Arcképek Szentesről

Beszélgetés Dóczi Gáborné Csirikével

 

 

 

Az Együtt Szentesért Egyesület, a Szentes Városi Könyvtár és a Szentesi Művelődési Központ közös szervezésében az Arcképek Szentesről sorozatban beszélgetést hallhattunk Dóczi Gábornéval Csirikével a Szecessziós Ház mozgástermében.

 

 

 

Az est beszélgetőtársa és narrátora Szobota Imréné Györgyike volt, akinek szinte csak egy évszámot kellett felhoznia szóba, és máris jöttek a történetek.

 

 

 

Dóczi Gáborné Csernák Irén 1975-1990 között volt a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója. Családi okok miatt kellett lemondania a posztjáról, mert az élet úgy hozta, hogy új kihívás elé állítja. Egy percét sem sajnálta, melyet az iskoláért tett. Ars poetikája is erről árulkodik: "Okosan szeretni a tanulókat, és mindenkor segíteni a szülőket gyermekük felnőtté válásának bonyolult folyamatában. Lehajolni hozzájuk, és átérezni, meghallani a problémáikat, mert az ő életükben azok nagyon fontosak. Mindenkor őszintén felelni a feltett kérdésekre, még ha sokszor úgy éreztem, hogy ez még nem éppen nekik való téma. Érezzék azt, hogy nem azért vagyok szigorú, mert én már felnőtt és tanár vagyok, hanem azért, mert szeretném őket megtanítani mindarra, amivel a felnőttek világában találkozni fognak. Hogy felismerjék a jót és a rosszat, és meg tudják magukat védeni a kudarctól. De ha mégis éri őket, nem szabad elkeseredni, mert van kiút, csak keresni kell. Életem során a nehézségeim megoldásában, feledésében nagyon sokat segítettek a csillogó, mosolygó gyermekszemek, az átkaroló kicsiny kezek."

 

 

 

Ha Önnek is van egy története az iskolával, vagy pl. Csirikével, akkor kérjük ossza meg velünk és még sokakkal a Szentesi Mozaik facebook oldalán!

 

 

 

Képek 2017-1961-ig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.