Habparty a szentesi tűzoltóságon

Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk a tűzoltó-laktanyákban

 

 

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

 

A szentesi laktanyában (cím: 6600 Szentes, Kossuth u. 47.) az alábbi programokon vehetnek részt a gyerekek:

 

- próbariasztás

- arcfestés

- tűzoltó múzeum megtekintése

- a tűzoltóság tornyába való felmászás

- habparti

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 25.


 

Sulival a fürdőbe!

Irány a Szentesi Sport- és Üdülőközpont!

 

 

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont a Magyar Fürdőszövetség „Sulival a fürdőbe” kampányához csatlakozott az alábbi akcióval!

 

ÁLTALÁNOS ISKOLÁS ÉS KÖZÉP ISKOLÁS CSOPORTOKNAK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐ!

Az akció június 15-ig érvényes

 

Diák csoportos belépő 800 Ft/fő

(csúszda, kültéri termál-, gyermek- és úszómedencék, beltéri úszómedence és élménymedence használattal)

 

Kísérő belépő (vidéki) 1.650 Ft/fő

Kísérő belépő (szentesi) 1.300 Ft/fő

(kültéri termál-, gyermek- és úszómedencék, beltéri úszómedence és élménymedence használattal)

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 24.


 

Most Megmutatom Magam Fesztivál

 

 

2018. május 22-én rendezte meg a szentesi Egységes Pedagógiai Szakszolgálat a Most Megmutatom Magam Fesztivált. Az Ifjúsági Ház melletti szabadtéri színpadon egyéniben, párban vagy csoportban adhatták elő műsorukat ének, hangszeres zene, tánc, mozgás, vers, próza, egyéb kategóriában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 22.


 

Gyere, játssz velünk Mátyás király udvarában

 

 

Szeretettel meghívjuk Önt, és kedves Családját a Damjanich utcai Óvoda Családi Gyermeknapi rendezvényére, melyet 2018. május 26-án (szombaton) 9.00 – 13.00 óráig tartanak.

Helyszín: Damjanich utcai Óvoda udvara

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 22.


 

Helyére került a Pirity Emléktábla

Pirity Mátyás tartalékos repülő hadnagy emlékére

 

 

Pirity Mátyás tartalékos repülő hadnagy, Magyarország egyik legsokoldalúbb, egyben leghányatottabb sorsú vadászrepülő és utasszállító pilótája volt. A szentesi születésű pilóta önkéntesként jelentkezett a finn-szovjet téli háborúba, és a Finn Légierők kötelékében szolgált, ahol 22 harci bevetést teljesített.

A szentesi születésű Pirity Mátyás magyar királyi tartalékos repülő hadnagy tiszteletére avatott emléktáblát az önkormányzat 2015. szeptember 16-án a Petőfi utca 1. szám alatti ház homlokzatán. Akkor az volt a terv, hogy ha megújul a Petőfi Szálló épülete, akkor ott fog helyet kapni az emléktábla, így ennek lehettünk szemtanúi 2018. május 19-én. Magyarország egyik legsokoldalúbb, leghányatottabb sorsú vadászrepülő- és utasszállító pilótája 1911. december 28-án született a Petőfi Szállóban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 20.


 

Déjà vu érzés kerülgeti a Szentest

 

 

Déjà vu, talán ezzel a szóval lehet legjobban összefoglalni a mai mérkőzést - mondta Pellei Csaba a metALCOM Szentes vezetőedzője a Vasas elleni találkozó végén. Tudni kell, hogy már egy fővárosi összecsapáson túl van a Szentes csapata a Vasas ellen, és hasonló cipőben már voltak a fiúk (Pécs csapata ellen). Idegenben kikaptak, majd hozták a hazai meccset, de végül, mégiscsak a vendégek sikerével zárult a találkozó. Erre utalt a Szentes edzője a Déjà vu szó használatával.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 17.


 

Kirakodóvásár a Kossuth téren

 

 

Június első hétvégéjén újra a vásározók veszik birtokukba a Kossuth teret. Az évtizedes hagyományokra visszatekintő vásárral együtt kerül megrendezésre a Városi Gyermeknap! További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 17.


 

Vörös Viktor 350. vízilabda mérkőzése

 

 

Vörös Viktor a Szentesi VK játékosa 2018. május 16-án ünnepelte, hogy 350. vízilabda mérkőzését játszhatta.

A 31 éves center tíz esztendeje játszik a férfi vízilabda első osztályában. A Vasasnál indult pályafutása, majd Szolnokon próbálta ki magát, és onnan a Kurca partjára került.

A vízilabdaklub elnöksége nevében Bujdosó Tamás klubelnök köszöntötte az utolsó haza mérkőzés előtt a játékost.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Júliusban újra Magyartési Nap

 

 

Július 21-én immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Szenteshez tartozó Magyartésen a Magyartési Napot. A szokásos versenyek mellett újra megmérettetik magukat a község erős emberei.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

III. Szentesi Gyermekfesztivál

 

 

Újra együtt szórakozhat az egész család, Szentes legnépszerűbb turisztikai attrakciójában, a Kurca –part Kalandparkban, 2018. május 26-27-én!

 

A Gyermekfesztivál ismét egy vidám, és érdekes programokkal teli rendezvényt jelent majd, amely a gyerekekről, és ami legalább olyan fontos, a családokról, a családoknak szól. Sok kisebb helyszínen non-stop programok kedveskednek a legkisebbektől a nagy gyermekekig mindenkinek. A színpadon bohócműsorok, bábelőadások, bűvészműsorok, gyermekkoncertek zajlanak majd mind a kettő napon. A színpadi produkciók mellett rendkívül hasznos programokkal tölthetik idejüket a részt vevők. Ezek között lesznek külön a gyermekek részére szóló interaktív programok, de lesznek a programok között olyanok is, amelyek már a családoknak szólnak, és közös aktivitást igényelnek a család minden tagjától.

 

A rendezvény azoknak a családoknak is nagyszerű és felejthetetlen emléket jelenthet majd, akik az idő szűke, vagy anyagi korlátaik miatt nem tudnak elutazni nyaralni.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Birka pörkölt, balatoni borok és sok más!

 

 

Újra gasztropiac a Művészetek Házában! További információ a plakáton!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Szentesi Nyári Szabadtéri Színház

Összesített plakát!

 

 

Idén is különleges előadásokat láthatunk a megszokott nyári színházi programok között. A nyári évadnak két szervezője van, így a Szentesi Művelődési Központ munkatársai mellett az ORLAI Produkciós Iroda is bekapcsolódik a nyári színházi programba.

A részletes programot a plakáton tekinthetik meg, és valamennyi előadásra már elővételben megvásárolhatók a jegyek!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Lövésektől lesz hangos a város

élő nagykoncert

 

 

Értesítjük a lakosságot, hogy 2018. május 14 és 25 között az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred kiképzési foglalkozást tart a Szentes környéki gyakorlóterein. Ezen időszakban a kiképzés érdekében gyakorló lőszert használunk, melyet hanghatások kísérnek, valamint technikai eszközök megjelenése és mozgása várható a körzetben. Kérjük szíves megértésüket és türelmüket!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Magna Cum Laude Szentesen

élő nagykoncert

 

 

Fantasztikus hangzás, és látvány ezen az estén. A belépőjegy megvásárlásával, nem csak egy jó bulin veszel részt, hanem segíthetsz a rákos beteg gyermekeken. Ezzel is támogatva zenei képzésüket.

Támogatói jegyek elővételben és a helyszínen: 2800 forint

A jegyek: Szentes, Babilon Könyvesházban kaphatók.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Pirity emléktábla újraavatása

 

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt 2018. május 19-én (szombaton) 10.00 órára a szentesi születésű PIRITY MÁTYÁS m. kir. tartalékos repülő hadnagy a finn-szovjet téli háborús pilóta emléktáblájának újraavató ünnepségér.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Szellő Imre 21. győzelme

 

 

Szellő Imre, a Bokszvilágszervezet (WBO) veretlen (20-0) interkontinentális bajnoka a venezuelai Williams Ocando ellen szállt ringbe. A dél-amerikai bunyós leginkább nagy ütőerejéről híres, eddigi 18 győzelmével véget érő mérkőzéséből 14-et K.O.-val fejezett be, de most szemben találta magát a magyar virtussal.

Szellő Imre az első menet vége előtt pár másodperccel egy bal felütéssel megfogta ellenfelét, akit a gong hangja mentett meg az első menetben való kiütéstől. A második menet elején folytatódott a Szellő roham és a venezualira rá is kellett számolni. Még ezt is túlélte, de a vége előtt benézett egy balegyenest, amely megpecsételte a sorsot. Győz Szellő Imre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 11.


 

Ingyenes tüdőgyulladás és rotavírus elleni védőoltás Szentesen

Május 15-ig igényelhető a háziorvosoknál!

 

 

A város képviselő-testülete évek óta kiemelten figyel az idősekre és a gyermekekre is. Az Egészség a célkeresztben program most a 70 év felettieknek ingyenesen biztosítja a tüdőgyulladás elleni, a csecsemőknek pedig a rotavírus elleni védőoltást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 10.


 

Nyílt nap a hazai Rotary kluboknál

Bepillanthattunk a Szentes-Csongrád Rotary életébe

 

 

A Rotary mozgalom, valamint az egyes hazai klubok tevékenységének és eredményeinek bemutatására a Magyarországi Rotary Klubok Szövetsége idén május 7-12. között nyílt napokat szervez hazánk 54 Rotary klubjában, hogy ráirányítsa a figyelmet a felelősségvállalás fontosságára, és a közösségi szinten megvalósuló tevékenység erejére.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 08.


 

Lajos bácsi 90 éves

7 gyermek, 13 unoka, 19 dédunoka

 

 

Faragó Lajos 2018. május 3-án ünnepelte 90. születésnapját és ez alkalomból a város vezetésének nevében Szirbik Imre polgármester köszöntött Lajos bácsit a Vecseri utcai otthonában. Lajos bácsi 1952-ben kötött házasságot Etelka nénivel, akivel 65 évig éltek együtt teljes egyetértésben. Hét gyermekük született, akik 13 unokával és 19 dédunokával valamint 1 ükunokával növelték a családi létszámot.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 08.


 

Újra boxgála Szentesen

Nehézbombázók Szentesen

 

 

A Felix Promotion International pénteken, a szentesi Dr. Papp László sportcsarnokban rendezi következő élő televíziós nemzetközi bokszgáláját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 07.


 

Javaslatát várják!

 Ki részesüljön ebben az évben Dr. Csergő Károly emlékéért díjban

 

 

Kérjük a város lakosságát, gazdasági és társadalmi szervezeteit, tegyenek javaslatot azon személyekre, akiket, méltónak tartanak arra, hogy részükre a "Dr. Csergő Károly emlékéért" díj 2018 évben odaítélésre kerüljön.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 07.


 

Nyílt nap a mentőállomáson

 

 

AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT SZENTESI MENTŐÁLLOMÁSÁN szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Országos Mentőszolgálat 70. születésnapja alkalmából tartandó nyílt napunkra 2018 május 17-én 8:00-16:00 óráig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 07.


 

Égő házból mentettek kutyát a szentesi rendőrök

 

 

Míg a város központjában javában folyt az április 30-ai műsor addig a rend éber őrei a Mátéffy Ferenc utcán járőrözve arra lettek figyelmesek, hogy egy családi ház igen erősen füstöl.

A két járőr, Tódor Zoltán rendőr és társa azonnal értesítették a tűzoltókat, utána mindketten átmásztak a kerítésen és áramtalanították az épületet, majd átvizsgálták azt. Személyeket ugyan nem találtak az ingatlanban, csak egy riadt kutyát, akit azonnal kimenekítettek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 30.


 

Majális a Ifjúsági Parkban

 

 

Szeretettel várnak mindenkit 2018. május 1-jén az Ifjúsági Parkba, ahol szórakoztató programokkal, ingyenes szolgáltatásokkal, értékes nyereményekkel, ajándékokkal, finom ételekkel, italokkal készülnek a család apraja-nagyja számára!!!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 30.


 

Április 30.

 

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében változatos programban lehet részünk 2018. április 30-án a Luther téren és az Ifjúsági Háza melletti szabadtéri színpadon. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 30.


 

Hamarosan nyit a Villogó utcai piac

Az utolsó simítások

 

 

A Szentes Villogó utcai piac átalakítás után a régi helye előtti, melletti területen 2018. május 6-án (vasárnap) újra kinyit.

A piac üzemeltetésében, árusítás feltételeiben változás nem történt. Az állatvásár megszüntetésre került, csak baromfi árusításra lesz lehetőség addig, míg a Baromfifeldolgozó a beruházását meg nem valósítja.

Állandó árusítóhelyeket (bérlet) a piac helypénzbeszedőjénél kell igényelni. Az az árus, aki pavilont akar létesíteni a piac területén, kérjük minél hamarabb jelezze ezt az üzemeltető felé. Víz, villany csatlakozást tudunk biztosítani.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 26.


 

Magyartésen indult el
a helyi közösségfejlesztő projekt

 

 

Szentes Város Önkormányzata nyert a TOP 5.3.1. Helyi identitás és kohézió erősítése című pályázaton, melynek projektnyitó rendezvényére 2018. április 17-én került sor Magyartésen az egykori Kultúrházban. Szirbik Imre Szentes város polgármestere megnyitó beszédében elmondta, hogy az Európai Uniós pályázatok és Brüsszel oly távolinak tűnnek, de ez a pályázat itt, helyben fog megvalósulni, az itt élő emberekkel.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 24.


 

Új viráglátványosság Szentesen

 

 

A legutóbbi sajtótájékoztatón (amikor a fák felülvizsgálatáról esett szó) hallhattuk, hogy egy új köztéri viráglátványosság készül, amely a Koszta teret fogja díszíteni. Egy nyitott könyvet formáztak meg a kertészek, amely Szentes új viráglátványossága lett. A könyvtár mellett található könyv lapjain felirat is van virágból kirakva, melynek szövegét a kommentelőknek adjuk megfejtendő feladatnak!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 24.


 

1000 db tablet kerülhet kiosztásra Szentesen!

Ha elvégezi az ingyenes tanfolyamot megkapja a készüléket!

 

 

2018. április 19-én vehették át azok az első személyek, akik részt vettek az „Első lépések a digitális világba” és/vagy az „Önállóan használom az informatikai eszközömet” című képzésben. A számokat figyelembe véve családonként akár két tablet is kerülhet a háztartásokba, de ennek részleteiről (ki vehet részt a programban, milyen feltételekkel stb.) a hétvégén megjelenő Szentesi Életben olvashatnak. Természetesen a jelentkezési sorrend fontos, így keresse már pénteken az újságárusoknál a város hetilapját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 24.


 

Farkas Bertalan Szentesen

 

 

2018 április 23-án Szentesre látogatott Farkas Bertalan az első magyar űrhajós. A HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája meghívására látogatott városunkba, ahol a tornateremben tartott előadást. Farkas Bertalan egy szomorú hírrel kezdte beszámolóját, az űrhajós kiképzésben résztvevő társa Magyari Béla a mai napon hunyt el a hajnali órákban ezért mindenkitől elnézést kért ha szomorú hangulatú lesz az előadás, de egy olyan társat veszített el, aki élete legnagyobb kihívásban segítségére volt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 23.


 

Tűz a szaunában

 

 

2018. április 22-én 12 órakor a Szentesi Üdülőközpont wellness részlegében ismeretlen eredetű okokból tűz keletkezett a finn és a fény szaunában - tudtuk meg Márton Mária igazgatónőtől. Az 50-es fedett medencében zajló vízilabda mérkőzést a tűzoltás alatt a 33-as medencében folytatták.

A tűz eloltása után megkezdtük a károk felmérését. Ezúton is értesítjük a Kedves Vendégeinket, hogy a wellness részlegünk kizárólag csak a campingben és a vendégházakban lévő vendégeink részére nyújt recepciós szolgáltatást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 22.


 

GYÚJTS EGY GYERTYÁT A FÖLDÉRT!

 

 

A Szentes EFI Jobb Veled a Világ Boldogságklubja mindenkit szeretettel vár egy közös gyertyagyújtásra és éneklésre a szentesi Közösségi Tér – Dózsa ház Kurca parton lévő hálafánk szomszédságában lévő zöldövezetbe 2018. április 21-én, szombaton 19 órakor!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 20.


 

ARANY minősítés a gyermekkórusnak

 

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola gyermekkórusa az április 18-án Szegeden lezajlott minősítő hangversenyen ARANY minősítést szerzett! A kórus elismerő oklevelet kapott a Zempléni népdalcsokor előadásáért és meghívást kapott a május 3-i Gála hangversenyre, amely Szegeden az SZTE Zeneművészeti Karán kerül megrendezésre. Gratulálunk a kórus tagjainak!

Felkészítő: Farkas Márta tanárnő, karnagy

Zongora kísérő: Vágvölgyi Melinda

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 20.


 

Pista bácsi 95 éves! Sokan nem hiszik el!

 

 

Öt esztendővel ezelőtt hasonló címmel számoltunk be Demeter István (Pista bácsi) szépkorú köszöntéséről és ez most is helytálló! Tényleg nem hiszik el, hogy Demeter István, 2018. áprilisában a 95 születésnapját ünnepli.

Húsz esztendővel ezelőtt költözött a "Fehér házba" a Kossuth tér 5. alá. Az ablakából éppen a Petőfire lehet rálátni, és már akkor az volt az álma, hogy bárcsak megszépülne ez az épület.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 20.


 

Két fotókiállítás is nyílik egy napon!

 

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör meghívja Önt és kedves barátait

a Művelődési és Ifjúsági Házba (Szentes, Tóth József u. 10-14.)

  

a Vajdasági Fotó-, Film- és Videoszövetség

(Foto, kino i video savez Vojvodine) (Újvidék, Szerbia)

 

TAVASZ  című fotókiállítás megnyitó ünnepségére

 

A kiállítást megnyitja 2018. április 20-án (pénteken) 17 órakor

------------------

A Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önöket

2018.  április 20-án, pénteken18 órára

 

Duąan ®ivkić újvidéki fotográfus

 

PORTRÉK című fotókiállítására

Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe (Petőfi u. 7.)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

Rockmajális Szentesen!

Szentesi illetőségű csapatokkal jubilál az Enemy Efforts

 

 

Négy ízig-vérig Szenteshez köthető zenekar összefogásának köszönhetően április 30-án egy rendhagyó rendezvénynek is helyet ad a város, mégpedig a Delelő Söröző kerthelyisége.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

Április 30.

 

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében változatos programban lehet részünk 2018. április 30-án a Luther téren és az Ifjúsági Háza melletti szabadtéri színpadon. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

BORBÉLY MIHÁLY POLYGON Szentesen

 

 

A trióként is működő zenekar a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig megosztott Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály legújabb formációja. A rendkívül sokoldalú cimbalmos, Lukács Miklós és az egyéni hangú Dés András ütőhangszeres ideális partnereknek bizonyultak egy különleges zenei hangzás kialakításában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

Mi a kapcsolat a zene és a világegyetem között?

 

 

GRANDPIERRE ATILLA csillagász, zenész, író előadása a 'Föld Világnapja alkalmából 2018. április 20. /péntek/ 18 órai kezdettel a Petőfi Caféban!

A VHK-tól a Héliosz-elméletig, az Élő Világegyetem elméletéig, és az ökológiai civilizáció szükségességéig. Mi a kapcsolat a zene és a Világegyetem között? Hogyan függ össze az élő Föld elmélete, a Cola-elmélet Bartók zenefelfogásával és az ókori kínai filozófiával?

A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

Újra gasztro piac

 

 

A vasárnapi családi ebédhez finomabbnál finomabb termelői alapanyagokat kínál a gasztro piac, mely most munkanapra esik. Lesz művészeti kiállítás és gyermekprogram.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

Bombariadó a szentesi bíróságon

 

 

Egy eddig ismeretlen telefonáló hívta a szentesi bíróságot 2018. április 16-án 8 órakor azzal, hogy bombát helyezett el a Szentes, Erzsébet tér 4. szám alatti épületben.

A rendőrség a bíróság épületét kiürítette, annak átvizsgálása megkezdődött. A rendőrök a bíróság környékét lezárták, a gyalogos és a gépjármű forgalmat elterelik. A rendőrség kéri az arra közlekedők türelmét és megértését.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 16.


 

Regionális Curie Környezetvédelmi verseny

 

 Curie Oktatásfejlesztő és Tehetséggondozó Közhasznú Alapítvány és a Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia és környezetvédelmi szekciója a 2017/2018-as tanévben is meghirdette a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyt az általános iskolák 3-4. osztályos, 5-6. osztályos, 7-8. osztályos, továbbá a középiskola 9-10. és 11-12. osztályos (ill. más iskolatípusok ennek megfelelő évfolyamok). A versenyre 3 fős csapatok nevezhetnek be.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Curie Matematika Emlékverseny Országos döntője

 

Ebben a tanévben is Szolnokon, de új helyszínen rendezték meg a Curie Matematika Emlékverseny Országos döntőjét.

Az alábbi szép szentesi eredmények születtek az országos döntőben...

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Nyílt napok a Szentesi Felsőpárti Óvoda tagintézményeiben

 

Nyílt napok

Százszorszép Óvoda - Április 12-én és 13-án 9.00-11.00 óráig

Damjanich Utcai Óvoda - Április 16-án és 17-én 9.00-11.00 óráig

Mátéffy Ferenc Utcai Óvoda - Április 18-án és 19-én 9.00-11.00 óráig

Rákóczi Ferenc Utcai Óvoda - Április 19-én és 20-án 9.00-11.00 óráig

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 "Mesterségem címere" - családi nap a Százszorszép óvodában

 

Adjon Isten jó napot, Vegye le a kalapot! Próbálja ki, nem bánja meg! Sok-sok mestert hívtunk meg, hogy megtudja milyen a pék, a mézeskalácsos, a fazekas és a gyertyamártós. Nézze meg a nemezelőt, méhészt, szappanöntőt. És a végén akár, vetélkedhet is talán. A tombolát se hagyja ki, sok-sok mindent fog majd nyerni!

2018. április 22. vasárnap, 9-13 óráig

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Műszakiak Napja részletes programja

 

Immáron 25. alkalommal kerül megrendezésre a Műszakiak Napja Szentesen a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájában, mely immáron tizedik éve kapcsolódik a Rendőrség Napjával.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Látogatás a MÁV  szentesi telefonközpontjába

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület meghívja Önt, családját, ismerőseit az áprilisi programjára: Szentesi Körséta - Látogatás a MÁV  szentesi telefonközpontjába 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Területi helyesírási verseny a Kosztában

 

2018. április 9-én a Koszta József Általános Iskola adott otthont a harmadik osztályosok területi helyesírási versenyének. A szentesi és a kistérségi iskolákból a legeredményesebb 27 tanuló érkezett erre a megmérettetésre. A feladatlapok kitöltése után a javítás ideje alatt a gyerekek egy kis uzsonnával, kézműves foglalkozással könnyítették a várakozás izgalmas perceit.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 GRECSÓ KRISZTIÁN és HRUTKA RÓBERT zenés pódiumestje

 

GRECSÓ KRISZTIÁN és HRUTKA RÓBERT zenés pódiumestje ma este, április 10-én, 18 órakor lesz a Művelődési és Ifjúsági Házban!

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Elemezzük ki a tegnapi eredményt

 

A tegnapi országgyűlési választás eredményét kielemeztük településre és szavazókörre lebontva. Az első két helyezett Farkas Sándorra és Szabó Zoltán Ferencre leadott voksokat összesítve látható, hogy a 3 sz. választókerületben minden településen a Fidesz jelöltje Farkas Sándor nyert. Szoros eredmény alakult ki Bakson, Sándorfalván és Szentesen. Szabóra a térségben 19733-an szavazta, míg Farkasra 26683 voks érkezett. Összesen 6950 szavazattöbbséggel választották meg a térség országgyűlési képviselőjének Farkas Sándort.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 09.


 

Az eredmény: Farkas Sándor nyert

 

   

Dr. Eörsi Mátyás                                  Farkas Sándor                                  Szabó Zoltán Ferenc

4,65%             50,78%           37,26%

Feldolgozás állása:  95,8  %

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 08.


 

Elkezdődött a választás

 

Dr. Eörsi Mátyás és Farkas Sándor is leadta szavazatát 2018. április 8-án délelőtt. A Csongrád megye 3. számú választókerületében induló két jelölt délelőtt látogatta meg a lakóhelyéhez kijelölt szavazókört. Dr. Eörsi Mátyás a Budapesten XI. kerületben található Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában adta le szavazatát, Farkas Sándor a Nagyhegy szélen található Loki Sörözőben kialakított szavazókörben.

Ebéd után a Móricz Zsigmond Művelődési Házban adta le szavazatát Szabó Zoltán Ferenc a szavazatát.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 08.


 

 Fruzsi búcsúzik az aktív vízilabdától

 

Brávik Fruzsina 19 év után búcsút int az aktív vízilabdázástól. 2018. április 6-án megrendezett Hungerit Szentes - ZF Eger mérkőzés elején köszönte meg odaadó munkáját Magyar József a Szentesi Vízilabda Klub tiszteletbeli elnöke és Bujdosó Tamás elnök azt a munkát, mellyel erősítette a csapatot és a magyar vízilabdasportot.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 06.


 

 Ötödik a bajnokságban a Hungerit Szentes

 

Az OB I-es női vízilabda bajnokság ötödik helyének megszerzése volt a tét a 2018. április 6-ai Hungerit Szentes - Eger összecsapásnak.

Mivel az Eger otthonában sikerült hozni a lányoknak a meccset, így ha itthon nyernek, akkor megvan az ötödik hely.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 06.


 

 Visszalépés a választáson, finisben a kampány

 

A hajrájába érkezett az országgyűlési választási kampány, így az utolsó héten több lakossági fórumot is tartottak Szentesen - olvashatjuk a hétvégén megjelenő Szentesi Élet legújabb számában.

Csak egy cikket kiemelve és egy kis hírrel kiegészítve adjuk közre, mint ajánló a legújabb lapszámból, mert ehhez hasonló érdekes cikkek várhatók az újságban!

Információink alapján úgy tudjuk, hogy egy jelölt...

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 05.


 

 Előnyben a Hungerit Szentes

 

A szezon utolsó fejezete kezdődött szerda este. Az OB I-es bajnokság ötödik helyéről döntő párharc ugyanis ezen a napon indult el. A Hungerit Szentesnek két nyert mérkőzést kell behúzni az ötödik pozíció megszerzéséhez.

Három és fél negyeden keresztül nyerésre állt a ZF-Eger női csapata, de a végén minden összeesett, így a Szentes csapata került előnybe az ötödik helyről döntő párharcban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 05.


 

 Brusztos meccsen döntetlen

 

Az OB I. bajnokság középszakaszának április 4.-én pótolt 2. fordulójában a Szentes csapatát fogadta a Kaposvár. Sorozatban három vesztes bajnoki után tudott ismét pontot szerezni a Metalcom-Szentes OB I-es férfi vízilabdacsapata, méghozzá Kaposváron.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 05.


 

 Ujhelyi István Szentesen

 

Ujhelyi István a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselője volt a vendége dr. Eörsi Mátyás DK-s országgyűlési képviselőjelöltnek Szentesen, akinek lakossági fóruma a tegnapi napon volt (2018. április 4.).

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 04.


 

 Márki-Zay Péter Szentesen

 

A finisébe érkezett az országgyűlési választási kampány, így az utolsó héten több lakossági fórum lesz Szentesen. A mai napon Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely új polgármestere látogatott el városunkba Szabó Zoltán Ferenc Jobbik-os képviselőjelölt meghívásának eleget téve.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 03.


 

 Ki a nevelés gazdája? Miért fontos a nevelés?

 

A Zöldág Hagyományőrző Szakkör szervezésében a Szecessziós Házban 2018. április 5-én (csütörtökön) 18 órakor Ki a nevelés gazdája? Miért fontos a nevelés? - címmel tart előadást Karikó Sándor a Szegedi Tudományegyetem filozófiaprofesszora. A belépés díjtalan!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 03.


 

 A Kowalsky meg a Vega visszatér hozzánk

 

A zenekar országjáró turnéja során vissza-vissza tér Csongrád megyébe. 2018-ban több településünkön is koncerteznek majd. A 2003-óta vagyis a Pimasz grimasz című első albumuk óta több személyi változáson ment keresztül a zenekar. De ami változatlan, hogy szinte évente kijönnek egy új albummal. Legújabb kiadású anyaguk a „Kilenc” egy dupla cd-t tartalmazó jubileumi zenei csemege. Amely mára már négyszeres platina minősítésű lett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 02.


 

 Azt tudta, hogy ma van a Hülye Járások Napja?

 

Ma (2018. április 1.) van a III. Hülye Járok Napja, ebből az alkalomból villámcsődületet tartottak Szentesen is.

Számtalan módon lehetett hülyén járni, mondhatni ahány ember, annyi hülye járás. Sokak kihasználták a lehetőséget, hogy bolondozzanak egyet április elsején, és még a szél is hülyén fújt a sétálóutcában, ahol végigvonultak a hülyén járók.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 01.


 

 Éjszakai térképes tojáskereső verseny

 

A Szentesi Családsegítő Központ Közösségi Tér szervezésében 2018. március 29-én csütörtökön térképes éjszakai tojáskereső versenyt rendeztek családoknak, baráti társaságoknak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 30.


 

 Tojásfa díszítés – Szentesen

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület a közelgő ünnep előtti ráhangolásként tojásfákat "állított" immáron harmadik alkalommal. A húsvétra készülődés jegyében Szentesen három fát díszítenek fel festett tojásokkal. 2018. március 29-én csütörtökön 10 órakor a Kossuth téren egy kisfát díszítettek fel, majd másik kettőt a Luther téren a díszkútnál, valamint azzal szembeni oldalon, a játékbolt előtt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 30.


 

 Húsvéti készülődés

 

Húsvétra készültek a Damjanich utcai tagóvoda barkácsdélutánján. Minden nagyobb ünnep előtt közös barkácsolással hangolódnak rá a következő napokra.

A húsvét a karácsony után a gyerekek második kedvenc ünnepe. Őket elsősorban a nyuszi és az ajándékok izgatják, nem az ünnep vallási vagy mitológiai vonatkozásai.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 30.


 

 Kedves madarunk a fehér gólya

Dr. Bod Péter vetített képes előadása

 

A Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club 2018. március 29-én csütörtökön 18 órakor kezdődően Dr. Bod Péter nyugalmazott kórházigazgató, ornitológus vetített képes előadására invitálja az érdeklődőket a könyvtárba. Az est címe: Kedves madarunk a fehér gólya.

 

Az előadás időzítése a gólyák visszaérkezésére történt. A vonulásukról, a fészkelési szokásaik változásáról, a populációjuk alakulásáról - sőt a köztiszteletnek örvendő előadóról is - sok mindet meg lehet majd tudni az est folyamán.

 

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 27.

 


 

 Megyei technika verseny a szentesi Kosztában

 

A magyarságra jellemző, egyedi, különleges értékeink, a hungarikumok volt a témája a március 26-án lezajlott megyei Életvitel és gyakorlati ismeretek versenynek. Csongrád megye 6 településének, 9 iskolájából  összesen 27,  7-8. osztályos diák vett részt a megmérettetésen. A gyerekek számot adtak a jellegzetes tájegységek,  hagyományos magyar építészet, népszokások, a népviseletek, hímzések, és a gasztronómia ismeretéről.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 27.


 

 Épül a második terem + új székek lesznek a moziban

 

2018-ban immáron második alkalommal kényszerülünk megvonni magunktól a mozizás élményét, de nem lesz hiábavaló a várakozás. A szentes moziban a felújítási munkálatok nemsokára véget érnek, május 10-től pedig két teremmel várja a filmrajongókat a mozi. Az 1912-ben épült szentesi mozi teljes átépítés után 2014 nyarán nyitotta meg kapuit a Kultik Mozihálózat részeként. A 160 férőhelyes mozi, ahol a tradíció és a modern technika találkozott, nemcsak Szentes egyik kedvenc helyévé vált, de a környékről is szívesen járnak filmet nézni a Nagy Ferenc utcába.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 26.


 

 Bagdi Bella koncert Szentesen

Lépj tovább!

 

Sokan használják arra Bella zenéjét, hogy enyhítsék egy nehéz nap hatásait vagy csak feltöltődjenek lelkileg tőle. Bármelyen módon is hallgatsz, vagy énekelsz Bella dalokat, fejleszted önmagad. DE ÉLŐBEN ÁTÉLNI EGÉSZEN MÁS!

Semmihez nem fogható az az élmény, amit Bella személyes jelenlétével adni tud a koncertjein. Ezen az estén különféle élethelyzetek, életszakaszok megoldásaihoz, problémáihoz kapunk olyan útmutatókat a zenén keresztül, amelyek segíthetnek bennünket egy adott helyzettel kapcsolatos pozitív elvárásainkat megerősíteni. Legyen szó akár célok eléréséről, elengedésről, gyógyulásról, bármiről, ami most fontos neked. Ezen az estén megtapasztalhatod, hogyan számíts arra, hogy a körülményeid a javadra változzanak. Aki látja maga előtt az utat, az új szintre emelkedhet!

 

Helyszín: Művelődés és Ifjúsági ház, 6600 Szentes Tóth József utca 10-14.

Időpont: április 6. 18.00

Jegyárak: Normál jegyár elővételben: 2900 Ft.

Jegyek a koncert napján, a helyszínen: 3500 Ft.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 23.


 

 Fiatal Oroszlánok Világbajnoksága Szentesen

Wakajshishi Sekaitaikai

 

2018. június 23-án nemzeti sportvárosunk ad otthont a III. Össz Kyokushin Karate Világbajnokságnak – súlycsoportos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, U-25 Knock-Down Kumite és gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt férfi- női Kata világbajnokságnak, mely Szentesnek és a Magyar Karate Szakszövetségnek legrangosabb közös sportversenye lesz az idei évben.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 23.


 

 Kézműves Ízek Fesztiválja húsvét hétfőn

Tojásfát is díszítenek!

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület 2018. március 29.-én csütörtökön 10 órai kezdettel a Kossuth térre várja az érdeklődőket, hogy mint a Húsvét hétfőjén megrendezésre kerülő Kézműves Ízek Fesztiváljára való ráhangolódásként TOJÁSFÁT díszítsenek. A város főtere után a Luther téren még két fánál is megteszik ugyanezt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 23.


 

 Megfenyegette a cigányokat

Nem kért bocsánatot a mai napig ...

 

2018. március 21-én sajtótájékoztatóra várta a média munkatársakat Varga Ferenc a Lungo Drom Csongrád megye 3. számú választókerületének elnöke.

A Nádas Ház előtt megtartott sajtótájékoztatót (bár sokan arra hivatkozva, hogy szó szerint közlik azt, mégis egy-két szót kifelejtettek a közlésből) mi szó szerint idézzük:

"Köszöntöm a sajtó képviselőit. Varga Ferenc vagyok a 3-as számú választókerület Lungo Drom-os képviselője illetve vezetője...

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 22.


 

 Új sorompós beléptető rendszer lesz a kórházban!

Akadálymentesítik a sebészetet!

 

Az elkövetkezendő időszakban olyan változások lesznek a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban, amely érinteni fog mindenkit, aki a szentesi kórházban páciens vagy akár látogatóként érkezik hozzánk - mondta a tegnapi sajtótájékoztatójában Dr. Kalmár Mihály főigazgató.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 21.


 

 Robbanás a Felsőpárton

 

Hatalmas robbanás történt kedd délelőtt Szentesen, a Dr. Berényi Imre utca végén. Bár több híradás arról szól, hogy a Jókai utcán történt az eset, de nem ott volt.

 

A tűzoltók is a Jókai utcán keresték a sérült házat, majd kiderült, hogy a Dr. Berényi utcáról lehet megközelíteni a belsőportás kisházat.

- Hatalmasat szólt - mondta az utcán söprögető szomszéd - olyan volt, mintha megnyílt volna a föld!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 20.


 

 BesT Off Trio

 

Zene-Világ-Zene koncertsorozatban 2018. március 23. pénteken 19 órai kezdettel a BesT Off Trio koncertjét hallgathatjuk a Hangversenyközpont soron következő műsorában.

 

A zenekar 2014 végén alakult. Régóta zenélnek együtt más-más produkciók kapcsán, de mindannyiszor kiderült számukra, hogy "jó érzés együtt játszani".

Berdisz Tamás - dobon, Révész Richard - zongorán, Frey György - basszusgitáron játszik, és mindhárman írnak saját zenéket, és mindenkinek megvan a maga stílusa, zenei világa. A latin - jazz irányzat kedvelőinek igazi csemege lesz ez a koncert!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 19.


 

 Bölcsődei beiratkozás

Szentes Város Önkormányzat Bölcsődéje felvételt hirdet 2018. szeptember 01-től kezdődő nevelési-gondozási évre

 

A bölcsődei felvétel rendje

A felvételi jelentkezési lapot a bölcsődében, a bölcsődevezetőtől lehet igényelni, elsősorban 2018. 04. 16-án és 04. 17-én: 7.30-16.00 óráig, a bölcsőde nyílt napjain.

A jelentkezési lapok leadása:

A kitöltött, igazolásokkal ellátott, aláírt jelentkezési lapokat ugyancsak a bölcsődében, a bölcsődevezetőnek kell személyesen leadni 2018. 05.07-ig, munkanapokon 7.30-16.00-ig.

Döntés a felvételről:

Az intézmény vezetője a bölcsődei felvételek elbírálása után a meghozott döntésről és az első szülői értekezlet időpontjáról írásban értesíti a szülőket, legkésőbb 2018.05.31-ig.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 19.


 

 Piroska néni "szép" kora

 

Szentes város vezetése nevében köszöntötte 90. születésnapján Nagy Jánosné, Piroska nénit Szirbik Imre polgármester a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon lakóját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 19.


 

 Három negyedig kiegyenlített volt

 

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 5. fordulójában 2018. március 17-én az AVUS 11-6-re legyőzte a Szentest.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 19.


 

 Jön a sárga kukás szelektív hulladékgyűjtés

 

TISZTELT SZENTESI LAKOSOK ÉS KÖZÜLETI PARTNEREK! Az FBH-NP Nonprofit KFT, mint a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot és a Közületeket, hogy elindítja a 2 kukás gyűjtési rendszert, annak érdekében, hogy a háztartásokban képződött hulladék mennyisége minél magasabb arányban hasznosuljon, csökkentve ezzel a lerakóba kerülő hulladékmennyiséget.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 16.


 

 Festményátadás a múzeumnak

 

Nem előzmények nélkül de mégis rendhagyó esemény történt a Koszta József Múzeum életében, mégpedig műtárgyak letéte abban az értelemben hogy az SZVSZ Kft. társadalmi szerepvállalást igyekszik teljesíteni - mondta Béres Mária a Koszta József Múzeum igazgatója 2018. március 15-én.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 16.


 

 Márciusi gasztro piac a húsvét jegyében

 

A márciusi gasztro piac a tavasz és a húsvét jegyében zajlik. Édes szépségek: MÉZESKALÁCS álmok húsvétra is Paksi Gabitól. A legjobb ünnepi borok a család asztalára a Gólyás Borháztól. Piacmenü magyaros klasszikusokkal - halászlé, túrós csusza, marhapörkölt.

Most is lesz művészeti kiállítás: KOVÁCSNÉ GAÁL KATI kerámiáiból és festményeiből.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 16.


 

 9. Szivárvány Országos
Képzőművészeti Verseny

 

Ebben a tanévben rendezi a szentesi Szivárvány Művészeti Iskola a tizenkettedik, számozva a 9. Szivárvány Országos Képzőművészeti Versenyt. A verseny sikerét és szakmai elfogadottságát jelzi, hogy évenként az elődöntőre 600-800 db kiváló pályamű érkezik Magyarország neves képzőművészeti műhelyeiből, iskolákból, határon túlról és egyéni pályázóktól. A szervezők számára a legnagyobb öröm az, hogy a versennyel is segíthetik a tehetséges fiatalok boldogulását.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Óvodai beíratások Szentesen a
2018/2019. nevelési évre

 

A köznevelési törvény értelmében a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától – 2018. szeptember 1. - legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.

 

Az óvodai beíratások időpontja: 2018. április 23-24-én (hétfő-kedd) 7.00 és 17.00 óra között történik a lakóhely szerint illetékes vagy választott óvodában.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Általános iskolai beiratkozások
a 2018/2019. tanévre

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal értesíti az érintett szülőket, hogy a 2018/2019. tanévre történő általános iskolai beíratások az alábbi időpontokban lesznek: 2018. április 12-13. (csütörtök, péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Gáspár Tibor Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át

 

2018. március 13-án a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át a szentesi gyökerekkel rendelkező Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színművész a Pesti Vigadóban Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterétől. Gratulálunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Jászai Mari-díjat kapott Bajomi Nagy György

 

Kiemelkedő színművészeti, színházi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült a szentesi születésű Bajomi Nagy György, aki a szombathelyi Weöres Sándor Színház színművésze.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Szentes Város díszpolgára Mészáros Zoltán

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete MÉSZÁROS ZOLTÁN részére SZENTES VÁROS DÍSZPOLGÁRA címet adományozta szakmai munkájáért, a város iránti elkötelezettségéért, melyet 2018. március 15-én a Kossuth téren vehetett át. Pro Urbe (Városért emlékéremmel) díjazták, a Jövőnkért Néptáncegyüttest, Szentes Város Fúvószenekarát, Dr. Lantos Ferenc egyetemi docenst, Kovács István nyugalmazott parancsnokot, Dr. Szabics Imrét (posztumusz) és Szentesi Zöldi László újságírót.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Március 15.

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját 2018. március 15-ére az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségre.

 

A Kossuth téri ünnepség programja:

 

10.00 óra Ünnepélyes zászlófelvonás

Megemlékezés nemzeti Ünnepünkről

Köszöntőt és ünnepi beszédet mond:
Szirbik Imre polgármester

 

Ünnepi műsor

Közreműködik: - Endrődi Ágnes, Jegercsik Csaba,Tövispataki Beáta színművészek

- Jövőnkért Néptáncegyüttes

 

„SZENTES VÁROSÉRT” Emlékérem átadása

DÍSZPOLGÁRI CÍM átadása

 

KOSZORÚZÁS

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 14.


 

Kiosztották a Boros Díjakat!

 

Március 14-én emlékezett meg az 1848. március 15-ei eseményekről, és az iskola névadójáról Boros Sámuelről Szentes első polgármesteréről a HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

 

A Boros díjat 1990-91-es tanévben alapították, így immáron 28. éve vehetik át ezt az elismerést a Boros Sámuel Szakközépiskola legkiválóbb diákjai.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 14.


 

 104 éves Laci bácsi

Szentes legidősebb lakója

 

2018. március 14-én ünnepelte 104. életévét Palotás László a Dózsa György utcai Idősek Klubjában. Még 100 éves korában azt vallotta, hogy csak az egészséges életmódnak szabad hódolni, így lehet sokáig élni, mára már megváltozott a véleménye: - Egyetek, igyatok bármit, mert nem érdemes ilyen sokáig élni!

 

Dédunokájával az ölében Costas Palotás Dániellel, aki 17 hónapos boldogan fényképezkedett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 14.


 

 Megemlékezés Szent-Györgyi Albert Nobel-díj átvételének 80. évfordulójának alkalmából

 

Prof. Dr. Szent-Györgyi Albert Nobel-díj átvételének 80. évfordulójára megemlékezést tartanak 2018. március 29-én 17 órakor Szentesen a Megyeháza Kulturális Központban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 14.


 

 700 millió plusz a Petőfire

Összesen 1,5 milliárd forintból újulhat meg a Petőfi többi része

 

Több pályázatnak és kormányzati forrásnak köszönhetően 2019 végére megújul a Petőfi és benne a Tóth József Színházterem! Sajtótájékoztató keretében jelentette be Szirbik Imre polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő, hogy a kormány a város céljához 700 millió forinttal hozzájárul. További részletek a videóban!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 14.


 

 Véradásverseny tortáért!

Mindenki nyert a versenyen

 

Szentes felsőpárti része igencsak felbolydul, amikor véradást szerveznek a Vöröskeresztes Bázis Óvodában azaz a Rákóczi utcai oviban. Ide várják a szülőket, a hozzátartozókat a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya és a Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 12.


 

 PTSZ-el földön, vízen

 

Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél a napokban megkezdődött a PTSZ-M típusú közepes, lánctalpas úszó gépkocsik nehézgépkezelői tanfolyamának gyakorlati része.

A hathetes tanfolyam során a résztvevők elsajátítják mindazokat elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek a lánctalpas technikai eszköz kezeléséhez szükségesek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 12.


 

 Jeges vízben merültek

 

A kiképzési terv szerint januárban úgynevezett jég alá merülést hajtottak volna végre a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred munkabúvárai, azonban az akkori tavaszias időjárás miatt erre nem volt lehetőségük. A március eleji kemény fagyok azonban lehetővé tették az elmaradt kiképzés pótlását. 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 12.


 

 Országos harmadik helyezett lett Lili

 

HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 10. R. osztályos MOGYORÓSI LILI képviselte Márai Sándor: Mennyből az angyal című versével, és végül a Hazafias költészet a magyar irodalomban címmel Kárpát-medencei szintű szavalóverseny harmadik helyén végzett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 12.


 

Nőnapi Gálaműsor

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében 2018. március 8-án, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében rendezték meg a már hagyományos Nőnapi Gálát. A megjelenteket elsőként Szirbik Imre polgármester köszöntötte, majd Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, aki Farkas Sándor országgyűlési képviselő meghívására érkezett a rendezvényre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 12.


 

 Jó meccs, biztos győzelem

 

AZ UVSE nagyon kemény és harcos csapat, és míg álmosan kezdtünk, tudtuk tartani ez eredményt. A vendégek egy olyan csapat akik az ellenfél hibáira harap rá és abból robbant és azokat a helyzeteket jól használja ki - mondta Horváth Tamás, majd folytatta - mi pedig abba a hibába estünk, hogy túl hamar meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 10.


 

 SZEVIÉP-károsultak Szentesen

Nyolc év után kapják meg a pénzt az elvégzett munkáért a Szeviép-károsultjak

 

Szentesen – a kormány kártalanítási programjának keretében – az ország több pontjáról érkezett alvállalkozók, akik nyolc évnyi várakozás után benyújthatják kárenyhítési igényüket, összesen 800 millió forint értékben. Szombaton a Szentesi Járási Hivatalban is megjelent azok a vállalkozók, akik Székesfehérvárról, Komlóról, Szentesről, Csongrádról stb. érkeztek, hogy az évek óta „egy helyben álló” ügy továbbléphessen, káruk enyhítésre kerüljön.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 10.


 

 Festményátadó

 

Tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt 2018. március 15-én 9.15 órára a Koszta József Múzeumba, ahol a Szentes Városi Szolgáltató KFT ünnepélyesen átadja a múzeumnak állandó kiállításra a KFT tulajdonát képező Berkecz István és Tokácsli Lajos festőművészek több alkotását.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 09.


 

 Plusz forrás a Petőfire

 

Lázár János hivatalos oldala adta hírül, hogy ma (2018. március 9-én) reggel Szentesen kezdődött a miniszteri munkája, ahol Szirbik Imrével a város polgármesterével találkozott. Jó hírrel érkezett a miniszterelnök úr megbízásából, hogy tájékoztassa polgármester urat, hogy a Kormány kiegészíti a város fejlesztési forrásait, annak érdekében, hogy a Petőfi Szállót teljes egészében fel tudják újítani, így a szentesiek régi vágya teljesülhet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 09.


 

 Hunnan gyüttek ...

26 jelöltből 16 maradt a Csongrád Megye 03. sz.
Országgyűlési Egyéni Választókerületében

 

Csongrád Megye 03. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (6600 Szentes, Kossuth tér 6.) határozatai alapján a 26 jelölt által leadott ajánlóívek ellenőrzése után 16 jelölt maradt.

 

Mindenkiben felmerült a kérdés, hogy ezek a jelöltek honnan érkeztek, mert vannak közöttük olyanok, akik igencsak ismeretlen személyek. Végigbogarásztuk a Választási Bizottság által kiadott határozatokat és a jelöltek mellé kigyűjtöttük, hogy honnan is akarják a mi érdekeinket képviselni!

 

Zölddel emeltük ki azokat, akinek sikerült az 500 ajánlást összegyűjteni és pirossal, akiknek nem, ezáltal visszautasították a jelöltté válásukat!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 09.


 

 Ismerős Arcok Szentesen

Zene-Világ-Zene Graffiti

 

2018. március 17. (szombat) 20 óra

Ismerős Arcok

Spot:https://www.youtube.com/watch?v=f5z8MzwNh6U

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 LEGO kiállítás

 

2018. március 22-25 között az Ifjúsági Ház pódiumtermében LEGO kiállítást rendeznek azokból a bizonyos kis kockákból. További részletek az alábbi plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 WALES TÖBBSZÖRÖS BAJNOKA A SZENTESI DELFIN ESC VERSENYZŐJE

 

Egy héttel a Magyar Országos Szenior Úszóbajnokság után Felvégi Zsuzsanna repülőre ült, hogy Wales szenior úszóbajnoki címeiért szálljon vízbe. Ha már ott volt, nem aprózta el, 8 számban is megmérette magát Swansea uszodájában. Bemutatkozása nagyon sikeres volt, 5 számban (50 pille, 100 gyors, 100 pille, 50 gyors, 800 gyors) lett Wales bajnoka, két számban (400 gyors, 1500 gyors) második, 1 számban (200 gyors) pedig 3. helyen végzett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Mondd, te kit választanál...

26 jelölt indul Csongrád Megye 03. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületében

 

Csongrád Megye 03. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (6600 Szentes, Kossuth tér 6.) 11/2018. (III. 05.) határozata

 

Az országgyűlési képviselők 2018. április 8. napjára kitűzött választásán a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjének megállapítása tárgyában az Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottság meghozta a következő határozatot:

 

Az Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottság a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét az alábbiak szerint állapítja meg:

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Kesztyűje árulta el a körözött tolvajt

 

A Szentesi Rendőrkapitányság rendőrei elfogták azt a fiatalt, aki a városban egy autót feltört, egy másikból pedig lopni próbált. A férfiról kiderült, hogy körözték is.

 

A 18 éves tolvajt 2018. március 4-én 1 óra 50 perckor tartóztatta fel két férfi. A sértetteknek az tűnt fel, hogy az ingatlan kerítésének egy ismeretlen kerékpár van letámasztva. Az udvarra belépve egy idegen személyt találtak, amint a teherautójukban kutat. A történtekről haladéktalanul értesítették a rendőrséget, így a járőrök néhány perc alatt intézkedés alá tudták vonni a gyanúsítottat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Március 15.

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját 2018. március 15-ére az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségre.

 

A Kossuth téri ünnepség programja:

 

10.00 óra Ünnepélyes zászlófelvonás

Megemlékezés nemzeti Ünnepünkről

Köszöntőt és ünnepi beszédet mond:
Szirbik Imre polgármester

 

Ünnepi műsor

Közreműködik: - Endrődi Ágnes, Jegercsik Csaba,Tövispataki Beáta színművészek

- Jövőnkért Néptáncegyüttes

 

„SZENTES VÁROSÉRT” Emlékérem átadása

DÍSZPOLGÁRI CÍM átadása

 

KOSZORÚZÁS

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 VAGYONVÉDELMI INFORMÁCIÓS PONT SZENTESEN

 

A Szentesi Rendőrkapitányság ismét működteti a vagyonvédelmi információs pontokat a város és a kistérség településein.

 

Az általános prevenciós tanácsokon túl a telefonos csalásokra hívták fel az állampolgárok figyelmét a bűnmegelőzési szakemberek a Szentesen és környékén felállított információs standoknál.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Szily Nóra Szentesen

 

2018. március 13-án (kedd) 18 órai kezdettel a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban hallgathatjuk meg "Boldogság vagy elégedettség? Most vagy majd..., vagyis soha." címmel Szily Nóra előadását.

Jegyek a Művelődési és Ifjúsági Ház portáján (6600 Szentes, Tóth József utca 10-14.) 1.500,- forintos áron kaphatók.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Ismételten Dumaszínház Szentesen

 

Benk, Csenki és Felméri - ez a három név ismert a Dumaszínház látogatók között. 2018. március 7-én szerdán 19 órai kezdettel nem másról mesélnek Szentesen, mint a szexről és más tabukról.

Bővebb információ a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Nőnapi Gálaműsor

 

Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ közös szervezésében a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében 2018. március 8-án 18:00 órakor Nőnapi Gálaműsort rendeznek. A műsorban közreműködik: Kónya Krisztina, Szélpál Szilveszter és Gömöri Krisztián.

A belépés díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Igazi derbi volt

Nagy csatában, 7-6-ra győzött Szegeden a Hungerit Szentes

 

A női vízilabda OB I alapszakaszának utolsó fordulójában a Hungerit-Szentesi VK 7-6-ra nyerte az SZTE Taylor&Nash otthonában rendezett Csongrád megyei derbit.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Hatezer fürdőjegy a véradóknak

 

Már tizenkét éve, hogy a szentesi önkormányzat felajánlásaként az önkéntes véradók strandbelépőt kapnak a szentesi kórház véradó állomásán, valamint a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete által szervezett véradásokon karjukat nyújtó donorok is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Dr. Varga Erika az idei év
Dr. Bugyi István Emlékérmese

 

Immáron 30. alkalommal került átadásra a Dr. Bugyi István emlékérem Szentesen. A 2018. március 1-jei ünnepségen Dr. Varga Erika vehette át az idei évi Dr. Bugyi István emlékérmet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Lekrinszki Gina lett a 2017-es esztendő
„Év sportolója”

 

A Szentesi Vízilabda Klub színeiben a 2016/2017-es bajnoki szezonban ifjúsági magyar bajnoki címet nyert. Ifjúsági korú játékosként egész szezonban ő védte a felnőtt csapat kapuját is. 2017-ben bemutatkozott a felnőtt válogatottban is. A magyar válogatott tagjaként szerepelt a Junior Világbajnokságon. 2017-ben megkapta az év utánpótlás sportolója címet Csongrád-megyében.

 

Ginával készült hosszabb interjút elolvashatják
a hétvégén megjelenő Szentesi Élet-ben!

 

 

 

Szentes, 2018. 02. 28.


 

 Ajándék gitár talált gazdára

Ifjú zenészeket segít a Rotary

 

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában 2018. február 27-én növendékhangverseny zajlott. Az ifjú zenészek műsora közben egyszer csak a színpadra szólították a Szentes-Csongrád Rotay Club képviselőit - hamarosan kiderült az is, hogy miért.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 28.


 

 Nyolc évszak

 

Vivaldi: A négy évszak és Piazzolla: A négy évszak műve időben, és stílusban távol esik. Ezt a két művet tűzte műsorára a Szegedi Tudományegyetem Vonós Kamarazenekara, melynek tagjai az intézmény vonós hangszereken játszó művész-növendékeinek legjobbjai, a ZENE-VILÁG- ZENE sorozat következő koncertjének előadói.

Március 6-án, kedden este 7 órától mi is átélhetjük a kétszer négy évszak változásait olasz barokk, és argentin modern harmóniák segítségével.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 28.


 

 30. Dr. Bugyi István Emlékérem átadása

 

Immáron 30. alkalommal kerül átadásra a Dr. Bugyi István emlékérem Szentesen, melyre minden érdeklődőt várnak nagy szeretettel. 2018. március 1-jén a 18.00 órakor kezdődő tudományos ülésen kerül átadásra az idei évi elismerés.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 28.


 

 Meghívó az év sportolói ünnepségre

 

Szentes Város Önkormányzata2018. március 2-án (pénteken) 15.00 órakor a 2017. év kiváló sportolóinak köszöntése alkalmából ünnepséget rendez.  Helyszín: Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ (Szentes, Kossuth tér 1. ) Köszöntőt mond: Szirbik Imre polgármester

 

Díszvendégek:

Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár

Dzurják József labdarúgó, csatár, edző, NB I-es bajnok, ezüst és bronz érmes labdarúgó, kétszeres Toldi vándor díjas

Kincses Sándor NB I-es ezüst és bronzérmes labdarúgó

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 27.


 

 Rakovszky Tibor Országos bajnok!

Váradi Krisztina két bronz érmet nyert!

 

Az elmúlt hét végén rendezték meg Szombathelyen a súlylökők fedett pályás országos bajnokságát, valamint a diszkoszvetők és kalapácsvetők téli dobóbajnokságát szabad téren.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 25.


 

 Tovább az országosra

 

A 2018.02.13.-án megrendezett Csongrád Megyei Röplabda ,B' diákolimpián szép, fegyelmezett játékkal a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola fiú csapata az I. helyezést szerezte meg, ezzel az országos döntőbe továbbjutottak, amit április 5.-8. között rendeznek. A lányok a 4. helyezést érték el.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 25.


 

 Bronz Szocsiban

 

Szocsiban (Oroszországban) rendezték meg a Standard táncok Formációs Európa-bajnokságát, amelyen hazánkat a magyar bajnok szentesi Szilver TSE képviselte. Öt ország  nyolc csapata között a dobogó harmadik fokára állhatott fel a magyar bajnok Szilver TSE.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 25.


 

 Fürdőzz INGYEN február 24-én!

Farsang a strandon!

 

Természetesen mi is készülünk a farsangra - mondta Márton Mária a Szentesi Üdülőközpont vezetője a hétvégi nagyrendezvény sajtótájékoztatóján.

A városi nagyrendezvény mellett mi azért várjuk a vendégeket a fürdőbe! Aki minket választanak ezen a hétvégén azoknak van egy jó hírünk! Akik jelmezben jönnek és így jelenik meg a pénztárnál őt térítésmentesen veheti igénybe a szolgáltatásainkat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 20.


 

 Zsoldosos versmondó siker

 

2018. február 16-án a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola három tanulója vett részt Orosházán a Justh Zsigmond vers-és prózamondó versenyen.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 20.


 

 Nagy előnyt adtunk!

 

Fájó vereséget szenvedett hazai pályán a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata, ugyanis a rivális FTC-től 9-5-re kikapott. A ferencvárosiak már 6-0-ra vezettek, amikor a Kurca-partiak megtörték a 15 perces gólcsendet, ami meg is pecsételte a sorsukat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 20.


 

 25 ÉVE LETT BEK-GYŐZTES A SZENTES

 

2018. február 17-én a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában köszöntötte Bujdosó Tamás a vízilabdaklub elnöke Vincze Editet a jubileum alkalmából, aki nemcsak fontos játékosa volt a csapatnak, de egyben a szentesi női vízilabdacsapat alapítója is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 19.


 

 Márton Jánosné Szakmai kiválóságért díjat vehetett át

 

A magyar ápolók napja alkalmából köszöntötte dolgozóit pénteken Szegeden a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezete.

Az SZTE Általános Orvostudományi Kar Dóm téri oktatási épületében adták át a Szakmai kiválóságért díjakat, amit azoknak ítélnek oda, akik a képzésben szereztek elévülhetetlen érdemeket. Idén nyolcan vehették ezt át a megyéből: Bencsura Katalin, Gunics Gyöngyi, Gyurkó Gyöngyi, Jármay Katalin, Márton Jánosné, Német Józsefné, Németh Zoltánné Torma Ida és Péli Gyöngyi.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 17.


 

 Gasztro piac

 

Az idei év 2. piacán is minőségi, kizárólag helyi termelőktől származó élelmiszerekkel és egyedi kézműves termékek bőséges választékával várják a vásárlókat. A böjti időszakra tekintettel a "Látványkonyhában" 20 féle húsmentes ételből válogathatnak a látogatók.

Azoknak sem kell félni, akik a megszokott magyaros ízeket keresik, mert kakaspörkölt és pásztortarhonya is készül. Lesz forralt bor, képzőművészeti kiállítás és gyermekprogram is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 16.


 

 Nagyvárosi stílus vs. kisvárosi politika

Stúdió beszélgetés Gyurcsány Ferenccel és Eörsi Mátyással Szentesen

 

Sajtónyilvános stúdióbeszélgetést tartottak a Petőfi Café-ban, melynek két szereplője Gyurcsány Ferenc a Demokratikus koalíció vezetője és Eörsi Mátyás a baloldali ellenzéki összefogás jelölje az országgyűlési választáson.

Olyan kérdésekre kaphattunk választ, hogy miért "nem helyi jelölt" indul a választáson, miért országos politikussal vág neki a választásnak a baloldal Szentesen. Mindezekre a választ elolvashatja a hétvégén megjelenő Szentesi Életben, valamint meghallgathatja az alábbi hanganyagból!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 15.


 

 OCHO MACHO elő koncert a Városi Farsangon

16. Városi Farsang és II. Interaktív Gyermek Expó

Íme a részletes program

 

A karneválnak a maskarázás az egyik alapja, hogy kibújjunk a szürke hétköznapokból. Az ember szeret belebújni egy másik világba egy másik arcba egy másik öltözetben egy kicsit másnak lenni mint amit ezek a téli napok jelentene - mondta Szirbik Imre polgármester a 2018. február 15-én megrendezett sajtótájákoztatón, ahol ismertették a 2. Interaktív Gyermek Expo és 16. Városi Farsang programját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 15.


 

 Búcsú Hári Lászlótól

 

Hári László műszerész és feltaláló, a repülés iránt elkötelezett sportember 85 éves korában az utolsó felszállására indult a felhők közé. Búcsúztatása február 17-én 14 órakor lesz a Szeder temetőben.

 

Akik részt vettek a repülőklub életében jól ismerték ezt az öltözetet, melyben Laci bácsi látható a képen. Lehetett idős, lehetett fiatal, Laci bácsi szívesen adta át tudását, nevelte a repülés tudományra az érdeklődőket és önzetlen módon támogatta Szentes Város repülő sportját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 14.


 

 "Szentes irodalmi múltjának mindenese"

Bucsány György (1933-2012) tanár, díszpolgár emlékestje

 

Bucsány György magyar-történelem szakos középiskolai tanár, a Bartha János Mezőgazdasági Szakközépiskola egykori igazgatóhelyettese, Szentes Díszpolgára a napokban lett volna 85 éves.

 

Ez alkalomból a Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club emlékestet szervez a Könyvtárban 2018. február 15-én csütörtökön 18 órára, melyre mindenkit szeretettel várnak!

 

Az est vendégei lesznek a  lesznek a lányai, Kornélia és Barbara, volt tanártársa, igazgatója  dr. Csikai Miklósné és Vágvölgyi Zoltán helytörténész-könyvtáros, az irodalmi kutató munka folytatója.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 13.


 

 Megyei bajnok a Pollák Futsal csapata!

 

Február 12-én Hódmezővásárhelyen rendezték meg a Centrum Futsal bajnokság megyei döntőjét, ahol a Pollák csapata első helyezést ért el. A csapat így bejutott a 3 napos országos döntőbe, amelyet Mátészalkán rendeznek meg áprilisban. Gratulálunk a csapat tagjainak: Berkes Bence, Prozlik Ádám, Majzik Marcell, Török Dániel, Onodi Márk, Pető Zsolt, Sipos Balázs és Vida Szűcs Patrik.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 13.


 

 Számítógép adomány a Közösségi térnek

 

2018. február 9-én Kovácsné Gila Erzsébet és Tímár Ferenc a Szentes-Csongrád Rotary Club nevében egy újabb számítógépet adott át, mely a Dózsa Ház Közösségi Térnek munkáját fogja segíteni. Immáron ez a negyedik számítógép melyet a közösség rászorulóknak vagy őket segítő intézményeknek adományoz.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 12.


 

 Sima győzelem

 

A Hungerit Szentes női vízilabda csapat a Tatabánya együttesét fogadta 2018. február 10-én a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában az OB I 15. fordulójában. A papírforma igazolódott a mérkőzésen, melyet szinte az első negyedben nyert meg a hazai csapat. Szinte kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés második fele. Vidumansky László edző játéklehetőséget adott a kis padon ülő összes játékosnak. Remekül helytálltak és rendkívül jó mérkőzés vívott Zantleitner Krisztina együttese a Szentes csapatával.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 10.


 

 Házasság Hete Szentesen

 

Ötödik éve rendezi meg a Házasság hete programsorozatot a Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság. Ennek alkalmából tartott sajtótájékoztatót Koválcsik Magdolna a társaság vezetője, Tóth Tamás a társaság tagja és Farkas Sándor országgyűlési képviselő kedden a Petőfi Café-ban.

 Az első program február 11-én, vasárnap a Szent Anna templomban lesz szentmise keretében, melyet a magyar családokért ajánlanak fel.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 10.


 

 Lemondás és ami mögötte van

 

Szabó Zoltán Ferenc a Szentesi Kinizsi SZITE elnöke 2018. február 7-én sajtótájékoztatót tartott, melyben összefoglalta, hogy mi vezetett odáig, hogy ő a Szentesi Kinizsi sportegyesület elnökségéről lemondjon.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 07.


 

 Véradás a tűzoltóságon

 

A Szentesi Rendőrkapitányság, a Csongrádi Rendőrkapitányság és Szentesi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság 2018.február 9-én (pénteken) véradást tart a Szentesi Tűzoltóság 1.em. oktatótermében, ahová várják a környék véradóit 8.30-11.30 óráig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 06.


 

 Közéleti Kávéház

 

2018. február 7-én Közéleti Kávéházba várnak minden érdeklődőt 18 órai kezdettel a Petőfi Caféba. A vendég Kovács Attila a Pollák Antal Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója valamint a Pompom zenekar vezetője. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!  A belépés díjtalan!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 06.


 

 Nagymágocsi disznótor

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt Nagymágocsra, 2018. február 17-én, a III. Nagymágocsi Disznótorra.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 06.


 

 Gyógyszertári ügyelet Szentesen

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy városunkban az alábbi gyógyszertárak működnek és látnak el gyógyszertári ügyeletet és készenlétet.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 05.


 

 Egészségügyi ügyelet Szentesen

 

Szentesen az alábbiak szerint alakul az egészségügyi ügyelet munkarendje!

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 05.


 

 Újra dalol Susanna

 

"Az ország konyhása" címmel Török Róbert muzeológus előadását hallhatjuk 2018. február 19-én hétfőn 16:30 kezdettel a Koszta József múzeumban. Előadásával emlékezik vissza Lakos Lajos szentesi takaréktűzhelygyárosra, majd ezt követően ismételten megszólal Susanna zenegép. A gépet elindítja Vidovics Ferenc órásmester.  Mindenkit szeretettel várnak!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 05.


 

 Fontos pontok

 

A férfi vízilabda OB I-ben fontos sikert aratott a Metalcom-Szentes, ugyanis hazai pályán 11-10-re legyőzte a Pécs együttesét.

A Metalcom-Szentes előzni és visszavágni szeretett volna, míg a Pécs elérni a középszakasz felsőházát – a Kurca-parti közönség nagy örömére előbbi jött össze. A lelkes szurkolótábor nemcsak jó hírt és győzelmet, de egy igazán jó összecsapást is kapott, a mindkét fél számára nagyon fontos derbin egyszer sem volt két gólnál nagyobb különbség.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 04.


 

 Dr. Eörsi Mátyás a baloldali összefogás jelöltje

 

2018. február 2-án mutatkozott be a baloldali összefogás országgyűlési képviselőjelöltje Szentesen a Petőfi Café-ban. A Csongrád megye 03. számú választókerületében Dr. Eörsi Mátyás képviseli jelöltként a DK, MSZP és PM összefogást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 02.


 

 Vona Gábor Szentesen

 

2018. február 1-jére sajtótájékoztatóra várta a média képviselőit Szabó Zoltán Ferenc a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, melyre nem egyedül érkezett. Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetője is vele tartott és aktuális politikai kérdésekre adtak választ. Sok más ügyet is érintettek, melyeket meghallgathatnak az alábbi videón.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 02. 01.


 

 Jól sikerült az eleje és a vége

 

A szombati partik után szerdán este újabb fordulót rendeztek az E.ON Férfi vízilabda-bajnokságban, ahol ezúttal a teljes mezőny vízbe csobbant. A Metalcom Szentes a Honvédhoz látogatott el. Bár tudjuk, hogy a Honvéd erős csapat, mégis sikerült meglepni őket. Végül Vad Lajos tanítványai hazai medencében győzték le a Szentes csapatát.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 31.


 

 Kolozsváron jó volt szentesinek lenni

 

- Az elmúlt hétvégén Kolozsváron nagyon jó volt szentesinek lenni - ezekkel a gondolatokkal kezdte tájékoztatóját Szirbik Imre polgármester, aki Bocskay Istvánnal és Majtényi Andrással utazott Kolozsvárra, hogy megemlékezzenek a 100 éve elhunyt dr. Purjesz Zsigmond belgyógyászprofesszorról, aki szentesi fiúként a kolozsvári egyetem hírneves tanára lett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 31.


 

 "Szemével a századvég Szentese"

Szatmári Imre (1938-2003) emlékestje

 

Szatmári Imre vállalatvezető, a Szentesi Élet egyik alapítója, a város jeles fotósa és sokoldalú közéleti személyisége múlt szombaton lett volna 80 éves. Sajnos már 15 éve nincs közöttünk.

 

Ez alkalomból a Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club emlékestet szervez a Könyvtárban 2018. január 31-én szerdán 18 órára, melyre mindenkit szeretettel várnak!

 

  KATT a képre!      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 01. 27.


 

 Négy gólos győzelem Szegeden

 

A szebb napokat megélt szegedi férfi vízlabda csapat továbbra sem tud felzárkózni a bajnokság résztvevőihez, mert a Szentes négy góllal nyert Szegeden. A sereghajtó és a mezőnyben egyedüliként nyeretlen Szeged félideig tudta tartani a lépést a Szentes csapatával, de a harmadik negyedben a megyei rivális három góllal tovább tudta növelni az előnyét és így magabiztosan gyűjtötte be a bajnoki pontokat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 27.


 

 Ha nincs az a fránya első negyed...

 

Mint eddig legtöbbször az idei szezonban, a rossz kezdés ezúttal is döntően befolyásolta a Metalcom-Szentes férfi vízilabdacsapata meccsének végeredményét.

 

Azzal mindenki tisztában volt, hogy az elmúlt nyáron alaposan megerősödött Miskolc ellen nem sok esélyük lesz Pellei Csaba tanítványainak, azonban ha nincs az első negyed, akkor bizony komoly és szoros csata alakulhatott volna ki.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 Szabó Csaba helóta fotókiállítása

 

2018. január 26-án a Galéria Kávéházban nyílt meg Szabó Csaba helóta fotókiállítása. Az alábbi gondolatokkal ajánlja a kiállítást az alkotó a nézelődőknek:

- Ellopott napok, foglyul ejtett idő, hangtalan erdőzsongás, csobogó hűs forrás, csészébe csurgatott örökkévalóság, egy korty meleg csend, az iható varázsolt háborítatlan természet, özönzöld ringatózó sóhajok,  pulzáló parázs paplan, félelmeink kósza neszei a sötét hegyen, simogató denevérszárny, vaksötét káprázat, füstös csillaghullás, lecseppenő csillámló sziklák, emlékszilánkok, visszakapott elfeledett élet ...

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 "Fantázia"-világ

 

2018. január 26-án pénteken 17:00 órakor nyílt meg a városi könyvtárban Mihály Gergely festmény kiállítása. A megnyitón közreműködtek a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatának diákjai. Változatos képi világot láthatunk ezen a kiállításon különböző technikák alkalmazásával. Olyan fantáziadús képeket csodálhattuk meg melynek színei bámulatba ejtik a nézelődőt. Tekintse meg Ön is a február 14-ig nyitva tartó kiállítás.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 Igen lesz!

 

Sokan kérdezték hogy idén lesz-e városi farsang. Jó hírünk van az érdeklődők számára, mert ebben az évben is megrendezik (immáron második alkalommal) az Interaktív Gyermek Expo-t és Maszkabált, ahol érdekes programokkal játékokkal űzhetjük el a telet, de hamarosan minden kiderül.

 

A plakáton egy kis részletet láthatnak az est sztárfellépőiről, de tényleg csak részletet, mert hamarosan újabb információkkal érkezünk.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 Metszéspont

 

2018. február 1-én 17 órai kezdettel "metszéspont" címmel nyílik kiállítás a Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Tokácsli galériában. Hegedus Ioan Andrei és Katona Márk László kiállítását Kállai Ákos nyitja meg 17 órai kezdettel, mely megtekinthető február 24-ig. Mindenkit szeretettel várnak!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 A lehetőségeket ki kell használni!

Ha pályázni szeretne mezőgazdasági uniós támogatásra a következő uniós ciklusban,
akkor fontos információk a mellékelt hanganyagban

 

2018. január 22-én Farkas Sándor országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóra várta a térségi sajtó képviselőit, hogy bejelentse az országos választmányi ülésen Budapesten, Csongrád megye 3. választókerületének a FIDESZ és KDNP pártszövetség jelöltjeként ő vesz részt az országgyűlési képviselői választáson.

A 2020-ban lejáró Európai Uniós ciklus után a mezőgazdasági támogatások elérésében fontos változások lesznek. Aki a jövőben gondolkozik annak olyan információkat tartalmaz az alábbi hanganyag, melynek kivitelezésére és a gazdaságának ilyen formán történő felkészítésére évek lesz szükség

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 Elismerést kapott a KANÁLGÉP zenekar

 

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Magyar Kultúra Napja alkalmából emléklapot adományozott a Magyar Honvédség kulturális életének fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréséül a Kanálgép zenekarnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 24.


 

 Üzlethelység kiadó a kórházban!

Pályázati kiírás: Kórházi kezelésben lévő üresen álló üzlethelyiség

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház kezelésében lévő, jelenleg üresen álló üzlethelyiségének bérbeadására pályázatot ír ki, az alábbiakban részletezett feltételek szerint...

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 24.


 

 Szurkolói rekord Szentesen

 

A tegnapi női vízilabda mérkőzés különleges rekordot hozott az országos bajnokságban szereplő Szentes csapatának mert a nézőszám olyan kiemelkedő volt, hogy az elmúlt évi női bajnokságnak még a döntőjében sem volt annyi néző a lelátókon mint Szentesen a tegnapi napon (hivatalos forrásból megerősítve!).

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 17.


 

 Szorosabbra számítottunk

 

A női vízilabda OB I 12. fordulójában a Hungerit-Szentesi VK hazai pályán fogadta a BVSC együttesét. A fővárosiak győzelme már az első percektől egyértelmű volt, hisz a kezdő játékrészben a be sem tudtuk venni a vendégek kapuját. A nemzetközi kupaporondra hangoló BVSC játékosai remekeltek, míg a Kurca-partiak lövéseiben csak a nagyszünet után volt átütő erő, ami az eredmény szépítéséra volt elég.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 16.


 

 Felhívás Szentes közoktatási intézményeihez!

 

Január 22-én ünnepeljük nemzeti himnuszunk (nemzeti imádságunk) születésének évfordulóját. Kölcsey Ferenc 195 évvel ezelőtt, ezen a napon készült el legjelentősebb művével, amelyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg. A Himnusz 1903-ban vált törvényileg is a magyar nemzet himnuszává. Felkérünk minden diákot és nevelőt, hogy csatlakozzanak hozzánk! Január 22-én, hétfőn mindannyian emlékezzünk erre az eseményre azzal, hogy az első tanítási órát megelőzően mondjuk el a teljes verset, és énekeljük el a nemzeti himnuszunkat!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 15.


 

 "Tágra nyílt az olló"

 

A Honvéd tisztes helytállást tervezett a Hungerit Szentes női vízilabdacsapatával szemben a 2018-as év első mérkőzésén pár hetes pihenőt és felkészülés követően. A Racionet Honvéd női vízilabda csapata a tabella hatodik helyét elfoglaló Hungerit Szentest fogadta hazai környezetben.

 

Rögtön az első támadásból előnyt szerzett a vendégcsapat, Melanie bomba góllal vette be a Honvéd kapuját azonban nem kellett sokáig várni a hazaiak válaszára Peresztegi Nagy Kinga emberelőnyből egyenlített.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 15.


 

 MOKKA, avagy a három kockacukor…

 

A Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önöket 2018. január 22-én, hétfőn 18.00 órára a Szentesi Fotókör tagjainak MOKKA című kiállítására Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe (Petőfi u. 7.)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 15.


 

 BARI SHEJ - NAGYLÁNY – FÁTĂ MÁRÉ

 

BARI SHEJ - NAGYLÁNY – FÁTĂ MÁRÉ 2017 decemberében elindult a Hídfő Közhasznú Egyesület MARADJ címet viselő projektje (EFOP – 1.4.4 - 17 - 2017 – 00058), mely a Széchenyi 2020 - Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretein belül valósul meg. A 29,68 millió forint európai uniós támogatást gyermekvédelmi támogatásban részesülő, 14 – 18 év közötti, szentesi cigány származású lányok mentorálására fordítják a 24 hónapon át tartó programban. A felvételt nyert romalányok pályaorientációs beszélgetéseken, kulturális rendezvényeken vehetnek részt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 15.


 

 Csontváritól - Veronikáig

Dosztál Veronika festményei a könyvtárban

 

A Városi Könyvtárban nyílt meg Dosztál Veronika amatőrfestő kiállítása, melynek különlegessége, hogy az ifjú hölgy hivatásként a katonai pályát választotta és szabadidejében alkot. Most is fél év fog kiesni, mert misszióba készül.

Kisgyermekként is szeretett rajzolni és már általános iskolás korában járt rajzszakkörökre. A rajzolást szakközépiskolai tanulmányai alatt sem hagytam abba. Rendszeresen részt vett Szabó András festőművész és művészettörténet tanár óráin, emellett a Tömörkény István Gimnázium grafikai szaktanárainak 2 éves rajzképzésein is fejlesztette rajztudását.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 12.


 

 Mécsesekkel emlékeztek

 

A Magyar Király 2. Honvéd Hadsereg 75 éve harcolt Don mellett, a közös mécsesgyújtással a hősi halált halt katonákról emlékeztek meg Szentesen is a II. világháborús emlékműnél, illetve azokról, akik a harcok után, munkaszolgálatosként vagy hadifogolyként vesztették életüket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 12.


 

 Évindító Gasztropiac

 

2018-ban az évnyitó piacon kiváló termelőknek köszönhetően a megszokott gazdag minőségi választékkal, új árusokkal és új superfood termékekkel, a "Közös bográcsban" a tél ízeivel és (nemcsak) lélekmelegítő kiváló forralt borokkal szeretettel várnak mindenkit. A vegetáriánusoknak terít az Őrangyal Gasztroház- és Étterem. Művészeti kiállításról a Szivárvány Művészeti Iskola gondoskodik.

 

Egy extra élményprogram: du. 5 órától szakmai partnerünk, a Gólyás Borház szervezésében új állomásához érkezik az élménybeszámolós-borkóstolós sorozat: Kalandra invitálnak a sokszínű Indiába és az izgalmas magyar borok világába.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

 A Magyar Kultúra Napjára emlékeznek

 

Ebben az évben a Szentesi Művelődési Központ több programmal emlékezik meg a Magyar Kultúra Napjáról. 2018. január 22-én 9:00 és 10:30-kor "Radnóti Miklós" címmel a Szabad Ötletek Színházának irodalmi előadását tekinthetjük meg a Művelődési és Ifjúsági házban. Az előadásokra előre bejelentkezett általános és középiskolás csoportokat várnak.

 

2018. január 24-én szerdán 18:00 órakor Városi Gálaműsort rendeznek az ifjúsági ház pódium termében. Közreműködnek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi drámai tagozatának diákjai. A belépés díjtalan.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

 Tanári hangverseny a Magyar Kultúra Napja tiszteletére

 

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére 2018. január 22-én tanári hangversenyt rendeztek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában.

Évek óta hagyomány Szentesen, hogy a Magyar Kultúra napjáról a zeneiskola hangversenytermében rendezett ünnepi koncerttel emlékezik meg a város.

Január 22-én, hétfőn 17.30 órától hallhattuk a zeneiskola tanárait igényes műsorral. A változatos és figyelemreméltó programban a magyar és európai klasszikus zene nagyjaitól hallhattunk műveket.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

 "Kóstolja" meg a kiállítást

Dr. Oetker múltja és jelene

 

Mindenkit szeretettel várunk 2018. január 19-én 16.30 órára az "Évszázados tradíciók - A Dr. Oetker múltja és jelene" című időszaki kiállításunk megnyitójára. A megnyitón közreműködik Hankó Lászlóné Gizike néni szentesi háziasszony, akivel Dr. Béres Mária igazgatónő beszélget a konyhai praktikákról, a cukrász ősökről.....

 

A Dr. Oetker és a szentesi Petőfi Cafe jóvoltából a cég termékeiből kóstolóval is várjuk vendégeinket. A kiállítás megtekinthető 2018. április 14-ig.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

Nyugdíjas pedagógusok figyelmébe

Felhívás!

 

A nyugdíjas pedagógusok részére ismét lehetőség nyílik díszoklevél igénylésére. Díszoklevél adományozására jogosult az a pedagógus, aki legalább 30 év szolgálati idővel rendelkezik – méltányosságból az intézmények ettől eltérhetnek - és 50, 60, 65, illetve 70 évvel ezelőtt kapta óvónői, tanítói, tanári oklevelét.

 

A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Polgármesteri Irodája (6600 Szentes, Kossuth tér 6. I. em. 218-as iroda, tel.: 63/510-345) az arany, gyémánt, vas, rubin díszoklevelek adományozásával kapcsolatos ügyintézéshez segítséget nyújt, illetve felterjeszti az illetékes felsőoktatási intézményhez a szentesi jelentkezők kérelmét.

Benyújtási határidő: 2018. február 1.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

MISZTRÁL koncert Szentesen

 

2018. január 23-án 19.00 órai kezdettel a Megyeháza dísztermében a Servet zenekar és a Misztrál együttes ad koncertet a Magyar Kultúra Napja tiszteletére. A belépés ingyenes!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

Napelem működteti a termál kutat

Decemberi visszatekintő 4.

 

2017. december 21-én adták át a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ilonaparti, 50 kW-os napelemparkját.

Ez egy 50 kilowattos erőmű, amely háztartási méretű kiserőműnek számít és az ilonaparti termálkút teljes évi villamos energiáját biztosítja, valamint kedvező időjárás esetén pedig többet is termel, mint amire szükség van.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 08.


 

Egy pointillista fényélményei

 

2018. január 4-én a Szentesi Művelődési Központ szervezésében nyílt meg a Tokácsli Galériában Szűcs Árpád szegedi festőművész emléktárlata.

Páger Gréta klarinétjátéka után Dr. Szűcs Judit ny. múzeumigazgató (aki csak névrokona az alkotónak) ajánlotta a pointillista művész alkotásait az érdeklődőknek.

"Igazi fényélményeket" nyújtanak ezek az alkotások melyek légiesen könnyedek. A spaknival "festő" alkotó stílusa helyet érdemel a képzőművészetek képzelt palettáján, mely idővel meg is fog történni, mert egyedi és hamisíthatatlan festményeket alkotott a 2011-ben elhunyt művész.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 05.


 

Csörgedező vér, felszakadt szemöldök, verejték, törött csontok...

Decemberi visszatekintő 2.

 

... nem, nem egy Bruce Lee film részletei ezek, hanem a december 2-a délutáni események. Ezen a délutánon ugyanis a Wellness Colosseum falai között egy fiatal sensei, Lantos Lehel 50 pihent ellenféllel nézett szembe az Immortals50-nek elnevezett eseményen, hogy ezáltal "vegye fel a kesztyűt" saját magával és arasson győzelmet önmaga felett. 50 ellenfél?

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 05.


 

Nyitott Kapuk a Zsoldosban

 

A HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2018. január 10-én tartja pályaválasztási rendezvényét. Ezen a napon 14.00 órakor nyílik ki a Zsoldos "B" épületének ajtaja az érdeklődők előtt, ahol elsőként tájékoztatót hallgathatnak meg az érdeklődők röviden, majd 15 perc múlva az épületben található tanműhelyek és tanirodák szakmai elméleti oktatásába tekinthetnek be!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 05.


 

Vízilabdás adomány az ünnepekre

Decemberi visszatekintő 1.

 

A Szentesi Vízilabdaklub felnőtt női és férfi csapat tagjai az elmúlt év végén az általuk és a klub valamennyi játékosa és dolgozója által gyűjtött adományokkal érkezett meg a Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztályára valamint a Szentesi Családok Átmeneti Otthonába, hogy az ott lévőknek szebbé tegyék az ünnepeket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 05.


 

120 éve született Dr. Bugyi István
a kórház névadója

 

Szentes Város Önkormányzata megemlékezéssel és anekdotás esttel tisztelgett a szentesi kórház névadójáról egykori igazgatójáról 2018. január 3-án. Dr. Bugyi István Szentesen született 1898. január 3. -án. Kossuth-díjas magyar sebész főorvos, címzetes egyetemi tanár, kórházigazgató volt, aki letett országosan is a sebészet alapjait.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 03.


 

Tanárok énekeltek a Pollákosoknak

 

Rendhagyó karácsonyi műsorral ünnepeltek a téli szünet előtt a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal szakgimnáziumában. Ezúttal nem a diákok, hanem a tanárok (!!!) adtak ünnepi műsort a nebulóknak. A 16 fős "tanári" kórus óriási sikerrel adott elő tradicionális karácsonyi dalokat, felejthetetlen élményt szerezve ezzel a kamasz diákoknak. Hogy értékelték-e a tanulók e rendkívüli produkciót?

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 03.


 

Az újév első szentesi babáját köszöntötték

 

2018. január 1-jén 22 óra 20 perckor 53 cm-rel és 4080 grammal érkezett meg Csákó-Balogh Balázs Tamás a Csákó-Balogh családba Antal és Klára harmadik gyermekeként. A város vezetése nevében Szirbik Imre polgármester és Chomiak Waldemar az egészségügyi bizottság elnöke személyesen is köszöntötte az újszülöttet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 03.


 

Működj! - és működött

 

Az elmúlt év végén Pollákos diákok részt vettek a Magyar Elektronika Egyesület szervezésében megvalósuló "Működj!" pályázaton. A feladat saját készítésű működő eszköz készítése volt. A pályamunkákat a támogató cégek bírálták el és ők jutalmazták a munkákat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 03.


 

Balázs az első szentesi baba az újévben

 

Nagy volt az izgalom a Csákó-Balogh családnál az év végén, mert igaz január 3-ára volt kiírva az anyuka Klára, de már 30-án elkezdődtek a fájások. A család harmadik gyermeke érkezett az újesztendőben elsőként Szentesen, melyet a testvérek Antal (14) és Veronika (12) már nagyon várt.

 

2018. január 1-jén 22 óra 20 perckor 53 cm-rel és 4080 grammal érkezett meg Csákó-Balogh Balázs Tamás a családba.

Gratulálunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 02.


 

Újévköszöntő tűzijáték Szentesen

 

Az evangélikus templomtól a Kurca hídig végig álltak az emberek a járdákon, hogy az újesztendőt köszöntő tűzijátékon szórakozzanak.

Bár sokan azt gondolták, hogy nem lesznek kíváncsiak a szentesiek a január 1-jén 18.00 órakor kezdődő tűzijátékra, azok igencsak tévedtek, mert dugig megtelt a városközpont családokkal baráti társaságokkal, hogy az új évet ezzel a programmal kezdjék.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 01.


 

Szilveszteri futás Szentesen

 

Több mint negyvenen vágtak neki a St. Jupát SE által már hagyománnyá vált Szilveszteri futáson Szentesen. 2017. december 31-én kissé szemerkélő esőben vágtak neki a jelentkezők a két távnak. A rövidebb 2 km, a hosszabb 3,8 km volt így a Széchenyi-liget kapujától kerékpárúton a Topolya u. vonaláig (rövidtáv), illetve a belső körforgalomig (hosszabb táv) és ugyanezen az útvonalon vissza volt a futásra kijelölt szakasz.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 31.


 

Izgalmakkal teli palánkos torna

A Csőszer Komplett Kft. csapata nyerte

 

Ebben az évben a YEE-LO Pizzéria volt a névadószponzora a hagyományos év végi palánkos teremlabdarúgó tornának, melyet 2017. december 27-29. között rendeztek a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 30.


 

Búcsú a "gyalogjárótól"

 

Fájdalommal tudatjuk, hogy

 Kruzslicz Pál népművelő-újságíró,

 

a Szentesi Művelődési Központ egykori munkatársa és igazgatója,

a Szentesi Élet volt munkatársa és szerkesztője,

a Rádió Szentes alapítóinak egyike és első stúdióvezetője,

2017. december 26-án, életének 70. évében elhunyt.

 

Nyilvános búcsúztatójára 2018. január 12-én, pénteken 15 órakor a Művelődési és Ifjúsági Ház Pódiumtermében (6600 Szentes, Tóth József u. 10-14.) kerül sor.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 29.


 

Remény, békesség, nyugalom

Felgyulladt a negyedik gyertya

 

2017. december 24-én délelőtt 11 órakor picit szeles időben gyülekeztek a szentesiek a városi adventi koszorúnál, hogy közösen gyújtsák meg az.

 Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész beszédében elmondta, hogy amikor pedig a negyedik gyertya lángja is felragyog, eszünkbe juthat a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása. Ha tehát már mindegyik gyertya ég, ez azt jelenti, hogy elérkezett a karácsony: boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, a nekünk adott végtelen Szeretetet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 24.


 

Megépül a szentesi műtéti tömb

(A sajtótájékoztató teljes hanganyaga videó részletekkel!)

 

Szentes és térsége lakosainak, mintegy 350 ezer embernek teljesül régi vágya a műtéti tömb beruházással, amely mérföldkő a térség egészségügyi színvonalának fejlesztése, betegbiztonsága szempontjából – jelentették be a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban Szentesen. Kormánydöntésnek köszönhetően, külön fejlesztési forrásból megépül a szentesi műtéti tömb, melynek terveit 2018. december 31-ig kell elkészíteni, erre 150 millió forintot különített el a kormány. Dr. Kalmár Mihály főigazgató ígérete szerint azonban még a határidő előtt, minél hamarabb elkészítik a terveket, hogy a lehető leghamarabb elkezdődhessen a kivitelezés.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 24.


 

Az év megyei sportolói
Három díj Szentesre került

 

Negyvennyolcadik alkalommal rendezi meg a megyei napilap "Az év sportolója" díjátadó gáláját, melyet idén a a szegedi Hungi Vigadóban rendeztek. Ezen az ünnepségen adják át azokat az elismeréseket a megyei sportolóknak, melyet egész éves teljesítményük alapján érdemeltek ki. Idén 20 díjat osztottak ki, és három Szentesre került!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 19.


 

Gazdit keres még ünnepek előtt

 

Két hete talált kb. 1-2 év körüli kislány pumi keveréknek keresünk egy szerető gazdit!!! Nagyon nagyon kedves kutya, szoba tiszta, pórázon és anélkül is szépen sétál, mindenkivel nagyon kedves, más kutyákkal és cicákkal is jól kijön! Megkapott minden szükséges kezelést (kullancs-bolha elleni szert, féreghajtó, veszettség elleni oltás, chip).

 

Elérhetőség: Boros Dóra

6600 Szentes Petőfi utca 3. 1/1,

Tel: +36-30/466-8009

E-mail: borosdori89@gmail.com

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 19.


 

Karácsonyi zenélő fényjáték Szentesen

Egy Jókai utcai ház így lett feldíszítve az ünnepekre

Ilyet még nem látott!  (videóval)

 

Szentesen a Jókai utca "elején" ismét dalra fakad egy családi ház, amelyre már tavaly is sokan voltak kíváncsiak. Szerényen lapul a ház tetején egy rénszarvas, majd félóránként felragyog egy üstökös  és felcsendül egy karácsonyi dallam, melyre a több száz méter fénytömlő ütemes villogásba kezd. Ha valakit érdekel, akkor eláruljuk hogy 42 csatorna vezérli a sok ezer izzót és az éneklő karácsonyfát.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 18.


 

100 új étkészlet a Háromhegyek jóvoltából

 

Háromhegyek Közhasznú Egyesület jóvoltából 100 étkészlet (mély- és lapostányér + bögre) érkezett a szentesi Mátéffy Ferenc utcai óvodába, hogy lecserélhessék a régi és itt-ott kopott étkészletet. Ennek az adománynak az átadására került sor 2017. december 18-án az óvodában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 18.


 

Advent harmadik vasárnapja

 

2017. december 17-én advent harmadik vasárnapján 16.00 órakor a Kossuth téren sokan gyülekeztek a városi adventi koszorúnál, hogy részesei legyenek a közös gyertyagyújtásnak. Didi Xénia, a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség segédlelkésze a várakozás öröméről beszélt. A műsort a Református Idősek Otthonának dolgozóinak és gyermekeinek adták, majd a harmadik gyertyát a Nagytemplomi Református Egyházközség nevében Fehér Csaba lelkész és Didi Xénia, segédlelkész közösen gyújtotta meg.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 17.


 

Remek végjátékkal szépítettünk

 

A férfi vízilabda bajnokság ez évi utolsó mérkőzését játszotta a Metalcom Szentes hazai környezetben. Az OSC csapata érkezett a Kurca-parti városba, hogy a bajnoki pontok sorsát eldöntsék.

Az esélytelenek nyugalmával szállhatott vízbe a hazai csapat, de ez a tény csak felszabadította a Szentes csapatát. Ragyogó végjátékkal szépítette az eredményt 10-14-re.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 17.


 

Fantasztikus meccs volt

 

A Női OB I alapszakaszának ötödik fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolták 2017. december 15-én este Szentesen, ahol a Kurca-parti Hungerit Szentes az UVSE csapatát látta vendégül.

Az első 8 percben csak egy gól esett, ez köszönhető mind két kapusnak, de az az egy is vendég találat volt.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 17.


 

Újabb számítógép adomány a Rotary-tól

 

A tegnapi napon (2017. december 14.) egy kis ünnepségre hívtak minket a Szentes Város Gondozási Központ IV. Klubjába. Gyermeki izgalommal várták a klubba járók, hogy vajon milyen meglepetésben lesz részük, mert tudták, hogy érkezik valami, de hogy mi azt még mi sem sejtettük. A Szentes-Csongrád Rotary Klub jóvoltából egy sokkal modernebb számítógépet kaptak, mint amilyennel nap mint nap szórakoztak, vagy éppen tanultak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 15.


 

Újévi tűzijáték Szentesen

 

Köszöntsük együtt az új esztendőt 2018. január 1-jén 18.00 órakor Szentesen a Kossuth téren. Miután mindenki kipihente a szilveszteri bulit, újév első napján a koraesti órákban rendezik meg a 2018-as esztendő első tűzijátékát. 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 12.


 

Ünnep előtti feltöltődés

A női lélek titka!

 

A boldogságról, az életről, az egészségről volt szó, főszerepben a NŐvel, november 24-én, a megyeháza dísztermében. Aki eljött a péntek délutáni rendezvényre, informálódhatott, szórakozhatott, töltődhetett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 08.


 

Megyei mesemondó a Deákban

 

2017. december 7-én Megyei Mesemondó Versenyre várták a diákokat a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolába. A versenyzőket és kísérőiket Varga Sándorné intézményvezető köszöntötte, majd az iskola tanulói kedveskedtek egy kis műsorral. Sebesy Gréta zongorázott, Janó-Szegi Eszter és Szobota Léna pedig hangulatos duót adtak elő.

A versenyen megjelenteket a rendezvény szervezője, Kissné Rózsavölgyi Tímea tanárnő kalauzolta tovább és mutatta be a "szigorú" zsűri tagjait:

1-2. évfolyamon: Rácz Ilona, Hering Ferencné és Kozák Lászlóné

3-4. évfolyamon: Halász-Szabó Gabriella, Szilágyi Antalné és Kis-Rácz Antalné

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 08.


 

Anya és lánya sérült meg

 

Anya és lánya sérült meg, amikor a csúszós úton autójukkal árokba csapódtak Szentesnél a 45-ös főúton. Kunszentmárton felé haladt az Opel, amikor a páralecsapódás miatt a kanyarban megcsúszott, az árokba csapódott, majd vissza sodródott az útra. Információnk szerint a balesetben a 16 év körüli lány súlyosan megsérült, míg a gépkocsit vezető anyja csak könnyebben, a mentők mindkettőjüket kórházba szállították.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 08.


 

Elzárták gázt a kórházban

Nem látható fejlesztések 140 millióval csökkentik a rezsit

 

Még mielőtt bárki félreértené a címet, tisztázzuk, hogy olyan fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt évben a szentesi kórházban, amelynek köszönhetően a felhasznált földgáz fogyasztást nullára redukálta az intézmény.

De nézzük, minek köszönhetjük ezt a hatalmas rezsicsökkentést.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 07.


 

Karácsonyi vásár aktualitások

 

December 9. (szombat) 19 óra Kalungu ütőegyüttes műsora a Kossuth téren

Rossz idő esetén (eső, hó) a Karácsonyi vásárban a felállított sátor alatt

December 10. (vasárnap) 16 óra Adventi gyertyagyújtás Ünnepi beszéd: Gilicze Andrásné református lelkipásztor Műsor: Felsőpárti Református Egyházközség

December 13. (szerda) 17.30 óra Kézműveskedés kicsiknek és nagyoknak a Borostyán Virágüzlettel a Kossuth téren (eső esetén a program elmarad)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 07.


 

Kiss Viktória zenés estje

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében Kiss Viktória Grand Prix díjas énekes zenés estjére kerül sor a Szecessziós Házban található Petőfi Cafe-ban. A belépés díjtalan!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 07.


 

Gasztro- és Kézműves Piac

 

A Szivárvány Művészeti Alapítvány már 12. éve, a Művészetek Háza megnyitása óta szervezi egyre népszerűbb adventi gasztro-kulturális programsorozatát. A minőségi magyar gasztronómiát, helyi termelői élelmiszereket, egyedi kézműves termékeket és számtalan kulturális programot tartalmazó esemény 4. éve a Gasztro- és Kézműves Piac keretei között zajlik. Az idén kiemelkedő programelem 09-én (szombaton) 11.00 órakor Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész asszony ünnepi köszöntője, 10-én (vasárnap) 10.00-15.00 óráig Debreceni-Kis Helga a "Fölszállott a páva - 2017" népzenei tehetségkutató verseny döntősének csodálatos ünnepre hangoló muzsikálása.

Különleges művészi élményben lesz részük, azoknak a látogatóinknak, akik megnézik Kalácska Beáta szobrászművész-tanár kiállítását. Újdonság, hogy 10-én és 16-17-én a szegedi Őrangyal Gasztroház - és Étterem autentikus vegetáriánus ételeket készít a Látványkonyhánkban.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 05.


 

Kézműveskedés a Karácsonyi Vásárban

 

December 6-án (szerda) 17.30 óra Kézműveskedés kicsiknek és nagyoknak a Borostyán Virágüzlettel a Kossuth téren. Gyere el és csodáljuk meg a tér díszkivilágítását!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 05.


 

Óévbúcsúztató ünnepi koncert

 

2017. december 30-án 18 órai kezdettel rendezik meg a hagyományos Óévbúcsúztató Ünnepi Koncertet a városi sportcsarnokban! Jegyek elővételben 500 Ft-os egységes áron kaphatók! Bővebb infó a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 04.


 

Ártéri szőlőskertek az Alsó-Tisza mentén

Dr. Mód László néprajzkutató előadása a könyvtárban

 

A Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club szeretettel meghívja Önt és kedves barátait a könyvtárba, ahol  2017. december 7-én csütörtökön 18 órakor dr. Mód László néprajzkutató, a Szegedi Tudományegyetem oktatója Ártéri szőlőskertek az Alsó-Tisza mentén című vetített képes könyvbemutatóját rendezik meg.

 

 

  KATT a képre!      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 12. 05.


 

Jótékonysági filmvetítés a Szentesi Moziban

 

2017. december 4-én immáron negyedik alkalommal lepi meg a Szentesi Mozi Mikulás alkalmából azokat a gyermekeket, akiknek családja nem engedheti meg a mozi látogatást és ezért kimaradnak ebből a szórakozásból. Idén 150 gyerkőccel telt meg a Szentesi Mozi vetítőterme a Családsegítő Központ segítségével.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 04.


 

Köszönet az előadásért

 

Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni a Klauzál utcai Nyolcszínvirág Óvoda dolgozói, gyermekei és a szülők nevében a Szentes Városi Amatőr Színkör társulatának, hogy a Megyeháza dísztermében bemutatott előadás bevételét intézményünk alapítványának felajánlotta.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 04.


 

Felajánlott fenyők Szentesen

 

Idén dúskált a város a lakosság által felajánlott fenyőfákban. Ennek köszönhetően a város több pontján és épületében okozhatunk örömet.

A város karácsonyfáját Molnár Zoltán és felesége Németh Erika ajánlotta fel. A Szent Anna templomba Kóczán Kata fenyője került. A Koszta József Általános iskolásoknak Dr. Holecska János Antalné fája okoz örömet, melyet Csorba Ildikó és tanártársa öltöztetett díszruhába. A Petőfi Cukrászda elé szintén Dr. Holecska János Antalné fenyője került, de az adventi koszorú zöldjét is az Ő fája adta Fekete László fenyője mellett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 04.


 

Ha nehezen is, de meggyulladt!

 

2017. december 3-án nyílt meg Szentesen a Kossuth téren a karácsonyi vásár, valamint a városi adventi koszorú első gyertyája.

A vásárban a SzeVASz társulat korhű ruhákban varázsoltak ünnepi hangulatot. Ruháik a most nagy sikerrel folyó új darabjuk jelmezei is egyben. Kis kavarodást okozott, hogy egy időpontra volt hirdetve a gyertya gyújtás és a vásár megnyitója ez csak pár perces csúszást okozott a két program között.

Zsadányi József katolikus plébános tartott ünnepi beszédet az első gyertya gyújtáson.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 03.


 

XII. Rotary Jótékonysági Bál 2017

 

Immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg jótékonysági bálját a Szentes-Csongrád Rotary Club.

Ez a Szentes-Csongrád Rotary Club legnagyobb ünnepe, és kicsit a magyar Rotary ünnepe is – mondta köszöntőjében Mészáros Zoltán a Rotary magyarországi kormányzója, aki elárulta, hogy a bál bevételét a tehetséges fiatalok támogatására és a határon túliak táboroztatására fordítják.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 03.


 

Járási számítástechnikai tanulmányi verseny

 

2017. november 14-én a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában rendezték meg az általános iskolák felső tagozatosai számára kiírt Pollák Antal Járási Informatika Versenyt. A versenyre közel 50 tanuló nevezett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 03.


 

SZTANÓ GYÖRGY JUNIOR VILÁGBAJNOK MEXIKÓBAN! (videóval)

 

December 2-án kezdődött a parafekvenyomó világbajnokság Mexikóvárosban, ahol az első napon a szentesi Sztanó György is bemutatkozik a magyar válogatott tagjaként. A versenyt eredetileg szeptember 30-án rendezték volna, ám a Mexikót sújtó súlyos földrengés miatt még az is kérdéses volt, hogy lesz-e egyáltalán idén világbajnokság. Nos, a mexikóiak nem léptek vissza a rendezéstől, és szombaton kezdetét vette az erős emberek találkozója.

A Junior -59kg-os kategóriában Gyuri egy biztonsági emeléssel kezdett amely 113 kg volt. Ezután következett a 117 kg, amely szintén sikeres volt. A szentesi fiatalember edzéseken már próbálta a 125 kg-ot, de addig nem ugrott fel, így 124 kg-ot kért az emelőrúdra, amit szintén sikeresen nyomott ki ezzel megszerezte a világbajnoki címet és az azzal járó aranyérmet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 03.


 

Animációs verseny 2017

 

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Szentesi Koszta József Általános Iskolában az Animációs rajz- és számítástechnikai verseny. A versenyen három korcsoportban és 2-3 fős csapatokban dolgoztak a gyerekek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 03.


 

Világító maci és hóember a Kurcán!

 

A város ünnepi világításával együtt kapcsolódnak fel azok a figurák a Kurcán, melyeket 2017. december 1-jén helyeztek a várost kettészelő folyócskára.

 

A maci és a hóember több mint 3 méter magas és sok száz LED díszíti. Sajnos nehéz lesz szelfit készíteni, mert a víz közepén van, pedig jó lett volna.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 01.


 

Felállították a városi adventi koszorút

A Holdvirág Virágüzlet készítette a díszítést

 

A Kossuth téren a napernyős lány szobrát veszi körbe a városi adventi koszorú, melynek díszítését ebben az évben a Holdvirág Virágüzlet vállalta. És hogy milyen lett??? Azt nem csak itt a képeken, hanem személyesen is megtekintheti.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 01.


 

Floorball arany

 

A tegnapi napon került megrendezésre a Magyar Speciális Olimpia Szövetség területi integrált floorball versenye Tiszaföldvár-Homokon. A versenyen Szentest a Rigó Alajos Általános Iskola és Szakiskola tanulói kiegészülve a Horváth Mihály Gimnázium partner sportolóival képviselték. A II. divízióban aranyérmesek lettek! Gratulálunk a csapatnak és köszönet a gimnáziumnak a segítségért, Tóth Tamás igazgató úrnak és Tomcsányi Ferenc tanár úrnak, hogy a Rigó Alajos Általános Iskola és Szakiskola tanulóinak segítséget nyújtottak!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 12. 01.


 


 

Szentes legrészletesebb programajánlója csak itt a Mozaikon

 

Jogos olvasói igény volt, hogy szeretnék látni az olvasók egy helyen a város valamennyi programját. A mostani fejlesztésünk eredményeként új programnaptár funkcióval vérteztük fel az eddigi programajánló oldalunkat, melynek köszönhetően nyugodtan elmondhatjuk, hogy a város legrészletesebb programnaptára született meg. Platform független, így bárki megtekintheti azt!

A naptár létrejöttéhez, több intézmény munkatársainak közös munkája szükséges. A naptár szerkesztéséhez kapcsolódó intézményeknél egy-egy munkatárs rendelkezik szerkesztési jogosultsággal, így mindenki még azelőtt beírhatja programját, mielőtt az első híradások megjelennének arról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 10. 05.