került.

A nyertes végül Benedek Tibor Zoltán lett, aki a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola testnevelés és biológia szakos tanára, a sport, a mozgás szeretetére nevel.

A keresztény értékrend mellett a hűség, a kitartás és a közösségteremtés számára a legfontosabbak. Megtanította a hátrányos helyzetű tanulóknak is a sport jótékony hatását a tanulmányaik eredményesebbé tételére. Hitvallása: ép testben ép lélek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 24.


 

Milyen legyen az új vásárcsarnok?

   

Erre a kérdésre válaszolva kért előzetes koncepciótervet a Városfejlesztési Bizottság vezetője, Antal Balázs Tibor a város főépítészétől a 2018. november 19-ei bizottsági ülésre, hogy elkezdődjön az a közös gondolkodás. A piac fejlesztéséhez az anyagi forrását a város megnyerte. A képeken az új vásárcsarnok első gombostűs makettjétől végigkísérhetjük, hogy a Vass-Eysen Áron és Máté Tamás építész páros, hogyan gondolja az épületet. Iránymutatóként az első kérés az volt, hogy többfunkciós térben gondolkodjanak, melynek fő profilja a heti piacok befogadás csütörtöki és vasárnapi napokon, de a hét többi napján is szolgálhatja a város lakóit. A tervezés elindulásához sok hasznos és praktikus információt kaptak a tervezők a piac üzemeltető Városellátó Kft. munkatársaitól. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 24.


 

Pom-Pom Mikulás

   

Sok gyermek örömére idén hamarabb érkezik el hozzánk a Pom-Pom Mikulás! December 2-án örülhetünk a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban megrendezendő koncerten a hószakállú "öregnek".

Na de lessz-e puttonya? Mert hát a műsor címe: Elveszett a Télapó puttonya! :-)

Gyere el Te is, a helyszínen minden kiderül!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 24.


 

December 1-jén nyit a jégpálya!

   

Kedves korcsolyázók! Végre itt a tél!

2018.december 1-től már a tizedik szezonban, kifogástalan minőségű jéggel fogják a téli sportok szerelmeseit Szentesen a Frigó Jégpályán.

A korcsolyázás nagyszerű sporttevékenység minden korosztály számára, melynek során mindenki saját ritmusában folytathat testedzést. Reményeik szerint a "kényelmesebben" folyó téli hónapokban is sikerül a város apraját-nagyját aktív mozgásra csábítani.

A 600 m2-es fedett jégpálya decembertől márciusig, időjárástól függetlenül egyszerre ötven személynek nyújt lehetőséget korcsolyázásra.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 22.


 

Jótékonysági Rotary bál lesz Csongrádon

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club a hagyományaihoz híven november utolsó szombatján tartja meg a XIII. Jótékonysági Rotary bálját.

 

Mivel jelenleg Tyukász Mátyás személyében csongrádi elnöke van a klubnak, így helyszínül a szomszédvárban a Magyar Király díszterme lesz a rendezvény helyszíne

 

A klub a jótékonysági bál bevételét más forrásaival együtt a célkitűzésének megfelelően szerény körülmények között élő gyermekek, tehetséges fiatalok támogatására, illetve a jövő évben immár tizedik alkalommal megrendezendő Kárpát-medencei Rotary Diáktábor finanszírozására fordítja.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 11. 19.


 

A kulisszák mögé tekinthetünk
30 évvel később is

   

2018. november 15-én tartott sajtótájékoztatót Szirbik Imre polgármester, melyben újra egy közös beszélgetésre invitálja a város ügyei iránt érdeklődőket.

Előkerült egy VHS kazettán egy majdnem 30 évvel ezelőtti felvétel, melyben a Szegedi Körzeti Televízió két riportere a város vezetőit kérdezte akkori aktuálpolitikai kérdésekről. Gellérfy László és Király Zoltán voltak akkor a riporterek, és most is ők faggatják harminc év távlatából a vendégeket.

 

Megszereztük azt az 1989-es bizonyos felvételt melyet bárki az alábbi linken megtekinthet! Nem kellett sokat kutatni, mert a legnagyobb videó megosztó a "Kurca Televízió 1989" keresőszóra első helyen hozta találatként.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 15.


 

A hétvégén újra gaszto piac

   

Érdemes a naptárba bejegyezni!! 17-én (szombaton) ismét GASZTRO PIAC. Most is szuper lesz! Már 9 órától lehet reggelizni, kávézni. Amíg a "Közös bográcsban" készül az ebéd, lehet sajtot, mézet, lekvárt, szörpöt kóstolgatni és vásárolni. Street art program keretében Fejes Erzsébet szebbnél szebb természeti témájú festményét is megnézhetik látogatók. Közben már a karácsonyra is készülhetnek: a kézműves árusok elhozzák ünnepi újdonságaikat, a karácsonyfára a szaloncukrot is megrendelhetik. A Bakos Marcipán extra minőségű szaloncukorjait kínálják széles választékban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 13.


 

Közönségtalálkozó Őze Áronnal

   

2018. november 12-én rendhagyó filmvetítésre várták az érdeklődőket a szentesi Őze Lajos Filmszínházba, ahol az 1969 és 79 között betiltott A tanú című film digitálisan felújított változatát vetítették. Bacsó Péter filmje után a főszereplő Őze Lajos fiával Őze Áronnal találkozhattak a filmnézők.

A közönségtalálkozóról bővebb beszámolót a Szentesi Élet hétvégén megjelenő számában olvashatnak!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 10.


 

Sikeres sportlövő verseny

   

A Szentes Polgárőr Egyesület, a Legrand Kontakta Lövészklub, a Horváth Mihály Gimnázium és a Szentesi Önkormányzat együttműködésében sikeres sportlövő versenyt szerveztek légfegyver kategóriában november 08-án.

A versenynapon megjelent Antal Balázs Tibor a Szentes Város Önkormányzat képviselője, Tóth Tamás a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, Tódor Zoltán R. őrnagy a Szentesi Rendőrkapitányság képviseletében és Doktor József a lövészklub elnökhelyettese.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 10.


 

Fantasztikus kabaréesttel nyitott a Péter Pál Polgárház szobaszínháza

Első színházi est a polgárházban

   

2018. november 5-én a Szegedi Nemzeti Színház művészei Szilágyi Annamária, Borovics Tamás és Gömöri Krisztián által bemutatott kabaré estjével indult útjára a Péter Pál Polgárház szobaszínháza. Farkas László Róbert a Koszta József Múzeum igazgatója elmondta köszöntőjében, hogy bár nem olyan régen vezeti az intézményt, de ismeretei szerint hasonló program még nem volt Szentes legöregebb polgárházában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 11. 06.


 

Arcképek Szentesről - Majtényi András

   

Az Együtt Szentesért Egyesület, a Szentesi Lajtha László AMI, a Horváth Mihály Gimnázium, a Szentesi Művelődési Központ és a Szentes Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját, Barátait

 

2018. november 5-én (hétfőn) 17 órára
a Szentes Szecessziós Házba

 

(Szentes, Petőfi utca. 2.), ahol az Arcképek Szentesről című sorozat keretében bemutatkozik Majtényi András gimnáziumi tanár, zenepedagógus, Szentes Város Díszpolgára.

 

A vetített képes, zenés esten a beszélgetőtárs Szurmik Zoltán, a HMG irodalmi-drámai tagozatának vezetője lesz.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 29.


 

A legszebb konyhakerteket értékelték

   

A Legszebb konyhakertek országos akcióhoz kapcsolódva Szentesen ismét megrendezték a konyhakertek megmérettetését. Ennek eredményhirdetését tartották meg a Király István Kertbarát Kör ünnepi ülésén 2018. október 29-én. Idén 12-en gondolták úgy, hogy méltó lehet a kertjük erre a megmérettetésre. Nem is gondolnánk, mennyien szeretik a kiskertet és milyen sok különleges és szakértelmet igénylő növényt nevelnek nap, mint nap.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 29.


 

Játssz és nyerj!

Sorsolás három héten át!

   

Keresd a Szentesi Mozaik internet szolgáltatójának szórólapját az akciós újságok között postaládádban! Ha megtaláltad készíts róla fényképet és küld el kommentben a https://www.facebook.com/tvnettel oldalra a játékkiírás alatt hozzászólásban az utca megjelölésével - ahol készült a kép. Ha nem találod szórólapunkat akkor is készíts róla fényképet és küld el!

 

Első sorsolás 2018. november 6-án - játék időtartalma 3 hét Nyeremény: a képen látható sportóra

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 29.


 

Gyöngyhajú lány - Omega kiállítás

   

Formabontó hogy mi most itt ülünk a Megyeháza lépcsőjén, de Fodor Csabával sokat gondolkoztunk hogy a mai sajtótájékoztatónak mi legyen a címe, és azt a profán alcímet adjuk a találkozónak hogy a "két pasi összefog". Nem véletlenül adtuk ezt a címet, mert a múzeumba látogató közönség és Szentes város közvéleménye hírt kapott arról, hogy 2018 november 30-án nyílik meg az az országos kiállítás melynek címe "Gyöngyhajú lány - Omega kiállítás".  Ez a kiállítás terveink szerint az egész országot meg fogja mozgatni és reményeink szerint a múzeumi látogató közösség mellett a turisztikai közönséget is - mondta Farkas László Róbert a Koszta József Múzeum igazgatója bevezetőjében.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 29.


 

Mindenszentek és Halottak Napján is
vigyázzunk értékeinkre

Mindenszentek és Halottak Napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk, sírjukhoz virágot, koszorút viszünk és mécsest gyújtunk.

Sajnos azonban nem mindenki a megemlékezés miatt érkezik a temetőkhöz. Évről-évre gépkocsi feltörés, kerékpárlopás, virág és koszorú eltulajdonítás zavarja meg a meghitt pillanatokat.

Ahhoz, hogy amíg a kegyeletüket leróják ne történjen baj, fontos, hogy néhány dologra odafigyeljünk:

- Mielőtt útnak indulnak, ellenőrizzék le, hogy a lakásuk ajtóit, ablakait bezárták-e, a meglévő riasztót bekapcsolták-e.

- Autójukat mindig zárják be, az utastérben ne hagyjanak táskát, ruhaneműt.  Személyes irataikat, bankkártyájukat, mobiltelefonjukat, lakáskulcsaikat se hagyják az autóban. Sötétedés után a kijelölt parkolóban, lehetőleg megvilágított helyen zárják le a járművüket.    

- Amennyiben kerékpárral érkeznek, azt minden esetben lakatolják le, kosarában, csomagtartójában ne hagyjanak semmit.

- A sírrendezés során ne hagyják őrizetlenül táskájukat néhány pillanatra sem.

 

A Rendőrség és a Polgárőrséggel közösen kiemelt figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében Önök is figyeljenek önmagukra és értékeikre.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 28.


 

Elkezdődött az 50. Gallasz Béla sakk emlékverseny 

 

   

1969-ben Gallasz Béla halálának 10 éves évfordulója alkalmából határozták el, hogy a kiváló sakkozó emlékére versenyt rendeznek. Azután már minden évben, vagyis 50 éve mindig megtartották.

2018. október 27-én Szirbik Imre polgármester nyitotta meg az 50. emlékversenyt, melyen a családtagok közül Gallasz Mária (Gallasz Béla leánya) is örömét fejezte ki, hogy már félévszázada őrzik ezt a hagyományt, s így édesapja emlékét is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 27.


 

Tök jó nap a Deákban 

   

Egy tök jó napra várják a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket 2018. október 27-én a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolába.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 25.


 

Kisiskolások közlekedési versenye 

   

A Koszta József Általános Iskolában rendezték meg 2018. október 25-én a Kisiskolások közlekedési versenyét.

A szentesi Rendőrség Közlekedésrendészeti osztályának támogatásával kiírt versenyen az általános iskolások 3-4. osztályos tanulói vehették részt. Ebben az évben 35 tanuló nevezett a versenyre. A tanulók forgó színpad szerűen, három helyszínen versenyeztek. A korosztályuknak megfelelő tesztlapot töltöttek ki, az iskola udvarán található KRESZ parkban forgalmi szituációban a rendőrök pontozása mellett kellett minél szabályosabban közlekedniük, valamint az ügyességi pályán vetélkedtek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 25.


 

TÉSI RÉMEK ÉJSZAKÁJA!!!! 

   

2018. október 27-én, 17.30 órakor a Magyartési Kultúrházban újabb klassz este lesz szombaton! Mibe gyere? Halloweenhez illően maszkba vagy jelmezbe! Díjazzuk Magyartés legrémesebb lakosát. Mit hozz magaddal? A jókedvedet, a bátorságodat, zseblámpát és ha van rá lehetőséged egy tálca süteményt! (eső esetén esőkabátot) Ne felejts el rétegesen öltözni!!!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 25.


 

1517 métert futottak

   

Az Ifjúsági Ház melletti gödörben rendezte meg 2018. október 25-én a Kiss Bálint Református Általános Iskola a már hagyományos reformáció napi futást. Hat iskola közel háromszáz diákja vett részt a reformáció tiszteletére kitűzött 1517 méteres kör teljesítésében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 25.


 

Szakmabemutató a Borosban

   

2018. október 25-én interaktív szakmabemutatót rendeztek a HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. Erre a rendezvényre várták a 7. és 8. osztályos gyerekeket szüleikkel vagy csoportosan, ahol játékos formában ismerkedhetek meg az iskolában folyó képzésekkel. Részletesebb beszámolót a jövő héten megjelenő Szentesi Életben olvashatnak!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 25.


 

Az Omega-relikviák első turnusa Szentesre érkezett!

   

Örömmel jelentjük, hogy a novemberi Omega-kiállítás relikviáinak első turnusa a Koszta József Múzeumba érkezett. Arató Mátyás szentesi lokálpatrióta, a nagy formátumú rendezvény egyik főszervezője és Jovan Zoltán, az intézmény műszaki vezetője néhány perccel ezelőtt érkeztek meg Budapestről. A kiállítás 2018. november 30-tól lesz látható a szentesi közgyűjteményben, 2019. május 30-ig.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 24.


 

Felgyulladt az emlékezés fénye

   

Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország népének a sztálinista terror elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.

 

Ebből az alkalomból Szentesen a Megyeháza homlokzata nemzeti színnel lett megvilágítva.

November 11-én aludnak el a fények, de még ebben az esztendőben újra fel fognak gyulladni, más-más világnaphoz kapcsolódóan.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 23.


 

Századelős konyhával éled újjá a polgárház

   

Szentes első téglaépülete, az egykori Úri utca éke, azaz a Péter Pál Polgárház újjáéled. A Koszta József Múzeum patinás kiállítóhelyén a régóta várt beltéri polgári konyhával bővül a házban található látnivalók sora, sőt szabadtéri főzésre is kialakítottak egy tűzhelyet. Komoly munka folyt az elmúlt hetekben a Petőfi utca 9. szám alatti Péter Pál Polgárházban, lelkes civilek bevonásával, hogy újra bekerüljön a köztudatba a Péter család egykori otthonának berendezésével a 19. század végének, a 20. század elejének polgári életét bemutató kiállítóhely. A megújult polgárház ünnepélyes megnyitóját október 26-án, jövő pénteken 18 órakor tartják.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 21.


 

Hozták a kötelezőt

   

A Női OB I., alapszakasz, 4. fordulóját idegenben játszotta a Hungerit Szentes női vízilabda-csapat.

Folyamatosan növelte az előnyét a vendég csapat, így a Tatabányának csak a tisztes helytállás maradt. A szentesi lányok térhettek haza a bajnoki pontokkal.

 

RB-Tatabánya-Hungerit-Szentes 4-10

(0-1, 0-2, 1-3, 3-4)

Szentesi gólszerzők: Kádár 2, Mandics 2, Szabó K., Perez Mora, Kudella, Dömsödi, Mihály K. Kövér-Kis

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 21.


 

Magabiztosan vitte a pontokat a Honvéd

   

2018. október 20-án az E.ON Férfi vízilabda-bajnokság, (A csoport, alapszakasz) 2. fordulójában a Honvéd otthonában játszott a metALCOM Szentes.

A hazaiak kicsit talán belealudtak a meccsbe, és a Szentes határozottan kezdett. Az első negyed után jó volt feltekinteni az eredményjelző táblára. A második negyedben Merész András alakulata a négy gólig jutó Szirányi Balázs vezérletével fordított, és nyert végül magabiztosan 10-5-re.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 21.


 

Megtörtént a zsűrizése a XXIV. Alföldi Fotószalonnak

Október 23-án nyílik meg a kiállítás

   

Komoly pályázati anyag jött össze, a beküldött képeikkel nagyon sokan már igazi művészi igényű kollekciókban gondolkoztak. A zsűri tagjai (Bánkuti András, Kincses Károly, Robitz Anikó fotóművészek) örömmel végezték a munkájukat, találtak rengeteg izgalmas és újszerű fotót. Nagyon jó véleménnyel voltak a beküldött képanyaggal kapcsolatban, rengeteg „erős képet” találtak, és csak néhány pályázó anyagát tartották szint alattinak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 19.


 

Esszencia

   

2008-ban a Magyar Televízióban élőben közvetített, Szentesen megrendezésre került Országos Református Tanévnyitó kapcsán jött létre az énekkar. Az elmúlt években rendszeresen felléptünk az iskolai alkalmakon túl, különböző kulturális alkalmakon: Vöröskeresztes Jótékonysági hangverseny, Ars Sacra zenei fesztivál, Ökumenikus Imahét, adventi alkalmak. Több ezer néző előtt szerepeltünk az Omega együttessel, a felejthetetlen szentesi Omega-Oratórium koncerten a Nagytemplomban.

A Hangversenyközpontban megrendezésre kerülő jubileumi koncerten a hazai és nemzetközi kórusirodalom legszebb darabjai csendülnek majd fel. Az előadás a Zene-Világ-Zene programsorozat bérleten kívüli ráadás estje.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 19.


 

CodeWeek a Pollákban 2018.

   

2018. október 10-én egy délelőtti programmal csatlakozott a HSZC Pollák Antal Szakképző Iskolája az EU tagállamokban immár hatodik alkalommal megrendezett CodeWeek rendezvénysorozathoz. A  rendezvénysorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez: így a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz is, és megmutassa, mindenki tud programozni, a programozás mindenki számára lehet élmény. A program egyik kiemelt célja, hogy a diákok megértsék, az informatikai életpálya számukra is elérhető, sokkal szélesebb és sokrétűbb lehetőség, mint azt általában gondolják.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 15.


 

Závada Pál Szentesen

   

Závada Pál Kossuth- és József Attila-díjas író lesz a vendégünk 2018. október 24-én, szerdán 18 órakor a Művelődési és Ifjúsági Házban, melyre szeretettel várjuk az irodalomkedvelőket!

 

Závada Pál Kossuth- és József Attila-díjas író Tótkomlóson született. Középiskolai tanulmányait a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban végezte 1969–1973 között. A Pécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát 1978-ban. Ezután elvégezte még az Eötvös Loránd Tudományegyetem szociológia szakát 1982-ben.

A Pécsi Tudományegyetem gyakornoka, majd tanársegéde volt 1978–1982 között. 1982–1993 között a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének szociológusa volt. 1990–1994 között a Hiány szerkesztője volt. A Holmi című folyóirat szerkesztője volt 1990-től megszűnéséig, 2014-ig. 2009-től a Digitális Irodalmi Akadémia tagja.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 15.


 

Pollák Nyílt Nap 2018

   

A nyílt nap programja:

15:00-15:30 Igazgatói előadás a tornateremben

15:30-16:30 A szakmai képzés bemutatása a számítástechnikai tantermekben és az elektronikai laborokban

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 15.


 

Október 23-ai városi megemlékezés

   

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2018. október 23-án (kedd) 10.00 órára az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a Köztársaság kikiáltása évfordulójának városi ünnepségére.

 

PROGRAM

10.00 óra Zászlófelvonás a Kossuth téren

10.10 óra Ünnepség a ”Büszkeségpont” emlékműnél – Rózsa Gábor tér

Ünnepi beszéd

Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, államtitkár, országgyűlési képviselő

Ünnepi műsor

Egy nép kiáltott - TEATRO TÁRSULAT emlékműsora

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 12.


 

Eladó az Open Hotel

   

Az ingatlan.com oldalon jelent meg a hirdetés, hogy 589 millió forintért eladó Szentes új 4*-os hotelja az Open Hotel!

Íme az oldalon található leírás:

A Szentesen 2018. 07. 16-án átadott új 4csillagos hotelt családi okok miatt értékesítésre kínáljuk. Az ingatlan kimondottan erre a célra lett felépítve, Török Csongor építész által lett tervezve, modern stílusban. Közvetlen a Kurca folyó partján helyezkedik el és mind a 24 db szoba rendelkezik terasszal, amelyek mindegyike a folyóra és a szentesi üdülőközpont termálvizes medencéire biztosít kilátást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 12.


 

Magyar Kémiaoktatásért díjat vehetett át
Kiss Péter szentesi pedagógus

Kémiatanárokat díjazott a Richter

   

Budapest, 2018. október 10. – Négy kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat a Magyar Tudományos Akadémián. Az elismerést a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítéli oda olyan középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak, akik évtizedeken át tartó áldozatos munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére, valamint a tehetséges diákok felkarolására.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 10.


 

Alma koncert Szentesen

   

A nyári szünet után új felállásban, megújult zenei hangzással folytatja a zenélést az Alma Együttes. A 22 éve sikeres gyerekzenekarba a frontember, alapító Buda Gábor mellé három régi-új zenész érkezik: Berkesi Alex (basszusgitár), Ránki András (billentyűs hangszerek), és Erkel Gyula (ütős hangszerek), akik rengeteg ötlettel inspirálják az Alma produkció zenei megújulását. A tagcserék teljesen új hangszerelést, a vokális hangzáshoz való visszatérést és a régi Alma slágerek ritmusosabb, feszesebb zenei megszólalását hozzák.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 09.


 

A 22-es csapdája

   

2018. október 16-án a Városi Könyvtárban rendezi újabb felolvasó estjét a Krúdy Gyula Baráti Kör, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Ezen az esten Joseph Heller híres háborús regényéből A 22-es csapdája című könyvből hallhatunk részleteket.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 09.


 

Megújul Fridrich Fényírda

Átalakul a Frici!

   

Farkas László a Koszta József Múzeum igazgatója portálunknak nyilatkozva elmondta, hogy nagyszabású fejlesztésbe kezdenek, melynek első állomása a Fridrich Fényírda lesz. Azért, hogy terveik megvalósuljanak 2018. október 1-től szünetelteti a nyitva tartását a fényírda, és a 2019. március 15-ei megnyitóig a kiállítóhely szakmai revízión, frissítésen, és az épület belső átalakításon fog átesni.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 09.


 

CodeWeek a Pollákban

   

A HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában 2018. október 10-én 9 órától megrendezésre kerül a CodeWeek 2018. című rendezvénye.

A programsorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez: így a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz is, és megmutassa, mindenki tud programozni, a programozás mindenki számára lehet élmény. A program egyik kiemelt célja, hogy a diákok megértsék, az informatikai életpálya számukra is elérhető, sokkal szélesebb és sokrétűbb lehetőség, mint azt általában gondolják.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 08.


 

Az aradi vértanúkra emlékeztek Szentesen

   

Szentes Város Önkormányzata 2018. október 5-én ünnepi megemlékezésre várt mindenkit a volt Damjanich János Általános Iskolában található kopjafás emlékhelyre, ahol az aradi vértanúkra emléketek, azokra a honvédtisztekre, honvéd tábornokokra, akiket az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban való részvétel miatt az osztrák udvar hideg vérrel kivégeztetett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 07.


 

Mikor menjünk múzeumba? MUST! :-)

   

A viccet félre téve, 2018. október 6-án szombaton a délelőtti szüreti workshop (műhelymunka) keretében mutatta be a Koszta József Múzeum mindazt, amely így szüret idejében a régi házaknál szokás volt. Vannak olyan vidékek Magyarországon, ahol nem csak múzeumban láthatók ezek a folyamatok, hanem az életben is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 06.


 

Csokifeszt az édesszájúaknak!

   

Gombóc Artúr, Csukás István egyik mesefigurája, arról híres, hogy szereti: a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét,a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét,a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon. Most Szentesen biztosan jól érezné magát a Szecessziós Házban, annak is a Petőfi Café részében, ahol mindezeket megtalálhatja!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 06.


 

Állatok Világnapja

   

2018. október 6-án a TESCO parkolójában rendezte meg a Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány az állatok világnapi rendezvényét. A megnyitó műsorban a Mátéffy Ferenc utcai óvodások léptek fel, majd Szirbik Imre polgármester nyitotta meg a rendezvényt.

A színes programok keretében volt örökbefogadási lehetőség, terápiás kutya bemutató valamint rajzverseny - tudtuk meg Sípos Olga főszervezőtől.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 06.


 

2018. HUNGARIAN OPEN, NEMZETKÖZI FELNŐTT KARATE BAJNOKSÁG

Felnőtt Full-Contact (teljes erejű ütések rúgások) bajnokság a városi sportcsarnokban! 

   

Rekordszámú felnőtt versenyző (172), óriási KO-k, törések, szakadások, zúzódások, verések, ájulások és látványos technikák várhatóak lesznek ezen a hétvégén a Dr. Papp László Város Sportcsarnokban. 2018. október 7-én szurkolhatunk majd a Szentest képviselő Tési-Vass Gergelynek, Petes tibornak, Georgiádes Zoltánnak,Urbán Lilinek, de a tatamira lép Csongrádról Kádár Imre és Szegvárról Gojdár Csanád.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 03.


 

NAGY CSATÁBAN NYERT AZ FTC

   

2018. október 3-ai bajnoki nyitány elején egy kis visszatekintés volt a nyárra, amikor is Dömsödi Dalma, Kudella Panna és Szabó Krisztina több korcsoportban nemzetközi és válogatott sikereket értek el. Bujdosó Tamás a Szentesi Vízilabdaklub elnöke, és Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő köszöntötte őket, valamint névnapja alkalmából Perez Mora Noeliát a szentesi csapat új igazolt játékosát.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 03.


 

Egriek vitték a pontot

   

A férfi OB I-nek nyitóforduló mérkőzéseinek sorát a Metalcom Szentes-ZF-Eger összecsapás indította. Egy jelentősen átalakult hevesi együttes ugrott medencébe a Kurca-partján. Az egriek hét találatig meg sem álló Strahinja Rasovics vezérletével fokozatosan lépett meg a vendéglátóktól. Félidőben még négygólos (4-8), a negyedik játékrész végén pedig már kilencgólos (7-16) differenciát mutatott a szentesi uszoda eredményjelzője.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 03.


 

Ezentúl nem mondják meg, hogy hol mérnek

   

Tegnaptól nem mondják meg a rendőrök hogy az autósok hol számíthatnak sebesség ellenőrzése! Eddig egy hónapra előre megírták, hogy hol várható traffipax, így a szabálytalankodók tudták hogy hol lassítsanak ezért nehezebb volt a szabálysértőket elkapni. A közlekedési morál azonban romlott. Idén az első félévben már 278-an haltak meg az utakon. A balesetek harmadát pedig gyorshajtás okozta!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

Újra Nippon Zengo Fesztivál

   

2018. október 6-án újra összegyűlnek a Nippon Zengo rajongói. A délben kezdődő programról bővebb infó a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

100 éves Piroska néni

   

2018. október 2-án ünnepelte 100. születésnapját Czinege Pálné, Piroska néni. Ez alkalomból a város nevében Dr. Demeter Attila alpolgármester és Krausz Jánosné önkormányzati képviselő köszöntötte Apponyi téri otthonában.

Piroska néninek és férjének 4 gyermeke született. A lányok 5 unokával, azok pedig 7 dédunokával ajándékozták meg. A dédunokák révén további öt fővel, 5 ükunokával bővült a család, így a kis család (33 fő) a hétvégén ünnepelte Piroska nénit.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

"Azért vannak a jóbarátok..."

69. érettségi találkozójukat ünnepelték a Közgé öregdiákjai.

   

1949-ben a kereskedelmi iskolában első osztályként érettségizett Szentesen Márté Ilona, Kanász-Nagy Mihály, Vermes Erzsébet, Nagy Eszter, Gallasz Mária. Barátságuk évtizedek óta tart, egymás iránti szeretetük, összetartásuk példaértékű. 69 év elteltével is kedélyesen emlékeznek vissza a diákévekre.

Komáromi Ferencnét választották tiszteletbeli osztályfőnöküknek évekkel ezelőtt, aki segíti a kis csapat találkozását évről-évre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

Pál István 'Szalonna' és Bandája Szentesen

   

Ismét Szentesen ad koncertet Pál István 'Szalonna' és Bandája 2018. október 19-én a Hangversenyközpont nagytermében. A nemzeti ünnepünk tiszteletére adott koncert 19. órakor kezdődik. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

Októberi programajánló

   

A Szentesi Művelődési Központ az alábbi programokat ajánlja a nagyközönségnek!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

Mária Út

László Dániel festőművész kiállítása

   

A Szentesi Művelődési Központ szeretettel meghívja Önt és barátait a Tokácsli Galériába (Kossuth tér 5. I. emelet) "Mária Út" LÁSZLÓ DÁNIEL festőművész kiállítására. A kiállítást megnyitja: 2018. október 4-én (csütörtökön) 17 órakor Dr. Grúbel László plébános

Közreműködnek: Takács Gabriella és Csiszár György a szentesi Lajtha László AMI tanárai

A kiállítás megtekinthető október 27-ig, keddtől-péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

Düsseldorfban mutatkozott be Szentes

   

A Düsseldorfi Magyar Napok 2018. szeptember 27-30. között immáron harmadik alkalommal kerülnek megrendezésre Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában.

A rendezvényre tradicionálisan Düsseldorf belvárosának szívében kerül sor, idén a Johannes-Rau-Platzon.

 

A rendezvény rendkívül sokoldalú, melynek célja nem csak hazánk gasztronómiai kínálatának és kiemelt turisztikai területeinek bemutatása, hanem koncerteken, táncos rendezvényeken és más programokon keresztül a magyar kultúrát is középpontba helyezi.

 

Az idei rendezvényt Thomas Geisel, Düsseldorf városának főpolgármestere nyitotta meg. Szentes Város Önkormányzata és a Délkertész közösen mutatkozott be szóróanyagokkal, prémium minőségű zöldségekkel, hazai ízekkel és pálinkával.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 01.


 

Zene ünnepe a Kossuth téren

   

Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte az UNESCO október 1-jét A ZENE VILÁGNAPJA rangjára. Ezen a napon a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeznek világszerte. A Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai 2018. október 1-jén erre a napra emlékezett a Kossuth téren, ahol gyermekdalokat és vallási énekeket énekeltek el közösen délben.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 01.


 

Ezüst minősítés a Virágzó Közösségek világversenyén

A vízutak védelmében végzett munkát emelték ki 

   

A verseny történetében először vettek részt magyar települések a Communities in Bloom, Virágzó Közösségek Nemzetközi Pályázaton. Szentes a város, míg Tihany a falu kategóriában indul. Ennek a „versenynek” az eredményhirdetését rendezték meg a tegnapi napon (2018.szeptember 29.) a kanadai Edmontonban.

Szentes is ezüst minősítést ért el a városi kategóriában, ahol a zsűri a Kurca rehabilitációját a vízutak védelmében végzett munkát emelték ki.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 28.


 

ActiveGirls konferencia Szentesen 

   

Szentesen 2018. szeptember 28-án a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében rendezték meg az Interreg – IPA Szerbia – Magyarország határon átívelő együttműködési program révén az Európai Unió által társfinanszírozott A lányok sporttevékenységének és testmozgásának támogatása című projekt keretében megrendezendő konferenciát.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 28.


 

VII. Senior - Junior találkozó 

   

Immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Kiss Bálint utcai Református Idősek Otthona a Senior-Junor találkozóját.

2018. szeptember 26-án gyermekzsivajtól volt hangos az otthon amikor is 4 óvoda óvodásai adtak műsor az időseknek. A Százszorszép óvoda, a Farkas Antal utcai óvoda, a Mátéffy Ferenc utcai óvoda és a Rákóczi Ferenc utcai óvoda gyermekeié volt a színpad.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 26.


 

"ActiveGirls" Konferencia Szentesen

   

A lányok sporttevékenységének és testmozgásának támogatása – ActiveGirls” című projekt keretében tartanak konferenciát szeptember 28-án, pénteken a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központban. Az eseményre az Interreg – IPA Szerbia – Magyarország határon átívelő együttműködési program révén az Európai Unió által társfinanszírozott, az az Európai Együttműködés Napja programsorozattal együttműködésben kerül sor. 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 25.


 

Egyasszony

   

Az Orlai Produkció a Fügével közösen mutatja be az Egyasszony című darabot Tenki Réka előadásában Szentesen a Megyeháza KKK dísztermében.

 

 A darabot a nagysikerű Pétefy-Novák Éva által írt blogból, majd a nemrég megjelent könyvből jött létre, amelyet Tasnádi István alkalmazott színpadra. Az előadást Paczolay Béla rendezi.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 25.


 

MONTÁZS projekt információs pont Szentesen

   

2018. szeptember 20-án Szentesen a Dózsa-ház Közösségi Térben mutatták be azt a projektet, mely a fogyatékos személyek számára nyújt szakmai segítséget.

A MONTÁZS projekt fő célja, hogy a fogyatékos személyek számára szükségleteikre reagáló, rendszerszerű szolgáltatásokat fejlesszünk és tegyünk hozzáférhetőbbé. Ennek hatására javuljon életminőségük, önálló életvezetési képességük valamint társadalmi inklúziójuk.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 20.


 

BRINGA DOKI rendelt a zöldségpiacon

   

2018. szeptember 20-án az Európai Mobilitási Hét keretében ingyenes kerékpár és állapotfelmérést tartottak Szentesen a zöldségpiacon.

Varga Lajos a VARGA BRINGA vezetője immáron második éve csatlakozik a programhoz. Ha a nyereg alacsonyan vagy magasan van, vagy pl. a kormány kényelmetlen magasságban, akkor most lehetősége volt bárkinek, hogy az akció keretében megigazíttassa azt amíg a bevásárlást elintézi.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 20.


 

Európai Mobilitási Hét

Közlekedésbiztonsági Vetélkedő

   

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, 2017-ben is több mint 200 település vett részt a programokban, amivel Magyarország - közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett. Az Európai Mobilitási Hét szentesi programjai 2018. szeptember 17-én vette kezdetét Közlekedésbiztonsági vetélkedővel az Ifjúsági Ház mellett található Gödörben.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 19.


 

40 éves a HMG irodalmi-drámai tagozata

   

1978 szeptemberében irodalmi-drámai fakultációként indult el a tagozat a Horváth Mihály Gimnáziumban. Az első évben Majtényi András zenetanár, Bácskainé Molnár Erzsébet történelem- és magyartanár, valamint Bácskainé Fazekas Márta francia szakos tanár, az első drámais osztály osztályfőnöke voltak a tagozat tanárai Bácskai Mihály alapító mellett. 1980-ban csatlakozott a tanári karhoz Perjésné Dózsa Erzsébet rajztanár és diákszínjátszó rendező, valamint Keserű Imre német és történelem szakos tanár, diákszínjátszó rendező. Mindketten kapcsolódtak Paál István egyetemi színpadi műhelyéhez, mely a korszak alternatív színházi kultúrájának jelentős epizódjaként vonult be a színháztörténetbe. 1981-ben Sineger Julianna logopédussal bővült a tanári kar. Őket hívta Bácskai Mihály „kezdőcsapatnak”.

 

Innen indult a tagozat! És hol tart? Ez is kiderül a tagozat ünnepi gáláján 2018. szeptember 22-én!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 19.


 

Ismét Nagy Sportágválasztó Szentesen

   

2018. szeptember 28-án rendezik meg a Szentesi Nagy Sportágválasztót. Több mint 20 kipróbálható sportág egy helyszínen élsportolókkal, edzőkkel, szakmai tanácsadással a Szentesen a Kossuth téren.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 17.


 

Vízből mentés, újraélesztés és diszkó baleset a strandon

 

Senki ne gondolja, hogy valami hatalmas tragédia történt a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban, bár mentő, rendőr, tűzoltó és még a mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

A nyár elején már próbálták a fiatalok figyelmét felhívni, hogy milyen veszélyek leskelődnek rájuk a vakáció alatt, de most még szervezettebben rendezték meg ezt a figyelemfelhívó eseményt. Az ebéd utáni időpont és a szervezés annyira sikeres volt, hogy a strand nagy lelátója majdnem megtelt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 17.


 

Őszi nagytakarítás a Polgárházban

 

2018. szeptember 15-én, 10 és 14 óra között őszi nagytakarítást tartottak a 19. századot a jelenbe varázsló Péter Pál Polgárházban. A Koszta József Múzeum kérte azokat a magánszemélyeket, baráti köröket, óvodai és iskolai csoportokat, akik karitatív módon akarnak hozzájárulni a sikerhez, hogy jelentkezzenek az akcióra segítőnek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 17.


 

Elkezdődik az új fahíd építése

 

2018. szeptember 13-án megérkeztek azok a fém cölöpök, melyekre kerülni fog az új Eszperantó fahíd!

 

 A Kurcán átívelő fahíd 1981-ben 24 tölgyfa cölöpre épült és a Szentesen megrendezett országos eszperantó béketalálkozó emlékére az Eszperantó-híd elnevezést kapta.

A mostani híd mellett 4 méterrel készül el az új híd, melynek cölöpeit a napokban kezdik hidraulikával leverni. Miután a megfelelő mélységbe leverik azt a 8db-ot, jöhet bele a több köbméter beton. Így lesúlyozva már maradandó lesz!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 14.


 

TÉRFESZTIVÁL

 

Újra Térfesztivál! 2018. szeptember 15-én rendezi meg a Szentesi Művelődési Központ és a Bertók Promotion a Kossuth tér ünnepét a Térfesztivált és annak kísérőrendezvényét a Bor- és Pálinka Ünnepet. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 11.


 

Országos harmadik lett a szentesi csapat a Vöröskereszt elsősegély versenyén

 

Miskolc volt szombaton az ország legbiztonságosabb városa. Hőlégballonos baleset Miskolc felett, tűzriadó miatti tömeges menekülés következtében kialakult baleset - ilyen és ehhez hasonló élethű baleseti szituációkban kellett helyt állniuk a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjén résztvevő versenyzőknek. Arany minősítést 1, ezüst minősítést 4, míg bronz minősítést 6 csapat kapott, illetve 8 csapat nyert minősített helyezést.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 09.


 

Arcképek Szentesről

Beszélgetés Dóczi Gáborné Csirikével

 

Az Együtt Szentesért Egyesület, a Szentes Városi Könyvtár és a Szentesi Művelődési Központ közös szervezésében az Arcképek Szentesről sorozatban beszélgetést hallhattunk Dóczi Gábornéval Csirikével a Szecessziós Ház mozgástermében.

Az est beszélgetőtársa és narrátora Szobota Györgyné volt, akinek szinte csak egy évszámot kellett felhoznia szóba, és máris jöttek a történetek.

A cikk mellett rengeteg archív kép tekinthető meg!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 09.


 

Egy éves a Madármentő Állomás

 

Egy esztendeje, hogy megnyitott Szentesen a hortobágyi Madárkórház Alapítványnak a Szentesi Madármentő Állomása, mely a város központjában a volt Bocskai utcai óvoda épületében kezdte meg működését.

A 2018. szeptember 9-ei szülinapi partira sokan eljöttek, és valamennyi kisgyermektől hallhattuk, hogy "Anya én voltam már itt!".

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 09.


 

MARADJ

 

2017 decemberében elindult a Hídfő Közhasznú Egyesület MARADJ címet viselő projektje (EFOP – 1.4.4 - 17 - 2017 – 00058), mely a Széchenyi 2020 - Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretein belül valósul meg.

Az elmúlt hónapokban számos egyéni és csoportos foglalkozáson vett részt a program 20 fő mentoráltja.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 07.


 

Elhunyt Pusztainé Zsuzsa tanárnő

 

Pusztai Jánosné Gáspár Zsuzsanna (1934-2018) magyar-orosz szakos középiskolai tanár, nyugalmazott általános iskolai igazgató élete 84. évében elhunyt.

 

Búcsúztatása szeptember 8-án 11 órakor lesz a szegedi Kálvin téri (kakasos) református templomban.

 

A gyászoló család kéri, hogy a megemlékezésre csak 1 szál virágot hozzanak.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

 

Szentes, 2018. 09. 07.


 

Dezső bácsi 90 éves

 

A héten ünnepelte 90. születésnapját Vass Dezső, akit otthonában köszöntött Szirbik Imre polgármester. Dezső bácsit sokan ismerik, mert a Kinizsi focimeccseken bemondóként, főrendezőként évtizedeken át segítette az egyesületet. A Delta Kereskedelmi vállalatnál dolgozott sokáig, ahol a sport- és játékboltot vezette. Az üzlet a Kossuth utcán volt, melynek helyére épült fel az ún. dobostorta ház. És hogy mi a hosszú élet titka, azt a hétvégén megjelenő Szentesi Élet legfrissebb számából megtudhatja!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 06.


 

Chongqing Kulturális Napok Szentesen

 

 

 

Szirbik Imre polgármester 2018. szeptember 6-án sajtótájékoztató keretében ismertette, hogy a kínai Chongqing város meghívásának eleget téve részt vett a 13. Innovációs és technológiai kiállításon. Itt lehetőséget kapott Szentes, hogy bemutatkozzon kiemelve a város geotermikus energia felhasználását.

Olyan jól sikerült a kapcsolatteremtés, hogy a 36 millió lakosú Chongqing város európai körútra induló kulturális csoportja olaszországi (Nápoly) fellépése után Magyarországra utazik, ahol Szentesen lép fel a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 06.


 

Horák, Pester, Tellér

 

Három festőművész kiállítása nyílik a Tokácsli Galériában 2018. szeptember 6-án. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 05.


 

Baleset-megelőzési bemutató a strandon

Minden érdeklődőt és iskolást várnak!

Szeptember 13. (csütörtök) 13.00 óra

 

13-15 óráig ÉLETMENTŐ BEMUTATÓ (33 m medence környéke)

- VÍZI ÉLETMENTŐ BEMUTATÓ ÉS TÁJÉKOZTATÓ - tájékoztató a vízi balesetek előfordulásáról, veszélyeiről. Vízi mentés, újraélesztés,

- MENTŐS és HELIKOPTERES ellátás bemutatása

- TŰZOLTÓSÁG BEMUTATÓJA – gépjárműbalesetből történő mentés, ellátás, szállítás

- LÉGIMENTŐS TÁJÉKOZTATÓ – légi jármű és tevékenység bemutatása

- DROGPREVENCÓS FOGLALKOZÁS – Szentesi Rendőrkapitányság

- ELSŐSEGÉLY BEMUTATÓ - Vöröskereszt

- BÚVÁR BEMUTATÓ

 

A rendezvényre a belépés ingyenes!

Bejárat a fedett 50 méteres medencénél!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 05.


 

Görög Ibolya protokollszakértő Szentesen

 

Az Együtt Szentesért Egyesület és a Szentesi Művelődési Központ meghívja Önt és barátait 2018. szeptember 18-án (kedden) 17 órára a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központba (Szentes, Kossuth tér 1.) tartandó protokoll előadásra.

 

 Előadó: Görög Ibolya protokollszakértő

 

Az előadás tárgya: Európaiság- az együttélésünk kódexe

 

Témái:

  • Az európaiság fontossága

  • A találkozás protokollja

  • A hiteles megjelenés

  • A helyes verbalitás

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 04.


 

Paletta a palettán

 

2018. szeptember 7-én pénteken 17 órai kezdettel a Városi Könyvtárban nyílik meg a Paletta alkotókör és a Sziklay csoport kiállítása. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 03.


 

Elektrofiziológiai modern ablációs kezelések

Tudományos ülés a kórházban

 

018. szeptember 6-án 18 órától a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház ebédlőjében az intézmény Tudományos Tanácsa Elektrofiziológiai modern ablációs kezelések 2018 címmel szimpóziumot szervez.

 

A Symposium áttekintést ad korszerű elektrofiziológiai ellátásról és napjaink legnagyobb népegészségügyi jelentőségű szívritmuszavara a pitvarfibrilláció (PF) modern kezelési stratégiáiról. Emellett programba került a kamrai extrasystolia intervenciós kezelése is, mely a kardiológa-elektrofiziológia egyik új szakmai kihívását jelenti.

 

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 03.


 

Elkezdődött a 17. Szentesi Lecsófesztivál

Lajcsi és az Áramszünet

 

2018. augusztus 31-én immáron 17. alkalommal elindult a Szentesi Lecsófesztivál. Valljuk be, hogy a délutáni tanévnyitók miatt később érkeztek a családok a lecsófesztivál nulladik napjára, de a sztárvendégekre megtelt a Kála ABC előtti útszakasz. A Rákóczi Ferenc utcán a LED lámpákkal együtt felgyulladtak a farakások és zsírjára sültek a szalonnák. Családi és baráti társaságok egyre csak híztak, köszönhető a kellemes időnek, a jó hangulatnak, valamint a zsírnak! :-)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 09. 01.


 

Ideiglenesen holnap megnyílik az új kettős körforgalom!

 

Még nincs teljesen kész az új belvárosi kettős körforgalom, de holnap 2018. augusztus 30-án a reggeli órákban megindulhat a forgalom rajta. Mindenki óvatosan közlekedjen a megújult kereszteződésben, melyet 2018. július 16-án kezdtek el átépíteni. A tervezett három hónapnál lényegesen rövidebb idő alatt (34 munkanap) elkészültek vele a Városellátó munkatársai.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 29.


 

Felsőoktatási ösztöndíj pályázat szentesieknek

 

Pályázati kiírás

Szentes Város Önkormányzata felsőoktatási önkormányzati támogatásra pályázatot hirdet első diplomát szerző nappali tagozatos egyetemi, főiskolai hallgatók részére.

 

A pályázat beérkezési határideje: 2018. szeptember 30. (amely határidő jogvesztő)

 

A pályázat elbírálása kizárólag a pályázó szociális rászorultsága alapján történik.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 28.


 

Zene-Világ-Zene 2018/2019-es évada

 

Rendkívül izgalmas új évaddal jelentkezik a 10 éves Hangversenyközpont és a “Zene-Világ-Zene” koncertsorozat! Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt tíz évben példát mutattunk Szentes közművelődési életének szervezésében!…az új évadban sem tesszük ezt másképp…! olvasható a Hangversenyközpont közösségi oldalán.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 27.


 

KERET

 

A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ és a Szentesi Fotókör tisztelettel és szeretettel meghívja Önt, családját és barátait a Magyar Fotográfia Napja tiszteletére a

 

„KERET”

című fotókiállítás megnyitójára

 

a 2018. augusztus 31-én, pénteken 18 órakor a Mindszenti Kulturális Központ kiállítótermébe

 

A kiállítást megnyitja: Nagy István fotóművész

 

A kiállítás megtekinthető 2018. szeptember 16-ig, az intézmény nyitvatartási idejében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 27.


 

Hatvan éve mondták ki a boldogító IGEN-t!

Iduka néni és Bálint bácsi gyémántlakodalma

 

Balogh Bálintot és Balogh Bálintné Sinkó Ida 1958. augusztus 23.-án fogadtak örök hűséget egymásnak és most ünneplik gyémánt lakodalmukat. A házasságkötés óta 60 év telt el szeretetben békességben és most újra összejöttek szeretteikkel, kedves ismerőseikkel, hogy együtt emlékezzenek és ünnepeljenek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 25.


 

Igazi park lesz a Millenium parkból

 

2018. augusztus elején elkezdődött a Somogyi Béla utca elején annak az eddig kihasználatlan (Millenium Park) terület hasznosítása, melyet hosszú ideje próbált a város értékesíteni. Bár érdeklődő akadt, de eddig senki sem látott benne fantáziát. A képviselő testület úgy döntött, hogy egy TOP-os pályázatnak köszönhetően parkosítani kívánja azt, hogy ne csak évente kétszer egy kaszáló traktor használja ezt a területet, hanem a környező lakások lakói is igénybe vehessék a zöld területet.

Az építkezés első hírei után elkezdték kritizálni az interneten a tervet, és gyorsan kiderült, hogy senki sem tudja, hogy mi is fog pontosan megvalósulni.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 23.


 

Nyárzáró dödölle fesztivál a strandon

 

2018. szeptember 2-án nyárzáró Nagyrécsei Dödölle Fesztivált rendeznek a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. További részletek, kedvezmények a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 22.


 

Augusztus 20. - Szentes

 

Sokan látogattak ki az Ifjúsági Parkba Szentesen, ahol az augusztus 20-ai ünnepséget és programokat rendezték. A magyar nótától az operettig a pop-on keresztül musical-ig számos zenei műfaj hallható volt.

Nézzük a rendezvény képes összefoglalóját!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 20.


 

Közszolgálati dolgozók elismerése

Átadták a DR. CSERGŐ KÁROLY EMLÉKÉÉRT DÍJ-at

 

Az államalapító Szent István és egyben az új kenyér ünnepe alkalmából adják át hagyományosan Szentesen a Közszolgálati érmeket. A bronz plakettel az önkormányzati intézményekben kiemelkedő közszolgálati munkát végző dolgozók teljesítményét ismeri el a város, a munkahelyi vezetők ajánlása alapján.

2018. augusztus 17-én délelőtt a Városháza konferenciatermében délelőtt rendezett ünnepségen 22 dolgozó kapta meg az elismerést.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 17.


 

Retro Véradás

 

A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete és a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya idén is megszervezte a már hagyományos RETRO véradását.

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztályán 2018. augusztus 16-án 13 és 17 óra között retro hangulatban várták a véradókat. A szervezők virslivel, sörrel kedveskedtek a véradóknak.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 16.


 

Augusztusban Csongrád,
szeptemberben Szentes...

 

2018. augusztus 16-án sajtótájékoztató keretében népszerűsítette a következő két hónap nagyrendezvényeit Szentes és Csongrád. Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy kár lenne ilyen közel egymással konkurálni, inkább közösen népszerűsíti a két város programjaikat. Bedő Tamás elmondta, hogy bár több projektre Szentes és Csongrád példa értékűen fog össze, ez a lehetőség egy újabb igazolása mindennek. Mészáros Zoltán a Hunor Coop Zrt. vezérigazgatója és a Szentesi Lecsófesztiválnak főszervezője, örömét fejezte ki, hogy ebbe az összefogásba belekerült a lecsófesztivál, mely a cég családi napjából nőtte ki magát Magyarország 10 legnagyobb gasztronómiai eseményévé.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 16.


 

Lengyel fotók Szentesen

 

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör meghívja Önt és kedves barátait a Művelődési és Ifjúsági Házba (Tóth József u. 10-14.) a

 

Łódzi Fotóművészek Társasága

(LTF  Łódzkie Towarzystwo Fotograficzne) (Lengyelország)

 

„ÖNARCKÉP NÉGYZETBEN”

című fotókiállítás megnyitó ünnepségére

 

Köszöntőt mond 2018. augusztus 16-án (csütörtökön) 17:00 órakor

----------------------------------------

 

A Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önöket 2018. augusztus 16-án, csütörtökön 18.00 órára

 

Robert Tarczyński łódzi fotográfus (Lengyelország)

 

PORTRÉ című fotókiállítására

Szentesen a Galéria Kávéház és étterembe (Petőfi u.7.)

A kiállítást megnyitja: Zbigniew Głuszczak fotóművész, egyetemi tanár

 

A kiállítás megtekinthető október 1-ig a kávéház nyitvatartási idejében.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 16.


 

Ünnep családbarát programokkal

 

 

A Koszta József Múzeumba idén augusztus 20-án családbarát programokkal csábítják az érdeklődőket. A nap folyamán megcélozzák a kicsiket és nagyobbakat is, a történelem iránt érdeklődőket és a gasztronómia terén pedig mindenkit. Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án 10 órától egészen 16 óráig lesz nyitva a szentesi múzeum megyeházi épülete, ahol jövő hétfőn nem kell belépőt váltani.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 16.


 

Gasztro Piac

 

 

A Gasztro Piac mindig kereste azokat a lehetőségeket, hogy egyszerre legyen otthonos, szerethető, naprakész, színvonalas és valami újat felmutató. Ugyanilyen fontos volt, hogy termelőinket minél közelebb hozzuk a vásárlókhoz. Bizonyára sokaknak ismerős Virágos Kis Csaba neve, aki a minőségi élelmiszer előállítás elkötelezett híve. Több mint egy éve jelen van a Gasztro Piacon, most a közelgő ünnephez kapcsolódva a Piac ideje alatt igazi kovászos kenyeret süt kemencében, amit meg is lehet vásárolni.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 16.


 

Művirágokat lopta a szentesi temetőből

Aki a virágot szereti... még lehet rossz ember

 

 

A Szentesi Rendőrkapitányságon lopás miatt indult eljárás egy csongrádi férfival szemben, aki több sírhelyről tulajdonított el művirágot a város egyik temetőjében.

A 34 éves férfi 2018 júliusának utolsó napjaiban, összesen csaknem 300 szál művirágot vitt el a temetőből. Egy alkalommal a gyanúsítottat megzavarták, ezért távozott a helyszínről. A bejelentést követően a helyi körzeti megbízott rövid időn belül azonosította, majd előállította a feltételezett elkövetőt, akinek otthonában a nyomozók lefoglalták a művirágok jelentős részét.

Ellene lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 13.


 

A szénnel-fával fűtők egyszeri rezsicsökkentése

 

 

A Kormány az 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozatában rendelkezett a szénnel-fával fűtők egyszeri rezsicsökkentéséről.

 

Ennek értelmében lakásonként egy darab igénybejelentés nyújtható  be a fenti támogatásra. A nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját (tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet/brikett), amely később nem módosítható. Egy lakásban élők csak egy igénybejelentőt adhatnak be.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 13.


 

SZENTES város lakossági kérdőív

  

 

Tisztelt Hölgyem/Uram! Szentes város lakosságának településhez való kötődését és életminőségi jellemzőit mérjük fel kutatásunkkal, mely adatokat más hazai kisvárosok (Gyöngyös, Kőszeg) eredményeivel hasonlítunk össze. Ezúton szeretnénk kérni segítségét, hogy a kérdőív teljes kitöltésével (amely név nélküli) járuljon hozzá a felmérés sikeréhez.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 13.


 

Negyvenes Serdülők

 

 

A XV. Diapolo Kupát rendezték meg a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában, melyre 40+1 csapat érkezett. 11 magyar csapat mellett 29 külföldi és egy túlkoros ugrott a medencébe.a már itt tartunk a túlkorosságnál, az 1978-as születésű 100 százalékos teljesítménnyel bajnokságot nyerő serdülőcsapat (Negyvenes Serdülők) mérkőzött meg a Szentesi VK jelenlegi serdülő csapatával.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 12.


 

Diapolo Kupa

 

 

A XV. Diapolo Kupát rendezték meg a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában, ahol három nap alatt (augusztus 3-5.) 101 mérkőzést játszottak. Négy korosztályban mérhették össze felkészültségüket az Olimpiai Reménységek Vízilabda Tornáján.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 12.


 

 

Az alábbi szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszűnnek!

 

 

Az alábbi szelektív hulladékgyűjtő szigetek 2018. augusztus 16. napjától több ütemben megszüntetésre kerülnek Szentesen:

-          Árpád u. – Farkas A. u. kereszt.

-          Báthori u. – Kéreg u. kereszt.

-          Schweidel J. u.

-          .

-          .

-          .

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 09.


 

Megvannak az idei lecsófesztivál fellépői!

Végre kiderült!

 

 

A retro rajongók örülhetnek a legjobban az idei lecsófesztivál fellépői ismeretében, mert pénteken Zoltán Erika Show és Lagzi Lajcsi szórakoztatja a szalonnasütőket, majd másnap Magyar Rózsa, Nagy Feró és a Cozombolis trió lép a lecsófesztivál nagyszínpadjára. Reméljük Ön sem akar kimaradni a lecsófesztivál történetének legnagyobb retro partijáról!

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 08.


 

Augusztus 20-ai szentesi program

 

 

18.00 Kabai Alex műsora

18.30 Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjának bemutatója

19.00 „Jöjj vissza hozzám”- válogatás a táncdalfesztiválok sikerdalaiból Zalay Lídia és Egri József közreműködésével

20.00 Ünnepi beszédet mond: Szirbik Imre polgármester

20.15 Ünnepélyes kenyérszegés és kenyéráldás

Közreműködnek: az egyházak képviselői

20.30 Bereczki Zoltán élő koncertje

22.00 Tűzijáték

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 05.


 

VIII. Dr. Polner Tibor Fogathajtó Emlékverseny

 

 

2018. augusztus 5-én rendezte meg immáron nyolcadik alkalommal a Dr. Polner Tibor Fogathajtó Emlékversenyt. A Szentesi Fogathajtó Egyesület szervezésében szép nyári napon találkozhattak és mérethették meg magukat a fogathajtók a Szarvasi út mellett (volt laktanya mögötti sportpályán) tudásukat. Rekord nevezői létszámban (több mint 40 fogat) küzdöttek a trófeákért a fogatosok. A legmesszebbről Győr mellől érkezett egy csapat, de a Jászságból is érkezett versenyző.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 08. 05.


 

Retro Véradás

 

 

A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete és a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya idén is megszervezi a már hagyományos RETRO véradását.

Helyszín: Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya

Időpont: 2018. augusztus 16. (csütörtök) 13-17 óráig.

A szervezők virslivel, sörrel kedveskednek a véradóknak a Hunor Coop támogatásával.

Várjuk kedves véradóinkat!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 25.


 

III. Tisza Strandi Gasztro- és Sportnap

2018. augusztus 11. (szombat) - részletes program

 

 

Programok:

Délután 15.00 óra:

- Halászlé főző megmérettetés

 

Gyermek programok:

Délután 15.00 óra

- Ingyenes ugrálóvár (Légvárbirodalom)

- Ingyenes Segway kipróbálási lehetőség

- 16.00 óra Hevesi Imre gyermekkoncert

 

Sportprogramok:

Délután 15.00 óra

- Lábtenisz verseny

- Asztalitenisz bajnokság

- Kispályás labdarúgó bajnokság

- Kosárra dobó verseny

- Ingyenes próbakör (evezés) 4 személyes túrakenuban. Időtartam: félóra, vagy max. 1 óra, és a strand környékén (Kovácsi Péter)

 

Este 20.00 órától First koncert!!!!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 25.


 

U18-as kínai válogatott Szentesen

 

 

A dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában edzőmérkőzésen találkozott az U18-as kínai válogatott a Hungerit Szentesi VK női csapatával. Igen mozgalmas ez a nyár a sportturizmus terén, tudtuk meg Kis Balázstól a Szentesi Vízilabdaklub technikai igazgatójától, mert Svájcból, Nagy Britanniából valamint a szomszédos országokból érkeznek csapatok, válogatottak, hogy felkészüljenek a következő megmérettetéseikre.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 25.


 

Isten veled DENCS!

Letette a sípot Szentes FŐÚSZÓMESTERE

 

 

Ki ne ismeri a szentesi strand emblematikus alakját Dencset, a főúszómestert? Ha nem személyesen, de egy-egy legendát biztos hallott róla már. Sajnos ezek a legendák most már nem szaporodnak, mert a tegnapi napon 2018. július 24-én 85 éves korában elköszönt végleg a szentesi strandtól és ettől a világtól.  Ha úgy írnánk, hogy Varga Imre, senki nem tudná kiről is szól a hír, de ha hozzá tesszük, hogy DENCS, akkor mindenki felkapja a fejét!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 25.


 

Már lehet nevezni!

22. Szentes-Csongrád "g"-át futás

 

 

Idén sem maradhat el Csongrád és Szentes város önkormányzata, valamint a Honvéd Rákóczi SE közös szervezésében megvalósuló 22. Szentes - Csongrád „g”-át futás.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 20.


 

Szeptember 1-től élesedik a beléptető rendszer a kórházban

 

 

Csaknem 35 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően 60 új parkolóhelyet és új járműbeléptető rendszert építettek ki a Dr. Bugyi István Kórházban Szentesen.

Dr. Kalmár Mihály főigazgató elmondta a 2018. július 20-ai sajtótájékoztatón, hogy elkészültek a fejlesztés nagyobbik részével ami a belépést szolgálja, még apróbb finomítások vannak hátra a parkolók kialakításában.

A rendszer szeptember 1-jén lesz élesre állítva, mely azt jelenti, hogy az első fél órát ingyenesen töltheti el járművével a kórházba érkező, mely idő elég a beteg be-, ill. elszállítására, majd utána minden megkezdett óra 200 Ft!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 20.


 

U18-as felkészülés a kínai válogatottal

 

 

11-9-es győzelemmel kezdte meg a belgrádi ifjúsági vízilabda VB-re való felkészülést a magyar U18-as női válogatott, melyben négy szentesi játékos is játszik (Kudella Panna, Petőváry Luca, Dömsödi Dalma, Szabó Krisztina).

A Margit-szigeten a kínai utánpótlás válogatottal játszottak, majd Szentesre utazik a válogatott, hogy itt készüljenek tovább a világbajnokságra. Érdekességként meg kell említeni, hogy az ellenfél csapatában is volt szentesi játékos Dong Wenxin személyében. További jó és eredményes felkészülést kívánunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 19.


 

Átadták a mozi második termét

Hét hónap alatt teljesen megújult és kamarateremmel bővült a Szentesi Mozi

 

 

Hét hónappal ezelőtt kezdtek neki a szakemberek a munkálatoknak a Szentesi Moziban, hogy egy második teremmel és annak kiszolgáló technikájával bővítsék az Őze Lajos Filmszínházat. A Szentesi Mozi teljes átalakulását végigfényképeztük, így készült egy kis film, amely összefoglalja a munkálatokat.

Igaz már több nappal ezelőtt elkészült az új kamaraterem, de a hivatalos átadásra 2018. július 18-án került sor, amikor már a hangtechnikai bemérés is megtörtént és kifogástalannak találták akusztikailag az új termet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 19.


 

III. Tisza Strandi Gasztro- és Sportnap

 

 

2018. augusztus 11-én újra a Tiszai Strand szerelmeseit várják a Tisza partjára. Részletes programmal hamarosan jelentkezünk, de addig is lehet készülni és tervezni, hogy milyen hal rotyogjon a bográcsban!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 19.


 

Jó tudni, ha szükség lenne rá!

Defibrillátor készülék elérhető a Kormányhivatalban

 

 

Még 2016-ban a Csongrád Megyei Kormányhivatal az SZTE Sürgősségi Betegellátó Osztályával együttműködésben készítette el, illetve a kormányhivatal a weboldalán tette közzé (csmkh.hu oldalon) a megyében található félautomata defibrillátor berendezéseket tartalmazó térképet.

A megyében 72 újraélesztő készüléket lehet így beazonosítani, hogy hol találhatóak. Ez a szám most kilenccel bővül, miután a kormányhivatalnak fontos a társadalmi szerepvállalás, félautomata defibrillátorokat szerzett be, melyeket folyamatosan helyeznek ki a kormányablakokba, a szentesibe már kikerült.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 17.


 

Már vendégek tesztelik az Open Hotel-t

 

 

Hamarosan hivatalosan is átadják a nagyközönségnek az Open Hotelt, Szentes első hoteljét, mely a kiséri városrészben a Kurca csatorna partján található!

Augusztus elején ünnepélyes megnyitón bárki megtekintheti a hotel szobáit, valamint az épület környezetét. A hivatalos megnyitóig még van idő, de addig is indiai és kínai csoport teszteli a szolgáltatásokat.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 16.


 

Szentesiek a Balaton átúszáson

 

 

Hétezernél is többen indultak az idei Balaton-átúszáson, köztük 37 szentesi vágott neki az 5,2 km-es távnak.

A híradások egyik fotóján éppen a szentesi Héri Adrienn a Szentesi Vízilabdaklub sportolója mosolyog az MTI fotósának lencséjébe, aki testvéreivel Kingával és Nórával valamint a családfő Héri Zoltánnal együtt úszták át a Balatont!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 16.


 

Elkezdődött a csomópont átépítése

 

 

A Kossuth - Horváth Mihály - József Attila utcai csomópontban tervezett „KETTŐS MINI KÖRFORGALOM" kivitelezési munkái elkezdődtek. Az utazási iroda előtt található járda szakaszon kezdődtek meg a bontási munkák 2018. július 16-án. A tervezett átépítésnek maximális ideje 3 hónap, de megpróbálják lényegesen rövidebb idő alatt elvégezni a körforgalmak kialakítását! Kérjük az arra közlekedők figyelmesen közlekedjenek, ne megszokásból vezessenek!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 16.


 

Anna napi hangverseny

 

 

A Szentesi Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány szervezésében 2018. július 27-én pénteken Anna napi hangversenyt rendeznek a Szent Anna templomban. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 14.


 

Három hónapra megbénul Szentes városközpontja...

... de utána biztonságosabb lesz az új körforgalmak révén

 

 

Értesítik az utazóközönséget, hogy 2018. július 16-án hétfőtől megkezdik a Szentes, Kossuth - Horváth Mihály - József Attila utcai csomópontban tervezett „KETTŐS MINI KÖRFORGALOM" kivitelezési munkáit. Az átépítés teljes útlezárás védelme mellett történik, melynek várható maximális időtartama 3 hónap.

Közlekedésnél kérjük a kihelyezett táblák figyelembevételét.

 

Megértésüket köszöni a kivitelező: SZENTES VÁROSELLÁTÓ NKFT.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 11.


 

XII. Palacsintafesztivál és Falunapok Derekegyházon

(részletes programmal)

 

 

 2018. július 11-15. között Derekegyházon palacsintából lesz a kerítés is! A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket.

A derekegyházi Palacsintafesztiválon ezidáig szinte minden évben új palacsintasütő rekordok születtek. Volt, amikor legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, s állítottak már fel rekordot a leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsintával is. 2013-ban 24 órán keresztül sült a palacsinta és több, mint 24 000 db készült el egy nap leforgása alatt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 08.


 

Salah és Messi már ott van Derekegyházon :-)

 

 

Idén a Palacsintafesztivál 2018. július 11-én (szerdán) 16:00 órakor veszi kezdetét, innentől kezdve 4 napon keresztül (egészen szombat éjfélig) folyamatosan süthetnek és kóstolhatnak palacsintákat az ide látogatók.

Már megszokhattuk, hogy minden évben egy a rendezvény előfutáraként szalmabábúkat állítanak fel a falu lakói, így voltak már Minionok, vagy a Mérges Madarak (Angry Birds) figurái körbálából megformázva. Idén minden a foci VB körül forog és hát kit is köszönthetünk Derekegyházon, mint Salah-t és Messi-t!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 08.


 

A Liget mindenkié...

 

 

Egy érdekes programra hívnánk fel a figyelmet, mely a „Városi Közparkok fejlesztése a Zöldebb Szentesért” című TOP-2.1.2-15 számú pályázat keretében valósul meg július 9-én a Széchenyi ligetben. Több program közül válogathatnak a résztvevők, így akár ovis futóversenyen is futhatnak a gyerekek, vagy ligeti túrát is tehetünk a St. Jupáttal, de történeti sétán is megismerhetjük városunk ligetét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 05.


 

Csontváry emléktáblájának avatása

 

 

Csontváry Kosztka Tivadar születésének 165. évfordulóján 2018. július 5-én avatták fel Szentesen a Magányos cédrus festőjének domborművét. A Kossuth utcán, a Babilon Könyvesbolt és a Porcelán Bolt közötti falfelületen, egy mélyedésben helyezték el a Túri Török Tibor keszthelyi művész alkotását.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 05.


 

Új színt kapott Nepomuki Szent János szobra

Szentes legrégebbi szobra a Kurca parton

 

 

2013-ban a felújított Kurca hídnál állították fel újra a város egyik legrégebbi szobrát, mely Nepomuki Szent Jánost ábrázolja. A szobor 1778-ban már állt a Szent Anna templom közelében a Kurca folyó partján, gróf Eszterházy Pál nagyprépost szentesi látogatásának jegyzőkönyve szerint.

2013-as helyreállítás után öt esztendővel később újra át lett vizsgálva a szobor és a mozgó festékrészek eltávolításra kerültek, valamint egy speciális festékkel újra lett festve. Szemerey-Kiss Balázs elmondta, hogy a szobor téliesítésén is gondolkodni kellene, mert az akár duplájára növelné a felvitt réteg tartósságát. Nem arról van szó, hogy télre takarjuk le egy fóliával, hanem kalodával kellene megakadályozni, hogy ráessen és rá fagyjon a hó. Sokat jelentene a szobor tartósságának.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 30.


 

Elkészült a mozi kamaraterme

Immáron két teremben várják a filmrajongókat

 

 

Több hónapnyi munka után elkészült a szentesi mozi második terme. 2018. június 29-től két teremben fognak filmeket vetíteni. A kisebbik teremben 73 néző élvezheti az előadást, amelyben 2D-s filmek fogják szórakoztatni a filmrajongókat!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 28.


 

Új igazgatója lett a Koszta József Múzeumnak

 

 

A képviselő-testület 2018. június 28-án tárgyalta a Koszta József Múzeum igazgatói pályázatát, mert a jelenlegi vezetőnek Dr. Béres Máriának lejárt az öt éves megbízatása. Két jelölt indult a posztért, a jelenlegi vezető és Farkas László Róbert. Az utóbbi pályázatát támogatta a grémium, így a következő öt esztendőben ő látja el a múzeum vezetését.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 28.


 

90 éves a szentesi motorgarázs

 

 

A szentesi motorgarázs ma is a dél-alföldi dízelvontatás fő csomópontja. 2018. június 15-én ünnepelte 90. születésnapját az épület, melyre eljött a MÁV START Zrt. vezérigazgatója Csépke András.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 25.


 

Egy ezüst, egy bronz az atlétikai OB-n

 

 

Rendkívül kellemetlen hűvös szeles időben került megrendezésre az atlétikai országos bajnokság a hétvégén Székesfehérváron. A férfi súlylökés vasárnap esti döntőjekor 12 fokot mutatott a hőmérő, de ennek ellenére egy ezüst és egy bronz érmet szereztek a Maximus SE atlétái a székesfehérvári OB-n. Rakovszky Tibor férfi súlylökésben ezüst érmes, Váradi Krisztina a női diszkoszvetésben bronz érmes! Csongrád megyéből csak a szentesi versenyzők szereztek bajnoki érmeket és még egy ötödik és egy kilencedik helyezést is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 25.


 

Szépkorú köszöntés a Jókai utcában

 

 

Szentes Város Önkormányzata nevében Dr. Demeter Attila alpolgármester ls Dr. Rébeli-Szabó Tamás önkormányzati képviselő köszöntötte Schmidt Györgynét 90. születésnapja alkalmából Jókai u.-i otthonában. Hogy mi a hosszú élet titka? - erről a hétvégén megjelenő Szentesi Élet hasábjain olvashat, ahol az ünnepelt lebbenti fel a fátylat a szépkorról!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 20.


 

Az anyjukat is idehoznák, ha meghal ...

RTL Híradó is felfigyelt az illegális szemetelős videónkra!

 

 

Hiába a kamera, éjjel nappal utánfutókkal hordják a szemetet a szentesi szelektív kukákhoz. Az önkormányzat tavaly pénzdíjat ajánlott az illegális szemetelők lebuktatóinak, de ez sem vált be. Csak tegnap 1 egész 8 tized tonna szemetet szedtek össze a válogatott hulladék gyűjtésére szolgáló szigetek mellől.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 19.


 

Szentesen lesz az utolsó előadása
a Római Vakációnak!

Indul a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház!

 

 Nagyon sokszor mondtam a Nemzet Sportvárosába hogy álljanak fel a karosszékből és mozduljunk, most a fordítottját mondanám hogy mindenkit arra kérek, hogy lépjen be a Megyeháza kapuján át a varázslatok udvarába és hát ha nem is a karosszékbe, de az ott levő székekben foglaljon helyet és legyen részese e nagyszerű élmény, mert indul a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház - mondta a nyári színházi sorozat sajtótájékoztatóján Szirbik Imre polgármester.

Orlai Tibor az Orlai Produkciós Iroda vezetője elmondta, hogy azok az előadások, melyeket a magánszínház ad hozzá a nyári színházhoz képezi a szentesi nyári színház gerincét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 19.


 

Légi mentés a strandon!

Hétvégén leszáll a mentőhelikopter a szentesi strandon!

 

 

Június 23. (szombat)

13-15 óráig ÉLETMENTŐ BEMUTATÓ (33m medence környéke)

- VÍZI ÉLETMENTŐ BEMUTATÓ ÉS TÁJÉKOZTATÓ - tájékoztató a vízi balesetek előfordulásáról, veszélyeiről. Vízi mentés, újraélesztés, MENTŐS és HELIKOPTERES ellátás bemutatása

- BÚVÁR BEMUTATÓ

- TŰZOLTÓSÁG BEMUTATÓJA – gépjárműbalesetből történő mentés, ellátás, szállítás

- LÉGIMENTŐS TÁJÉKOZTATÓ – légi jármű és tevékenység bemutatása

- DROGPREVENCÓS FOGLALKOZÁS – Szentesi Rendőrkapitányság

- ELSŐSEGÉLY BEMUTATÓ - Vöröskereszt

16-20 óráig FIT VITAL NAP az egészség jegyében

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 19.


 

Egymás ellen a Brazil Open-en

 

 

Két szentesi játékos nézett "farkasszemet" a 2018. június 16-án megrendezett "Brasil Open Polo Aquático" - azaz a brazil vízilabda nyári bajnokság női döntőjében. A képen is látszik, hogy nem néztek egymásra rossz szemmel, valamint mindkét játékos (Brávik Fruzsina és Mélani Dias a Hungerit Szentesi VK játékosai) teljesítménye a bajnokság végén a legjobbak közé került. Fruzsi lett a legjobb center, Mélani pedig 18 lőtt góljával a gólkirály!

 

A döntőt az ECP (Esporte Clube Pinheiros - Mélani) és a CPM (Clube Paineiras do Morumby - Fruzsi) csapata

játszotta, ahol az ECP 13:6 arányában győzedelmeskedett. Mélani csapatának oldalán olvashatjuk, hogy: "Pinheiros é bicampeão do Brasil Open de Polo Aquático", azaz immáron második alkalommal nyerték meg a nyári bajnokságot! Gratulálunk mindkét játékosnak!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 18.


 

Gasztro piac június 16-án

 

 

Június 16-án újabb eseménydús, sok szezonális finom magyar élelmiszert felvonultató piaccal készülnek. A séfek most is gondoskodnak róla, hogy a tradicionális magyar húsételek kedvelői is jól lakjanak, de a vegetáriánusok se maradjanak éhen. A kánikulában bizonyára mindannyiunk nagy kedvence lesz a Rudi és Fickó Finomságokat Előállító Műhely Szegedről, akik saját készítésű kiváló minőségű, mesterséges anyagoktól teljesen mentes fagyi különlegességekkel, igazi kovászolt kenyérrel és finomabbnál finomabb süteményekkel kényeztetik a Piac közönségét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 11.


 

Tisza parti diszkón gyűjtöttek a gyermekosztálynak

 

 

Három fiatalember elhatározta, hogy egy Tisza parti nappali buli buli keretében 12 órás zenélésnek köszönhetően a szentesi kórház gyermekosztályát segítik meg, hogy ha az ott lábadozó gyermekek felnőnek, akkor ők is részt vegyenek egy hasonló rendezvényen. A támogatójegyek eladásából összesen 130.000 Ft gyűlt össze, melyet át is adtak Dr. Tóth Edit osztályvezető főorvosnak, aki elmondta, hogy egyszer használatos gyógyászati lélegeztető eszközök megvásárlására kívánják fordítani ezt az összeget, melyet az újszülöttek újraélesztésénél használhatnak fel.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 11.


 

VIDÁM GYERMEKNAP A FARKAS ANTAL UTCAI ÓVODÁBAN

 

 

Június 8-án sok mosolygós gyermekarcot láthattak a Farkas Antal utcai óvoda udvarán az óvó nénik, a dajka nénik és a meghívott vendégek a GYERMEKNAP megnyitóján. Ezen ünnepélyes pillanatokban Antal Balázs Tibor gondolatai és a Pillangó csoport versei, dalai alapozták meg e program jó hangulatát.

A megnyitó után minden csoport a menetlevelén szereplő sorrend betartása mellett vehette birtokba az óvoda területén felállított, a lent felsorolt, hat helyszínt, ahol változatos programokkal várták őket az óvó nénik és a Szülői Szervezet aktív tagjai.

 

1. Ugráló vár az óvoda előtti bejárón;

2. Ovi-mozi az óvoda tornatermében - a Madármentő állomás által hozott film megtekintése pattogatott kukorica ropogtatása közben;

3. Akadálypálya az óvoda udvarán;

4. Mezítlábas ösvény az óvoda előtti homokos játszótéren 38 féle anyag megtapasztalásának lehetőségével – a szülők segítségével;

5. Palacsintázás az óvoda teraszán - a szülők által megsütött 400 palacsinta falatozásával;

6. Gyermekkoncert - a SZIA együttes műsorának megtekintése az óvoda udvarán;

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 11.


 

Felborult egy kamion a szentesi elkerülőn, teljes az útzár

Bulváros a cím, de csak részben igaz

 

 

Bár a híradások felborult kamionról szólnak a szentesi elkerülőn, de ott egy felborult kamion sem volt 2018. június 11-én. Az igazság az, hogy egy kamion lehajtott a laza szerkezetű padkára, hogy megnézze, hogy hova is kell vinnie rakományát, és közben a több tonnás autó kerekei alatt megindult a padka.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 11.


 

SIKERÜLT!

BENU LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG SZENTESI SIKERREL

 

 

A BENU Leány serdülő négyes bajnokság fináléjában a születésnapját ünneplő Oltyán Gyula csapata nagy küzdelemben, de végig vezetve hódította el a bajnoki címet. A Szentes mögött az UVSE a második, a BVSC pedig a harmadik helyen zárta a 2017/2018-as küzdelemsorozatot.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 10.


 

Egy hónapon belül nyit az Open Hotel

 

 

Kíváncsi szempárok nézik, figyelik a Szentes kíséri városrészében épülő új hotel alakulását, épülését. Az Open Hotel számunkra már kinyitotta kapuját, így az érdeklődő szemek most bepillanthatnak a hamarosan nyíló épületbe. "Vannak akik kívülről nézve úgy gondolják, hogy még igen sok híja van az építkezésnek, de már foglalt időpontjaink vannak júliusra, így kész kell lennünk" - mondta az épület bejárásakor Csobota-Kis Árpád szállodavezető Antal Balázs Tibor képviselőnek, a Városfejlesztési Bizottság elnökének.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 08.


 

Böjte Csaba újra Szentesen

75 éves a Jézus Szíve templom

 

 

2018. június 8-án tartotta a gyülekezet a templombúcsút, melynek főcelebránsának Böjte Csaba ferences rendi szerzetest a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját kérték fel.

 

Mondhatjuk, hogy templomtól templomig ért az autók sora a felsőpárti városrészben. A templom ünnepre más felekezetből is érkeztek vendégek, valamint Csaba testvér gondolatait is kíváncsian várták. Ő miről másról beszélhetett, mint a SZÍVBEN rejlő szeretetről!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 08.


 

Magyar Úszás Napja a szentesi strandon is

 

 

MAGYAR ÚSZÁS NAPJÁN 2018. június 16-án (szombaton) a Szentesi Üdülőközpont Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodája is kapcsolódik a Magyar Úszó Szövetség kezdeményezéséhez, így ezen a napon kedvezményes úszó belépővel várják az úszás szerelmeseit.

1,5 órás úszó belépő 400 Ft!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 04.


 

Szentes újra a Nemzeti Regattán

 

 

2018. május 24-én stílszerűen egy hajón, a Siófok katamarán fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai és az országos esemény támogatói. A rendezvény leginkább várt része a vitorláshajók kisorsolása volt, melynek keretében mind az 51 település megtudta melyik vitorlással, melyik előfutamban vághat neki a június 9-én startoló versenynek. A sajtótájékoztatón 22 résztvevő település is képviseltette magát, így az izgalmas eseményen személyesen is közreműködtek a vitorláshajók és a sárkányhajó futamok beosztásának sorsolásában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 04.


 

Szegvári Roma Kulturális és Egészségügyi Nap

 

 

A Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2018. május 26-án tartotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében megvalósuló Szegvári Roma Kulturális és Egészségügyi Nap elnevezésű rendezvényét. Az esemény során a résztvevők betekintést nyerhettek a magyar, szerb, görög és roma hagyományokba. Ennek megfelelően az eseményen fellépőként részt vett, a Nagymágocsi Nefelejcs Népdalkör és Napraforgó Citerazenekar, a Bánáth Szerb Közhasznú Egyesület, a Csongrád Megyei Görögök Kulturális Egyesülete,valamint a Kunszentmártoni Ternipe Hagyományőrző Cigány Tánccsoport is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 04.


 

Ünnepi Könyvhét Szentesen is

 

 

A 89. Ünnepi Könyvhétre készül az ország valamint a 17. Gyermekkönyvnapokra. 2018. június 7-10. között rendezik meg Szentesen is az ünnepi könyvhéthez kapcsolódó programokat a város főterén a Kossuth téren.

 

Az alábbi plakáton mindenki válogathat a programok közül!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 04.


 

Másik kapun lehet a kórházba behajtani!

Új sorompós beléptető rendszer épül a kórházban!

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018.június 04.-én hétfőn megváltozik a Kórház közlekedési rendje. A porta épület bontása és a beléptető rendszer kialakítása miatt a Kórházba való behajtás a gyógyszertár és a konyha épületek közötti kapu megnyitásával kerül ideiglenesen kialakításra. Az átalakítás időtartama várhatóan 1 hónap. Ez idő alatt kérjük a tisztelt látogatók megértését és türelmét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 30.


 

Mátyás udvara elevenedett meg a Damó oviban

 

 

A Damjanich utcai óvoda hetek óta készült a hagyományos gyereknapi rendezvényére, melyre nem csak a jelenlegi és volt óvodások, hanem még vidékről is érkeztek, mert hallották, hogy az egyik legjobb gyereknapi kavalkád a környéken.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 29.


 

Elsősegélynyújtásból országos elsők

 

 

Az Országos Mentőszolgálat által meghirdetett elsősegélynyújtó verseny három szentesi középiskolás tanuló nyerte meg!

Három internetes forduló volt selejtező feladatnak és a legjobb 6 jutott be az országos egészségügyi megmérettetésre. A három fordulóban voltak elméleti és kreatív feladatok. A kreatív feladatban lekellett videózni vagy fényképezni különböző fektetéseket és kötözéseket. Ezt a 3 fordulót első helyen zárták, így bejutottak a döntőbe amit Budán rendeztek meg.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 29.


 

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda ünnepi programjai

 

 

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda nevelőtestülete és diákjai SZERETETTEL MEGHÍVJÁK ÖNT Ünnepi rendezvényeikre:

2018. június 10-én 10:30 órakor DIÁKMISE hálaadás a hivatásért a Szent Anna-templomban

Június 13-án 16:30 órakor HÁLAGÁLA, kulturális bemutató a Megyeháza dísztermében

Június 16-án 9 órától BALLAGÁS

Június 20-án 16 órakor TE DEUM tanévzáró szentmise a Szent Anna-templomban

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 29.


 

Kacsaúsztatás a Kurcán

 

 

Gyermeknapi Kacsaúsztatására és aszfaltrajz versenyére várták Szentes óvodásait a Hungerit Zrt. szervezésében 2018. május 28-án hétfőn az Ifjúsági Ház melletti Gödörben.

Megközelítőleg 500 db gumikacsa úszott a Kurcán, amit az óvodás gyerekek dobtak a vízbe és a Szentesi Gerecz Elemér Horgászegyesület segítségével horgászták ki a kacsákat, melyekkel ajándékokat nyerhettek a gyerekek és 100.000 Ft-ot egy óvoda! Minden résztvevő óvodás a bedobott kacsákat visszakapták így megtarthatták emlékbe. A kacsaúsztatásra 20 óvodás csoport hívtak és vártak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 28.


 

Pom - Pom VAKÁCIÓ

 

 

2018. június 3-án 17.00 órai kezdettel kezdődik a Városi Gyermeknap a Pom-Pom zenekar koncertjével. A délelőtti kirakodóvásár is számos érdekes programot tartogat, de érdemes délután is visszatérni a Kossuth térre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 28.


 

Habparty a szentesi tűzoltóságon

Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk a tűzoltó-laktanyákban

 

 

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

 

A szentesi laktanyában (cím: 6600 Szentes, Kossuth u. 47.) az alábbi programokon vehetnek részt a gyerekek:

 

- próbariasztás

- arcfestés

- tűzoltó múzeum megtekintése

- a tűzoltóság tornyába való felmászás

- habparti

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 25.


 

Sulival a fürdőbe!

Irány a Szentesi Sport- és Üdülőközpont!

 

 

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont a Magyar Fürdőszövetség „Sulival a fürdőbe” kampányához csatlakozott az alábbi akcióval!

 

ÁLTALÁNOS ISKOLÁS ÉS KÖZÉP ISKOLÁS CSOPORTOKNAK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐ!

Az akció június 15-ig érvényes

 

Diák csoportos belépő 800 Ft/fő

(csúszda, kültéri termál-, gyermek- és úszómedencék, beltéri úszómedence és élménymedence használattal)

 

Kísérő belépő (vidéki) 1.650 Ft/fő

Kísérő belépő (szentesi) 1.300 Ft/fő

(kültéri termál-, gyermek- és úszómedencék, beltéri úszómedence és élménymedence használattal)

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 24.


 

Országos pályázat legjobbjai a gasztropiacon

 

 

A Művészetek Házában rendezték 2018. május 19-én a Garaboly Gasztro és Kézműves Piacot, ahol nem csak a legjobb hazai kézműves ízeket kóstolhattuk meg, hanem az országos rajpályázat legjobbjainak előzsűrizett alkotásából nyíló kiállítást. A piaccal egy időben zajló 9. Országos Képzőművészeti Verseny kísérői itt tölthették el szabadidejüket, amíg a versenyzők alkottak, és akár megkóstolhatták a bográcsban rotyogott marha és birka pörköltet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 22.


 

Csodálatos Magyarország: Vizeink

 

 

Csodálatos Magyarország: Vizeink - címmel hirdetett meg országos képzőművészeti pályázatot a Szentesi Szivárvány Művészeti Iskola és a SZTE rajz- és művészettörténeti tanszéke ebben az évben is.

A pályázat országos döntőjét május 19-én rendezték meg a Szentesi Kaluzál Gábor Általános Iskolában, ahová a kiválasztott képek alkotóit várták. Az országos döntőn meghatározott témában akár egyedi stílusban kellett elkészíteni alkotásaikat a gyerekeknek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 22.


 

Most Megmutatom Magam Fesztivál

 

 

2018. május 22-én rendezte meg a szentesi Egységes Pedagógiai Szakszolgálat a Most Megmutatom Magam Fesztivált. Az Ifjúsági Ház melletti szabadtéri színpadon egyéniben, párban vagy csoportban adhatták elő műsorukat ének, hangszeres zene, tánc, mozgás, vers, próza, egyéb kategóriában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 22.


 

Gyere, játssz velünk Mátyás király udvarában

 

 

Szeretettel meghívjuk Önt, és kedves Családját a Damjanich utcai Óvoda Családi Gyermeknapi rendezvényére, melyet 2018. május 26-án (szombaton) 9.00 – 13.00 óráig tartanak.

Helyszín: Damjanich utcai Óvoda udvara

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 22.


 

Helyére került a Pirity Emléktábla

Pirity Mátyás tartalékos repülő hadnagy emlékére

 

 

Pirity Mátyás tartalékos repülő hadnagy, Magyarország egyik legsokoldalúbb, egyben leghányatottabb sorsú vadászrepülő és utasszállító pilótája volt. A szentesi születésű pilóta önkéntesként jelentkezett a finn-szovjet téli háborúba, és a Finn Légierők kötelékében szolgált, ahol 22 harci bevetést teljesített.

A szentesi születésű Pirity Mátyás magyar királyi tartalékos repülő hadnagy tiszteletére avatott emléktáblát az önkormányzat 2015. szeptember 16-án a Petőfi utca 1. szám alatti ház homlokzatán. Akkor az volt a terv, hogy ha megújul a Petőfi Szálló épülete, akkor ott fog helyet kapni az emléktábla, így ennek lehettünk szemtanúi 2018. május 19-én. Magyarország egyik legsokoldalúbb, leghányatottabb sorsú vadászrepülő- és utasszállító pilótája 1911. december 28-án született a Petőfi Szállóban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 20.


 

Déjà vu érzés kerülgeti a Szentest

 

 

Déjà vu, talán ezzel a szóval lehet legjobban összefoglalni a mai mérkőzést - mondta Pellei Csaba a metALCOM Szentes vezetőedzője a Vasas elleni találkozó végén. Tudni kell, hogy már egy fővárosi összecsapáson túl van a Szentes csapata a Vasas ellen, és hasonló cipőben már voltak a fiúk (Pécs csapata ellen). Idegenben kikaptak, majd hozták a hazai meccset, de végül, mégiscsak a vendégek sikerével zárult a találkozó. Erre utalt a Szentes edzője a Déjà vu szó használatával.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 17.


 

Kirakodóvásár a Kossuth téren

 

 

Június első hétvégéjén újra a vásározók veszik birtokukba a Kossuth teret. Az évtizedes hagyományokra visszatekintő vásárral együtt kerül megrendezésre a Városi Gyermeknap! További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 17.


 

Vörös Viktor 350. vízilabda mérkőzése

 

 

Vörös Viktor a Szentesi VK játékosa 2018. május 16-án ünnepelte, hogy 350. vízilabda mérkőzését játszhatta.

A 31 éves center tíz esztendeje játszik a férfi vízilabda első osztályában. A Vasasnál indult pályafutása, majd Szolnokon próbálta ki magát, és onnan a Kurca partjára került.

A vízilabdaklub elnöksége nevében Bujdosó Tamás klubelnök köszöntötte az utolsó haza mérkőzés előtt a játékost.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Júliusban újra Magyartési Nap

 

 

Július 21-én immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Szenteshez tartozó Magyartésen a Magyartési Napot. A szokásos versenyek mellett újra megmérettetik magukat a község erős emberei.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

III. Szentesi Gyermekfesztivál

 

 

Újra együtt szórakozhat az egész család, Szentes legnépszerűbb turisztikai attrakciójában, a Kurca –part Kalandparkban, 2018. május 26-27-én!

 

A Gyermekfesztivál ismét egy vidám, és érdekes programokkal teli rendezvényt jelent majd, amely a gyerekekről, és ami legalább olyan fontos, a családokról, a családoknak szól. Sok kisebb helyszínen non-stop programok kedveskednek a legkisebbektől a nagy gyermekekig mindenkinek. A színpadon bohócműsorok, bábelőadások, bűvészműsorok, gyermekkoncertek zajlanak majd mind a kettő napon. A színpadi produkciók mellett rendkívül hasznos programokkal tölthetik idejüket a részt vevők. Ezek között lesznek külön a gyermekek részére szóló interaktív programok, de lesznek a programok között olyanok is, amelyek már a családoknak szólnak, és közös aktivitást igényelnek a család minden tagjától.

 

A rendezvény azoknak a családoknak is nagyszerű és felejthetetlen emléket jelenthet majd, akik az idő szűke, vagy anyagi korlátaik miatt nem tudnak elutazni nyaralni.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Birka pörkölt, balatoni borok és sok más!

 

 

Újra gasztropiac a Művészetek Házában! További információ a plakáton!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Szentesi Nyári Szabadtéri Színház

Összesített plakát!

 

 

Idén is különleges előadásokat láthatunk a megszokott nyári színházi programok között. A nyári évadnak két szervezője van, így a Szentesi Művelődési Központ munkatársai mellett az ORLAI Produkciós Iroda is bekapcsolódik a nyári színházi programba.

A részletes programot a plakáton tekinthetik meg, és valamennyi előadásra már elővételben megvásárolhatók a jegyek!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Lövésektől lesz hangos a város

élő nagykoncert

 

 

Értesítjük a lakosságot, hogy 2018. május 14 és 25 között az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred kiképzési foglalkozást tart a Szentes környéki gyakorlóterein. Ezen időszakban a kiképzés érdekében gyakorló lőszert használunk, melyet hanghatások kísérnek, valamint technikai eszközök megjelenése és mozgása várható a körzetben. Kérjük szíves megértésüket és türelmüket!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Magna Cum Laude Szentesen

élő nagykoncert

 

 

Fantasztikus hangzás, és látvány ezen az estén. A belépőjegy megvásárlásával, nem csak egy jó bulin veszel részt, hanem segíthetsz a rákos beteg gyermekeken. Ezzel is támogatva zenei képzésüket.

Támogatói jegyek elővételben és a helyszínen: 2800 forint

A jegyek: Szentes, Babilon Könyvesházban kaphatók.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Pirity emléktábla újraavatása

 

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt 2018. május 19-én (szombaton) 10.00 órára a szentesi születésű PIRITY MÁTYÁS m. kir. tartalékos repülő hadnagy a finn-szovjet téli háborús pilóta emléktáblájának újraavató ünnepségér.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Szellő Imre 21. győzelme

 

 

Szellő Imre, a Bokszvilágszervezet (WBO) veretlen (20-0) interkontinentális bajnoka a venezuelai Williams Ocando ellen szállt ringbe. A dél-amerikai bunyós leginkább nagy ütőerejéről híres, eddigi 18 győzelmével véget érő mérkőzéséből 14-et K.O.-val fejezett be, de most szemben találta magát a magyar virtussal.

Szellő Imre az első menet vége előtt pár másodperccel egy bal felütéssel megfogta ellenfelét, akit a gong hangja mentett meg az első menetben való kiütéstől. A második menet elején folytatódott a Szellő roham és a venezualira rá is kellett számolni. Még ezt is túlélte, de a vége előtt benézett egy balegyenest, amely megpecsételte a sorsot. Győz Szellő Imre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 11.


 

Ingyenes tüdőgyulladás és rotavírus elleni védőoltás Szentesen

Május 15-ig igényelhető a háziorvosoknál!

 

 

A város képviselő-testülete évek óta kiemelten figyel az idősekre és a gyermekekre is. Az Egészség a célkeresztben program most a 70 év felettieknek ingyenesen biztosítja a tüdőgyulladás elleni, a csecsemőknek pedig a rotavírus elleni védőoltást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 10.


 

Nyílt nap a hazai Rotary kluboknál

Bepillanthattunk a Szentes-Csongrád Rotary életébe

 

 

A Rotary mozgalom, valamint az egyes hazai klubok tevékenységének és eredményeinek bemutatására a Magyarországi Rotary Klubok Szövetsége idén május 7-12. között nyílt napokat szervez hazánk 54 Rotary klubjában, hogy ráirányítsa a figyelmet a felelősségvállalás fontosságára, és a közösségi szinten megvalósuló tevékenység erejére.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 08.


 

Lajos bácsi 90 éves

7 gyermek, 13 unoka, 19 dédunoka

 

 

Faragó Lajos 2018. május 3-án ünnepelte 90. születésnapját és ez alkalomból a város vezetésének nevében Szirbik Imre polgármester köszöntött Lajos bácsit a Vecseri utcai otthonában. Lajos bácsi 1952-ben kötött házasságot Etelka nénivel, akivel 65 évig éltek együtt teljes egyetértésben. Hét gyermekük született, akik 13 unokával és 19 dédunokával valamint 1 ükunokával növelték a családi létszámot.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 08.


 

Újra boxgála Szentesen

Nehézbombázók Szentesen

 

 

A Felix Promotion International pénteken, a szentesi Dr. Papp László sportcsarnokban rendezi következő élő televíziós nemzetközi bokszgáláját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 07.


 

Javaslatát várják!

 Ki részesüljön ebben az évben Dr. Csergő Károly emlékéért díjban

 

 

Kérjük a város lakosságát, gazdasági és társadalmi szervezeteit, tegyenek javaslatot azon személyekre, akiket, méltónak tartanak arra, hogy részükre a "Dr. Csergő Károly emlékéért" díj 2018 évben odaítélésre kerüljön.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 07.


 

Nyílt nap a mentőállomáson

 

 

AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT SZENTESI MENTŐÁLLOMÁSÁN szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Országos Mentőszolgálat 70. születésnapja alkalmából tartandó nyílt napunkra 2018 május 17-én 8:00-16:00 óráig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 07.


 


 

Szentes legrészletesebb programajánlója csak itt a Mozaikon

 

Jogos olvasói igény volt, hogy szeretnék látni az olvasók egy helyen a város valamennyi programját. A mostani fejlesztésünk eredményeként új programnaptár funkcióval vérteztük fel az eddigi programajánló oldalunkat, melynek köszönhetően nyugodtan elmondhatjuk, hogy a város legrészletesebb programnaptára született meg. Platform független, így bárki megtekintheti azt!

A naptár létrejöttéhez, több intézmény munkatársainak közös munkája szükséges. A naptár szerkesztéséhez kapcsolódó intézményeknél egy-egy munkatárs rendelkezik szerkesztési jogosultsággal, így mindenki még azelőtt beírhatja programját, mielőtt az első híradások megjelennének arról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 10. 05.