Chongqing Kulturális Napok Szentesen

 

 

 

Szirbik Imre polgármester 2018. szeptember 6-án sajtótájékoztató keretében ismertette, hogy a kínai Chongqing város meghívásának eleget téve részt vett a 13. Innovációs és technológiai kiállításon. Itt lehetőséget kapott Szentes, hogy bemutatkozzon kiemelve a város geotermikus energia felhasználását.

 

 

 

Olyan jól sikerült a kapcsolatteremtés, hogy a 36 millió lakosú Chongqing város európai körútra induló kulturális csoportja olaszországi (Nápoly) fellépése után Magyarországra utazik, ahol Szentesen lép fel a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Itt megtekinthetők lesznek a kínai tradicionális színházi produkció mellett a modern táncon át a balettig számos produkció. Érdekes lesz látni a Face-changing (arccserélő) bemutatót is. Kínai fafaragók mellet sziruprajzolókat is láthatunk dolgozni, melyeket csak facebook-os videókon láthattunk eddig.

 

 

 

 

 

Hogy jobban el tudjuk képzelni, mit is láthatunk ezen a két napon 2018. október 29 és 30-án Szentesen íme a rendezvény promo videója, melyet Chongqing város készített:

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

Szentes, 2018. 09. 06.

 

.