MONTÁZS projekt információs pont Szentesen

 

 

 

2018. szeptember 20-án Szentesen a Dózsa-ház Közösségi Térben mutatták be azt a projektet, mely a fogyatékos személyek számára nyújt szakmai segítséget.

A MONTÁZS projekt fő célja, hogy a fogyatékos személyek számára szükségleteikre reagáló, rendszerszerű szolgáltatásokat fejlesszünk és tegyünk hozzáférhetőbbé. Ennek hatására javuljon életminőségük, önálló életvezetési képességük valamint társadalmi inklúziójuk.

 

 

 

A meglévő szolgáltatási rendszerek hozzáférhetőségének korszerűsítését céloztuk meg, hogy azok a fogyatékos emberek igényeire jobban tudjanak reagálni. Célul tűztük ki a közszolgáltatók közötti hálózatosodás elősegítését, az együttműködések generálást, valamint a szolgáltatások rendszerszintű támogatását. A fogyatékosságból adódó igényekre reagáló hiánypótló szolgáltatásokat hozunk létre, úgymint:

  • a kommunikációjukban akadályozott személyek számára komplex kommunikációs szolgáltatási hálózatot;

  • bővített AAK eszközkölcsönzők hálózatának létrehozása a kommunikációjukban akadályozott személyek ellátásának javítása céljából;

  • szakmai tanácsadó hálózat működtetése és intézményfejlesztés az autista személyek ellátása területén;

Javaslatot teszünk a fogyatékosságból adódó igényekre reagáló közszolgáltatások jogszabályi környezetének kidolgozására - mondta előadásában Kovács Zsuzsanna a projekt szakmai vezetője. A szentesi koordinációs és információs pont esélyegyenlőségi munkatársa Pót Ágnes lett, aki kérdéseikkel tudnak felkeresni a CSSK Ady Endre utcai épületében.

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 09. 20.

 

.